Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért akadnak ki a lányok, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért akadnak ki a lányok, ha azt mondom, hogy a főzés női feladat?

Figyelt kérdés

Akárhogy nézem, semmi kizsákmányolót, hímsovinisztát nem látok ebben a mondatban - vannak inkább férfi és inkább női feladatok, ennek megfelelően ha egy lány nem tud főzni, az sokkal gázabb, mint ha egy férfi nem tud. Még a saját édesanyám is így vélekedik, akkor ő is hímsoviniszta??

De pl., ha egy fiú semmi ház körüli barkácsoláshoz nem ért, az százszor gázabb, mint egy lány esetében. Csak úgy vettem észre, ezen egy fiú nem akad ki. Csak a nőknek nem lehet azt mondani, hogy ez inkább a te asztalod, mert megsértődnek. Szóval, a hagyományos munkamegosztás miért szükségszerűen kizsákmányoló és elnyomó?

Pl. szüleimnél a dolog így néz ki: anyukám főz és mos, apukám meg takarít (felmosás, porszívózás, portörlés), és sose lógatja a lábát, ha anyukám robotol.

2011. szept. 8. 20:35
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
tudom, hogy mindennap kell főzni, de már írtam, hogy családunk férfitagjai nem malmoznak, míg anyukám főz, tehát asszem nem mondható, hogy lustulunk, míg a nő halálra dolgozza magát.
2011. szept. 8. 20:46
 12/28 anonim ***** válasza:
51%

akkor tartsd el a nőt ne menjen dolgozni és ráér otthon főzni.

tudod ki fog neked főzni munka után. én biztos nem főznék.

2011. szept. 8. 20:48
 13/28 A kérdező kommentje:

"akkor a te nézeteid szerint a nő ne is dolgozzon? Majd te eltartod?"

Már leírtam, mi a családi munkamódszerünk. Ebből nem kaptál választ a kérdésedre? (Anyukám nem érzi magát rabszolgának. Megkérdeztem.)

És még csak azt sem mondtam, hogy én nem szoktam főzni. Annyit mondtam, hogy a főzés női feladat alapvetően, ezért ha egy nő nem tud főzni, az sokkal röhejesebb, mint ha egy férfi nem tud.

2011. szept. 8. 20:49
 14/28 anonim ***** válasza:
51%

" Annyit mondtam, hogy a főzés női feladat alapvetően, ezért ha egy nő nem tud főzni, az sokkal röhejesebb, mint ha egy férfi nem tud."

Ez már szexizmus! Még hogy nem vagy hímsoviniszta.. Olyan vagy mint a Jobbikosok, akik tagadják hogy rasszisták.

18/F

2011. szept. 8. 20:51
 15/28 anonim ***** válasza:
38%
én hétvégente szívesen főznék. de hétköznap nincs az az isten.
2011. szept. 8. 20:51
 16/28 A kérdező kommentje:

"akkor tartsd el a nőt ne menjen dolgozni és ráér otthon főzni.

tudod ki fog neked főzni munka után. én biztos nem főznék."

Nos akkor nálatok 2 szélsőséges képlet létezik? Ha eltartalak, főzöl, ha nem tartalak el, nem főzöl? Térjetek már magatokhoz. Szó nincs arról, hogy mellettem egy nőnek halálra kell dolgoznia magát. Tessék figyelmesebben olvasni. Egyébként a kérdés reakciópróba volt: és bejött, ahogy vártam. Minden nő úgy gondolja, hogy amelyik férfi elvárja a főzni tudást, az egy kizsákmányoló állat - minden más tényezőtől függetlenül. Asszem ez azért nem annyira jó, nem? :)

2011. szept. 8. 20:52
 17/28 anonim ***** válasza:
52%

Én nem vagyok nő, és mégis úgy gondolom. Mint ahogy az a nő is kizsákmányoló, aki semmit nem tesz a férfiért és elvárja hogy eltartsa.

18/F

2011. szept. 8. 20:54
 18/28 anonim ***** válasza:
63%
neeem. hétvégente főznék,de hétköznap nem.5ig dolgozok nem fogok főzni miután hazamegyek
2011. szept. 8. 20:54
 19/28 A kérdező kommentje:

"Ez már szexizmus! Még hogy nem vagy hímsoviniszta.. "

Rendben:

17 éves koromban egy buliba voltam hivatalos. Akkor az előkészületek során a kezembe adtak egy polcot, hogy szereljem fel. És nem igazán ment. Erre az egyik lány kijelentette, hogy szerinte az ilyesmihez a férfiaknak értenie kell, én nem értek, tehát gáz vagyok (mellesleg igaza volt). Nos ezek után mi a kirívó a hozzáállásomban?

Nekem vannak jobbikos ismerőseim, akik nem rasszisták. Én nem vagyok jobbikos, de nem kell mindenkit leszólni, aki nem lib.

2011. szept. 8. 20:56
 20/28 anonim ***** válasza:
63%
szerintem nem gáz ha nem tudod összeszerelni. én nő létemre összetudom..főzni szeretek de nem tudok.akkor én 2xesen gáz vagyok?:D
2011. szept. 8. 20:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!