Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerintetek csak időre lenne...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek csak időre lenne szükségem a lelki szabaddá váláshoz?

Figyelt kérdés

Megpróbálom röviden és tömören összegezni az egész történetet, aki elolvassa, előre is köszönöm: most novemberben leszek 18 éves, az első barátommal a kapcsolatunk egy nap híján 2 évig tartott.

Alapvetően jól megvoltunk, az első másfél év nagyon jó volt, aztán eltűntek a "rózsaszín felhők"...például megkérdeztem kb. fél éve, hogy szeret -e, és erre az volt a válasza, hogy nem tudja. Minden megszokottá vált, nem mozdultunk ki, örültem, ha két havonta elmentünk egy mozira, megszokott rutinnal folyt a medrében a kapcsolat, én pedig folyamatosan kerestem mellette...minden flörtnél megragadtam az alkalmat a szenvedély röpke életű megélésére, és elfogadtam egyik osztálytársam közeledését, mikor átölelt vagy bókolt. De nem csaltam meg a barátomat.

Aztán végső elválásunk előtti hónapban szakítottam vele, mert egy hétig nem keresett, én írtam neki a 7. napon, hogy felmegyek hozzá. Nagyon nehezen, de ki tudtam mondani a négy betűs szót, hogy vége, együtt sírtunk, és estig ottmaradtam nála. Másnap hívott telefonon, hogy találkozzunk és bocsássak meg, hogy ilyen hülye volt...megtettem.

Épp egy hónapba telt, hogy visszaessen ugyanabba a hibába: nem keresett, az újramelegített rántott hús pedig hamar kihűlt, pedig nekem szerelemre és szenvedélyre lett volna szükségem, és ezek után is tőle vártam volna.

Szóval úgy három hete végleg szakítottunk.

Még alig váltak el útjaink, az élet a lábam elé sodort egy személyt, épp olyat, akit egész idáig kerestem. Úgy érzem, mindent megtaláltam benne, nagyon szeretni való, és már történt ez-az köztünk szexuális téren is, ám még magamban felállítottam egy bizonyos határvonalat, amin nem léphetünk át.

Tegnap én is bevallottam neki (ő már előzőleg megtette), hogy szeretem, ő pedig megkérdezte, hogy akkor leszek -e a barátnője, ha nem, azt is megérti, hiszen még frissek az előző szakításból származó sebeim -igent mondtam némi latolgatás után.

Nagyon szeretek vele lenni, tényleg mindent megad, amire szükségem van, amit eddig szörnyen hiányoltam -főként lelkileg-, mégis valamiféle gát van bennem, ami sziklaszilárdan bevette magát a szívembe, és nem hagy érvényesülni...egyébként beszéltem róla volt barátommal, hogy találkoztam valakivel, és úgy tűnik, kialakul köztünk a kapcsolat, ő azt válaszolta erre, hogy örül...tényleg örül, mert kiélem magam, és talán egyszer majd ezek után, sok év elteltével újrakezdhetjük.

Én most boldog akarok lenni, élvezni, hogy találtam egy olyan párt, akivel egy hullámhosszon vagyunk, rengeteg a közös téma és jellemvonás, azonos hőfokon égünk. De valahogy még mindig úgy érzem, nem vagyok szabad...

A kérdésem tehát az lenne, hogy vajon az idő tényleg mindent megold -e? És akkor most foglalkozzak a jelenlegi párommal, ne nézzek hátra, csakis a jövőre koncentráljak? Vagy hagyjam magam regenerálódni, töltsek egy kevés időt egymagam, de szenvedve az új szerelmem hiányától?

Nagyon köszönöm annak, aki elolvasta, és tud is esetleg tanácsot adni :)

18/L

2011. szept. 15. 22:21
 1/10 anonim ***** válasza:
28%
nem volt kedvem elolvasni, de sztem nem
2011. szept. 15. 22:22
 2/10 Manesz ***** válasza:
47%
nekem se volt kedvem és szerintem se.
2011. szept. 15. 22:28
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én elolvastam, bár nem volt sem rövid, sem tömör.

