Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mi a sikeres kapcsolat titka?

Figyelt kérdés
Nem egyszavas válaszokat szeretnék,és ha már leírjátok akkor meg is indokolhatjátok...köszii :)
2011. aug. 15. 12:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

A kommunikáció. Mindent meg kell beszélni, nem szabad haraggal lefeküdni.

19/L

2011. aug. 15. 13:13
 12/16 anonim ***** válasza:

Egymás teljes elfogadása,megértése minden szituációban, témában. Nem kell mindenben egyetérteni, de meg kell érteni és elfogadni egymás véleményét akkor is, ha különbözik a miénktől. Nem szabad erőszakkal megváltoztatni a másikat, el kell fogadni úgy, ahogy ő jól érzi magát. Ha vannak problémák, azt veszekedés nélkül, őszintén megbeszélni, és közös pontot, kompromisszumot találni. A kölcsönös megértésből következik a bizalom, ami csak akkor van, ha a felek tisztában vannak vele, hogy tényleg őszinték lehetnek egymáshoz, mert a másik meghallgatja, megérti őket ahelyett, hogy veszekedés lenne. És ha tudjuk, hogy megbízhatunk a másikban, mert bármit el mer mondani őszintén, akkor még kisebb a súrlódás.

Nekem, most úgy tűnik, épp egy ilyen párkapcsolatom alakul. Voltak bonyodalmak mindkettőnk részéről, nekem az exemmel volt lezáratlan ügyem, neki pedig feltűnt egy másik lány is a láthatáron. De ahelyett, hogy titkolóztunk volna egymás előtt, vagy féltékenységi jeleneteket, veszekedéseket rendeztünk volna, őszintén elmondtuk egymásnak a legapróbb részleteket is az érzelmeinkről, a félelmeinkről ( ő attól tartott, hogy én még mindig szerelmes vagyok az exembe és nem tudom lezárni, míg én attól, hogy a másik lányt választja helyettem). Veszekedés nélkül megbeszéltünk mindent, megértettük a másik érzéseit, és megbeszéltük, hogy mindketten elvarrjuk a zavaró szálakat, mert kiderült, egymást szeretnénk, és csupán a félelmeink miatt nem tudtuk elengedni a másik két személyt, hisz mindketten attól tartottunk, hogy elveszíthetjük a másikat. Ha titkolóztunk volna, ez sosem derül ki és sosem oldódott volna meg. Így viszont egy kicsit kellemetlen, de őszinte beszélgetés után mindketten felszabadultan, boldogan és nyugodtan nézünk elébe ennek az új kapcsolatnak.

22/L

2011. aug. 15. 14:06
 13/16 anonim ***** válasza:
Esetleg a válaszolók leírhatnák hogy ezek tapasztalatok (és ha igen akkor mégis mennyi ideje vannak együtt mer nagyon nem mindegy)vagy csak elképzelések....
2011. aug. 15. 14:21
 14/16 anonim ***** válasza:
6 év, 2,5 év, és jelenleg vagyok egy 2 éves kapcsolatban. Csak a jelenlegiben van normálisan működő kommunikáció, és csak a jelenlegivel azonos az érdeklődési kör, neveltetés, intelligencia szint. Az első két kapcsolatom szinte maga volt a nevetség tárgya, magam sem értem hogy maradtunk együtt. Én tűrtem és nyeltem. Ennyi, pedig nem csak a részemről kellett volna a kompromisszum kötés. Az mindkét fél érdeke, ezért mindkét félnek engedni kell.
2011. aug. 15. 15:10
 15/16 anonim ***** válasza:

7 éve vagyunk együtt, 90% teljesen eltér az érdeklődési körünk, a neveltetésünkben sincs hasonlóság, eltérő személyiségek vagyunk....

Mégis egy "tökéletes" kapcsolat...működik a kommunikációnk, mindent (de tényleg mindent ) megbeszélünk, mindenben közösen döntünk és kompromisszum készek vagyunk...

Még egyszer sem veszekedtünk...kisebb vitáink (pl: milyen színű legyen a függöny) is max 5 percig tart....

De még nincs gyerek.....

2011. aug. 15. 15:19
 16/16 anonim ***** válasza:
én több mint 2 és fél éve vagyok együtt barátommal. Az az igazság hogy mindenkinek más a sikeres kapcsolat. szerintem a lényeg hogy az akiwel együtt vagy ne csak a szerelmes legyen. legyen a szerelmed a társad a lelki társad a szeretőd és a legjobb barátod is egyben:)
2011. dec. 24. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!