Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért akadnak ki a lányok, ha azt mondom, hogy a főzés női feladat?
Akárhogy nézem, semmi kizsákmányolót, hímsovinisztát nem látok ebben a mondatban - vannak inkább férfi és inkább női feladatok, ennek megfelelően ha egy lány nem tud főzni, az sokkal gázabb, mint ha egy férfi nem tud. Még a saját édesanyám is így vélekedik, akkor ő is hímsoviniszta??
De pl., ha egy fiú semmi ház körüli barkácsoláshoz nem ért, az százszor gázabb, mint egy lány esetében. Csak úgy vettem észre, ezen egy fiú nem akad ki. Csak a nőknek nem lehet azt mondani, hogy ez inkább a te asztalod, mert megsértődnek. Szóval, a hagyományos munkamegosztás miért szükségszerűen kizsákmányoló és elnyomó?
Pl. szüleimnél a dolog így néz ki: anyukám főz és mos, apukám meg takarít (felmosás, porszívózás, portörlés), és sose lógatja a lábát, ha anyukám robotol.
"17 éves koromban egy buliba voltam hivatalos. Akkor az előkészületek során a kezembe adtak egy polcot, hogy szereljem fel. És nem igazán ment. Erre az egyik lány kijelentette, hogy szerinte az ilyesmihez a férfiaknak értenie kell, én nem értek, tehát gáz vagyok (mellesleg igaza volt). Nos ezek után mi a kirívó a hozzáállásomban? "
Az a kirívó a hozzáállásodban, hogy tudod mi a negatív, és azt próbálod utánozni. Azért mert vannak gyökér lányok még nem kell neked is gyökérnek lenni :)
18/F
Amúgy mondjuk én fel tudok szerelni egy polcot, de egyáltalán nem tartom gáznak, ha egy másik fiú nem tud. Szerintem az sem gáz, ha lány szereli fel a polcot, ha meg tudja csinálni.
18/F
"ugyanis én végzem a nagyját, mert a drágaságom csak megjegyezni tudja, hogy koszos a polc, fel kéne törülni stb. és sosem mosogat el maga után"
De nem értitek, hogy nem ilyen vagyok? Minek is kérdezem, perszehogy nem értitek.
Én főzök, te mosogatsz :D Így jó?
Én utálok mosogatni...
27L
ezt én se értem, miért van ezzel bajuk. a főzés kreatív tevékenység, nem "robotmunka" és tök jó. 14 éves koromban kezdtem főzni, de igazán 20 évesen tanultam meg egy hotel séfjétől, igazi csúcsgasztronómiai trükköket mutatott nekem :)
szóval, lányok: nem kiakadni, megtanulni!
29/N
én megfőzök a páromnak (valszeg mindenki jobban is jár :D), de akkor segítsen legalább a mosogatásban.
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!