Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A fiúknak mi jön be azon, ha egy lány vizipipával, füstel a szájában pózól?
egyre több "nagyon menő" csajnál van olyan kép, hogy van valahol, ez lehet a monitor elött, vagy társaságba, de ugy fényképezkedik, hogy vizipipázik, és árad belőle a füst.
Ez teszik a fiúknak?? és ha tetszik, elmondod, hogy mi ebbe a jó..???
"hát ez ésdekes nemtom holhallottad h melegebb a füstje"
-Ha belegondolunk tüzön "készül" az aroma vagy mi!
Igen a víz azért van ,h megszűrje,meg is szűri annyira amennyire tudja,hogy mennyi az annyi azt pedig csak az tudja aki ért hozzá!:D
Én nem tudom mi tetszik a fiúknak, de nekem is van ilyen képem. Hogy miért? Mert barátaimmal szoktunk vizipipázni. Ennyi =D Eszembe se jutott olyasmi, hogy pasiknak imponáljak vele. Annyira nem érdekel ez a része a dolognak. De volt, hogy csak a füstöt fotóztam és hogy azt miért? Mert szép. Szeretem ahogy a sűrű füst kavarog a levegőben. Olyasmi, mintha egy csepp tintát cseppentenél 1 nagy tál vízbe, csak épp inverzben =)
Az, hogy mennyire káros... Hát nikotin szempontjából kevésbé. Főleg, hogy van nikotinmentes dohány, amiben igazából nincs is dohány, mert gyógynövényalapú =) Én jobban is szeretem, mert kellemesebb az aromája.
Égés közben persze egy csomó káros anyag keletkezik, ez tény, a vízben oldódókat a víz megszűri, így kisebb hányadban kerül a tüdődbe. De amúgy, ha itt tartunk, az összes hőkezelt ételben is pontosan ez a helyzet, mivel mindenféle égés során keletkeznek úgynevezett pah-ok, amik mind rákkeltők. (Vegyésznek tanulok, a toxikológia egy nagyon erős érdeklődési köröm,úgyhogy tudnék még erről mesélni, de majd talán máskor, miután személyes kutatást is végeztem a témában ;))
Mellesleg én 20 éves vagyok, úgyhogy azt hiszem kinőttem már a menőzős korosztályt =) Mellesleg cigizni meg nem cigizek. Kinek mi.
ma 20:15
Osztom a véleményed, én orvosnak tanulok. Én magam nem szoktam vízipipázni, de a párom igen. Sokkal kevésbé káros, mint a cigi, és cáfolnék néhány állítást, amit írtak itt. Kezdjük ott, hogy a vízipipa füstje sokkal hűvösebb, mint a cigié. Ennek nagyon egyszerű oka van, mégpedig, hogy a hideg víz hűti. Hatás-ellenhatás, általános iskolai fizika :) Aztán ott a kémiai része. Egyrészt jobb esetben csak minimális nikotin jut be, mint "vegyi anyag", mert nincs papír, amiből káros égéstermék keletkezne (Pl. a cigiben van arzén, formaldehid, korom etc.). Ha a dohány megég, akkor valóban jutna korom a tüdőbe, viszont ilyenkor a pipa szívhatatlan. Egyedül a füst mennyisége miatt a széndioxid/monoxid mennyiség több a pipában, viszont szerencsére ez reverzibilis, kiürülnek. Summa summarum a cigi sokkal károsabb. Aki meg ezzel akar menőzni, csak magát minősíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!