Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom akar venni nekem egy kocsit, de én nem szeretném elfogadni, ti mit tennétek a helyemben?
EL NE FOGADD
vegyen magának és menjen ő gyakrabban hozzád
ha elfogadod egyszer tutira a fejedhez vágja h ő vette neked
ja h neki van autója
na mindegy
akkor is
mondd neki h jó neked a vonat/busz
ne fogadd el
1.voltam
ez egyszerű, vegye meg a saját nevére, és Te legyél az üzembentartó. így minden költsége (biztosítás, esetleges bírságok) Téged terhel, és jogosan használod, mivel az üzembentartó személyét a forgalmiba bejegyzik, de a tulajdonos ő. tehát ha szakítotok, nincs semmi, törölteti az üzembentartó személyét és kész.
így végülis használatra kaptad csak az autót, és nem is érzed magad kellemetlenül.
ma 13:10
Te olyan okos vagy Etus :)
Én sem fogadnám el. Egyszerűen csak azért, mert sokkal drágább megtankolni, mint venni egy bérletet és vonatozni/buszozni.
Van jogosítványom és ha itthon van az autó mindig nagyon nehezen veszem rá magamat, hogy inkább buszozzak, de végső soron, azért csak jóval olcsóbb.
No meg ha csak így kapnék egy autót, akkor mindig úgy érezném hogy "függök" tőle, és iszonyatosan paráznék hogy összetöröm. Azért inkább előbb török saját autót, mint másét, bár eddig hál' isten nem történt ilyen, még csak karcolás sem, de sosem lehet tudni.
Mindenesetre egyetértek az előzővel, bár papírügyekben nem vagyok otthon. Nálunk is van egy céges autó, ami papíron nem a miénk, de a családtagoknak van írásos "meghatalmazása" az autó használatához. Mondjuk így a cég fizeti a biztosításokat és minden mást is.
Ha mindenáron venni akar, akkor kérd meg hogy valami kisebb, nem túl sokat fogyasztó, nem vadi új autót vegyen, azzal akkora költségekbe sem veri magát és neked sem kell 2 hetente 20 ezreket beletankolni!
Ezen felül beszéld meg a szüleiddel a témát, mert az enyémek biztos nem néznék ezt jó szemmel mondván hogy itt van a miénk használjam azt, amikor nincs itt, akkor nem halok bele ha buszozni kell, blabla... De mégsem jár plusz költségekkel, mint ahogy mégegy autó járna, amit nyilván ők fizetnének, mert nekem nem igen van keresetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!