Koncentrálj nyugodtan az új barátodra, aztán szép lassan elfelejted a régit. Istenem, mit meg nem tennék egy olyan lányért, mint te... Nyomás egyenesen előre, lassan el fognak tűnni azok a gátlások.

20/F

2011. szept. 15. 22:44
 4/10 anonim ***** válasza:
95%

Személyiségtípus kérdése.

Van aki hamar túllép rajta, van aki függő típus, és örökké valamibe, valakibe, valami emlékbe kapaszkodik.

2011. szept. 15. 23:02
 5/10 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm az utolsó hozzászólónak az értelmes választ, sajnos tényleg nem tudtam rövidebbre fogni a történetet :)

És határtalan epekedéssel várom, hogy ne érezzem azt a falat, ami annyira akadályoz a lelki békém megvalósításának útján.

Neked pedig, kedves utolsó, sok sikert a párkeresésben! Ne add fel! :)

2011. szept. 15. 23:05
 6/10 A kérdező kommentje:
Bocsánat, utolsó két válaszolónak ;)
2011. szept. 15. 23:05
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ezek a gátlások teljesen normálisak. Én nem hiszem, hogy ha várnál, akkor könnyebb lenne a regenerálódás. Persze nyilván nem jó fejest ugrani, de úgy látom, már hamarabb elkezdődött az előző barátoddal az elválás, még mielőtt tényleg szétmentetek volna. Gondolj bele, ha egyedül őrlődsz, és emészted magad, mivel lesz jobb?

Persze neked kell tudnod, hogy készen vagy-e már az újra... Tényleg a volt barátod emléke tart vissza, vagy Te magad akarod halogatni a dolgokat?

Remélem, jól fog alakulni az új kapcsolatod! ;)

2011. szept. 15. 23:09
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Én az első barátommal 5 évig voltam együtt. A végefelé nagyon se veled se nélküled dolog volt már, és nehéz volt kimondani, hogy váljunk külön. 3 hónapra rá jött egy srác, a véletlenek fintoraként, akivel szinte teljesen egyformák vagyunk, lelkitársfélék és rengeteget beszélgettünk. A találkozásaink után mindig a föld felett jártam, és hiányzott, ha nem beszéltem vele. Jártunk közösen szórakozni, és az egyik bulin megcsókolt, nagyonjóvolt, de nekem csak az járt egyfolytában a fejemben, hogy: úúristen, mi lesz reggel? Hogy magyarázom meg? Merre tovább? Mert még élveztem a felszabadító egyedüllétet. Mondtam neki, hogy még nem merem, de ő türelmes volt. Randizgattunk utána, és azt vettem észre, hogy gyakorlatilag már "járunk" is. Ha jön valaki, akinél érzed, hogy olyan nem jön mindig- akkor ne félj, majd kialakulnak a dolgok, hagyd hogy sodorjanak. Nekem jól sült el. Imádom, és maximális fordulatszámon meg is van a szenvedély. Visszanézni nem szabad, ne gondolkodj rajta. Hidd el, hogy így kellett történnie, és nem az a fiú volt a megfelelő. Adj esélyt az újnak, mert az életedben csak így történhetnek változások, így tudsz felejteni, és idővel hidd el, menni fog. :)
2011. szept. 16. 01:48
 9/10 anonim ***** válasza:
37%
terhes vagy
2011. szept. 16. 09:56
 10/10 A kérdező kommentje:

Hát, akkor körülbelül te is úgy voltál ezzel az egésszel, mint én. Remélem, hogy nálam is minél hamarabb lezárul ez a két éves korszak, és végre előrenézhetek, a jövőre. A végére sajnos mi is oda jutottunk -legalábbis részemről biztosan- hogy vele sem működött már a dolog, de ugyanakkor hiányzott, ha nem volt velem. De az embernek nem szabad túl sokáig tipródnia egy helyben, mert akkor belefagy a jelenbe, ami már csak ideig-óráig működőképes, és teljesen ostoba és groteszk módon kezd el hinni a csodákban.

Azt hiszem, csak időre lesz szükségem, és arra a támogatásra, amit az új szerelem és a barátok nyújtanak :)

Neked is köszönöm szépen a választ, és sok boldogságot a kapcsolatodban! :)

2011. szept. 16. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!