Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szülő-probléma? Mi a teendő, ha anyukámék nem igazán tartják jónak hosszú távra a barátomat? :S
Sziasztok!
A barátommal most leszünk együtt 2 éve, és anyu már vagy fél éve mondogatja nekem, hogy lassan jó lenne, ha továbblépnék(?!), mert első komoly kapcsolatnak jó volt ez a fiú, hiszen rendes, kedves, udvarias, aranyos, de túl keveset éltem még, és szerinte másokkal is ismerkednem kéne, és nem lenne szabad lekötnöm(?) magamat mellette. Attól fél, hogy túl komolyan vesszük a dolgokat, és elkapkodunk valamit. Még azt se engedi, hogy összeköltözzünk (jelenleg mindketten albérletben lakunk a fősuli miatt, elég sokat beszéltünk már róla, hogy közös albit kéne keresnünk), mert szerinte nem vagyok még elég tapasztalt és felelősségteljes az ilyesmihez. Nem is értem, mire alapozza ezt, 2 éve vagyunk együtt, én pedig 3 éve élek már albérletben, szóval nagyjából már tudom, milyen egy háztartást vezetni...
A barátom nagyon komolyan gondolja a dolgokat közöttünk, én szintén. Nem értem, hogy anyám miért szól bele mégis, és miért buzdít arra, hogy keressek más fiút, ismerkedjek meg több sráccal is, amikor (saját bevallása szerint) kedveli a barátomat, mert rendes és jóravaló srác, de anyu szerint még "nem éltem ki magamat eléggé", ami szerintem pedig egy rohadt nagy hülyeség, ugyanis nekem sose volt ilyesmire igényem... :S
Ha konkrét szeretnék lenni, legkésőbb másfél-2 éven belül úgy tervezi a párom, hogy megkéri a kezemet és a lánykérés után maximum egy éven belül el is venne. Konkrét terveink vannak már, a párom egy éve dolgozik, és a keresete jó részét az esküvőnkre teszi félre, én idén végeztem az egyetemmel, megvan a diplomám, és szeptembertől kezdek az új munkahelyemen, mellette pedig a párom is, és én is levelezős szakra járunk (ő a mastert csinálja, én pedig egy kiegészítő képzést). Anyunak eddig még csak egy-két alkalommal említettem, hogy esetleg komolyabb szintre emelnénk a kapcsolatunkat, de mindig úgy tett, mintha nem is akarna róla tudni, hogy a barátom ennyire komolyan gondolja, és nem értem, miért hiszi azt, hogy az első komoly kapcsolatokból soha nem sülhetnek ki jó dolgok... :S
Mit tegyek? Hogy értessem meg anyuval, hogy szeretem a páromat, és ne akarja helyettem eldönteni, hogy kivel legyek?
(A páromnak szörnyen rosszul esik, hogy anyu ennyire nem veszi őt komolyan, szegénykém folyamatosan azon töri magát, hogy mindenben igyekezzen valahogy megfelelni anyámnak, mert szeretné, ha a családom elfogadná... pedig hát kedvelik, meg minden, és ez az egész nem az ő hibája, anyu az, aki rosszul áll a dolgokhoz.)
Mi a csudát csináljak? :S
23/L & 26/F
11:33
1. ha már elkezd dolgozni, nem feltétlenül kell a szülőknek fizetni az albit.
2. könnyebb egy fél albit fizetni, mint egyedül egy egészet, vagy ez nem logikus??
Mindenképpen lépj tovább... úgyértem a pasiddal ,és ne ellene :) Egy 2 éves kapcsolat megérett már arra, főleg 23 évesen, hogy összeköltözzetek, és akkor ki fog derülni, hogy hosszabb távon igaza lesz -e anyudnak. Szerintem csak az ő "hibáját" szeretné veled kompenzáltatni. Az én apám ugyan ilyen volt mindig úgy nevelt, hogy "Nem lehet minden nőt megdugni de törekedni kell rá" ezt hallgattam évekig. Én nem ilyen lettem, aztán egy részeg mámoros állapotában közölte velem, hogy hát igazából ő nagyon büszke rám ,hogy nem lettem olyan, mint ő volt anno, és hogy komoly vagyok, stb. :)
A lényeg, hogy a saját fejed után menj mindig, ne a szüleid feje után. Ha a pároddal boldog vagy, akkor mi a fene kellene még?... nem anyuddal fogod leélni az életed, hanem a pároddal.
Én azzal rázom le a szüleimet, hogy bármi lehet még.
Szóval ha a jövővel kapcsolatos terveimről kérdeznek ,akkor a karrieremről beszélek, a pasikról meg hallgatok.
Szóval suli után nem tudom hogyan lesz...
De mi is komolyan tervezünk a barátommal. Szerintem is hülyeség a "kiélés" duma... én nem kiélni akarom magam hanem ÉLNI! És ebben nagy különbség van!
22/L
Elég volt a magyarázatod első sora ahhoz, hogy kicsit felmenjen bennem a pumpa :) Ugyanis az én anyám is ilyen, csak durvábban: volt már, hogy kirakott a házból, mert egy neki nem tetsző pasival nem voltam hajlandó szakítani. De minden egyes barátomról hasonlóképp vélekedett eddig, szóval úgy cirka 5-6 éve ezt csinálja. Pedig volt köztük börtöntöltelék 120 kilós tetovált állattól, a nagy jövő elé néző apuka-kedvencén át, egészen a kis tanyasi parasztgyerekig, mindenféle. Mindegyikről ugyanaz volt a véleménye.
Az ilyenekkel nem lehet mit kezdeni, szépen odaállsz elé, és leordítod a fejét. Mert gondolom szép beszédet már próbáltad, és nem jött össze. Bár lehet te nem vagy olyan heves vérmérsékletű, mint én, és nálad ez nem menne. Én megtettem, és nem bántam meg (mármint, hogy rendesen kiosztottam a saját anyámat). Kíváncsi leszek, változtat-e, mert most jelenleg nincs barátom. De ha lesz egy, és ismét előjön a boszorkány belőle, abban a pillanatban költözök el itthonról. Nem fogom tűrni, hogy 22-23 évesen ilyen szinten belekontárkodjon a szerelmi életembe, hogy egyedül az ő hülyesége miatt nem tudok sohasem totálisan boldog lenni az aktuális párommal.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!