Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért akadnak ki a lányok, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért akadnak ki a lányok, ha azt mondom, hogy a főzés női feladat?

Figyelt kérdés

Akárhogy nézem, semmi kizsákmányolót, hímsovinisztát nem látok ebben a mondatban - vannak inkább férfi és inkább női feladatok, ennek megfelelően ha egy lány nem tud főzni, az sokkal gázabb, mint ha egy férfi nem tud. Még a saját édesanyám is így vélekedik, akkor ő is hímsoviniszta??

De pl., ha egy fiú semmi ház körüli barkácsoláshoz nem ért, az százszor gázabb, mint egy lány esetében. Csak úgy vettem észre, ezen egy fiú nem akad ki. Csak a nőknek nem lehet azt mondani, hogy ez inkább a te asztalod, mert megsértődnek. Szóval, a hagyományos munkamegosztás miért szükségszerűen kizsákmányoló és elnyomó?

Pl. szüleimnél a dolog így néz ki: anyukám főz és mos, apukám meg takarít (felmosás, porszívózás, portörlés), és sose lógatja a lábát, ha anyukám robotol.

2011. szept. 8. 20:35
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
63%

"17 éves koromban egy buliba voltam hivatalos. Akkor az előkészületek során a kezembe adtak egy polcot, hogy szereljem fel. És nem igazán ment. Erre az egyik lány kijelentette, hogy szerinte az ilyesmihez a férfiaknak értenie kell, én nem értek, tehát gáz vagyok (mellesleg igaza volt). Nos ezek után mi a kirívó a hozzáállásomban? "

Az a kirívó a hozzáállásodban, hogy tudod mi a negatív, és azt próbálod utánozni. Azért mert vannak gyökér lányok még nem kell neked is gyökérnek lenni :)

18/F

2011. szept. 8. 21:03
 22/28 anonim ***** válasza:
34%

Amúgy mondjuk én fel tudok szerelni egy polcot, de egyáltalán nem tartom gáznak, ha egy másik fiú nem tud. Szerintem az sem gáz, ha lány szereli fel a polcot, ha meg tudja csinálni.

18/F

2011. szept. 8. 21:08
 23/28 anonim ***** válasza:
53%
Csajok mért akadnak ki de téll?az ők dolgok mert ha nem elé a nadrágszijat!
2011. szept. 8. 21:08
 24/28 anonim ***** válasza:
63%
Nézd, régen az úgy működött, hogy a pasi eltartotta az asszonyát. Míg a nő főzött, mosott, takarított, gyereket nevelt addig az ura dolgozott. Az a baj néhány pasival, hogy elfelejtik most már a nők nincsenek otthon, hogy elvégezzék ezeket a feladatokat, ők is dolgoznak. Amúgy én főzök, sütök, ha időm van rá, de kizsigerel ez a folytonos házimunka, ugyanis én végzem a nagyját, mert a drágaságom csak megjegyezni tudja, hogy koszos a polc, fel kéne törülni stb. és sosem mosogat el maga után. Néha úgy érzem magam mint egy cselédlány, aki 3 műszakot végez. Ja és ezek mellett edzeni is járok.
2011. szept. 8. 21:09
 25/28 A kérdező kommentje:

"ugyanis én végzem a nagyját, mert a drágaságom csak megjegyezni tudja, hogy koszos a polc, fel kéne törülni stb. és sosem mosogat el maga után"

De nem értitek, hogy nem ilyen vagyok? Minek is kérdezem, perszehogy nem értitek.

2011. szept. 8. 21:22
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Én főzök, te mosogatsz :D Így jó?

Én utálok mosogatni...

27L

2011. szept. 8. 21:33
 27/28 napietus ***** válasza:
54%

ezt én se értem, miért van ezzel bajuk. a főzés kreatív tevékenység, nem "robotmunka" és tök jó. 14 éves koromban kezdtem főzni, de igazán 20 évesen tanultam meg egy hotel séfjétől, igazi csúcsgasztronómiai trükköket mutatott nekem :)

szóval, lányok: nem kiakadni, megtanulni!

29/N

2011. szept. 8. 21:55
 28/28 anonim ***** válasza:
74%

én megfőzök a páromnak (valszeg mindenki jobban is jár :D), de akkor segítsen legalább a mosogatásban.

20/L

2011. szept. 9. 23:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!