Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerelem nélkül milyen egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerelem nélkül milyen egy párkapcsolat?

Figyelt kérdés
Ha csak szimpátiát éreztek a másik iránt.
2011. júl. 23. 20:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Jó, de pont ez a lényeg, hogy nem csak szexelni járnak össze, hanem ELVILEG párkapcsolat lenne...de hát érzelmek nélkül az úgy sem az...-,-'

Az csak max gazdasági- vagy szexkapcsolat...vagy esetleg mindkettő, de nem párkapcsolat...

2011. júl. 23. 21:19
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Én szerelem nélkül mentem férjhez,7 évig voltunk együtt mert tényleg azon kivül, hogy nem voltam szerelmes megvolt bent minden amit egy nő szeretne. Na de aztán jött valaki más akibe tényleg szerelmes lettem, vagyok. Most vele élek és imádom őt. Egészen más úgy élni valakivel, hogy szó szerint rajongok érte annyira szeretem. Sokkal boldogabb vagyok így mint eddig voltam.
2011. júl. 23. 21:26
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Uncsi.
2011. júl. 24. 01:03
 14/15 anonim ***** válasza:
69%

1. válaszadó vagyok és egyetzértek a 3. válaszadóval!!!

Egyrészt saját példám, életem alapján.

Másrészt idéznék a Peter Lauster: "Társkapcsolatok krízisei" c. könyvből:

13. oldal:

"... nemcsak szerelemből kötnek az emberek házasságot, hanem igen gyakran racionális megfontolásból. Az is gyakran előfordul, hogy összetévesztik a szerelmet a szexuális vággyal, illetve olyasmit tartanak szerelemnek, ami valójában nem nevezhető annak.

Az érzelmek (szerelem), a különféle racionális megfontolások, valamint a szexualistás (amelyhen nem feltételnül társul szerelem) az a három tényező, amely alapvetően befolyásolja a házasság és a társkapcsolat létrejöttét. E tényezők egybemosódása gyakran idéz elő zavarodottságot férfi és nő kapcsolatában...."

"

2011. júl. 24. 16:41
 15/15 anonim ***** válasza:
54%

Peter Lauster: A társkapcsolat krízisei

77. oldal:

"A szerelem azonban egyáltalán nem véd meg a partnerkapcsolati krízisektől, legalábbis nem az a szerelem, amit a legtöbb ember számára ez a fogalom jelent. Állítom, hogy a legtöbb embernek fogalma sincs arról, hogy valójában mi is a szerelem. A nézeteltérések már abból adódnak, hogy mind a két félnek más és más elképzelése van a szerelemről."

2011. júl. 24. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!