Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit tegyek hogy ne így érezzek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek hogy ne így érezzek? Nem ért meg a párom sem. Nagyon nehéz ezt az egészet most elviselni!

Figyelt kérdés
Kb. 3 hete volt egy halva szülésem épp elég lenne ez a teljes depresszióhoz de most még úgy érzem a párom sem ért meg!Nem tudok rendesen aludni és nem tudok senkivel sem komoly dolgokról beszélni mindig csak azt hajtogatom hogy miért pont velünk kellett megtörténnie!A párom ha nem foglalkozik velem már is a fejéhez vágom hogy öt nem is érdekli a dolog ha meg folyton velem van akkor azzal idegesít hogy ne sajnáljon már ennyire!Nem tudom hogy mi a helyes ebben a helyzetben de a nyugtatókra nem akarok visszatérni!Mi lehet a megoldás hogy ne veszítsük el egymást!Köszi előre is a válaszokat!
2009. márc. 20. 08:45
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt hasonló esetem, bár nem egy baba elvesztése végett, de én 1 hétre kicsit elmentem otthonról a szüleimhez. Megértettem a párommal, hogy nagyon szeretem, de levegőváltozásra van szükségem, mert nem akarom elveszíteni. Ő megértette és utána jobb volt a helyzet. Voltak még viták, de közel sem annyira.

Bár amit te írtál, elég komoly gond, hisz a baba elvesztése nem csak a te veszteséged, hanem az övé is, hisz ő lett volna a gyerek apja. Szerinted a párod készen állt egy babára?

2009. márc. 20. 08:51
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Üljetek le és beszélgessetek a dologról.

Szerintem a párod azért viselkedik igy,mert őt is nagyon megviselte a babátok elvesztése, de nem akarja előtted mutatni.Próbálja magát tartani miattad is.

Sok erőt kivánok ehez a nehéz időszakhoz!

2009. márc. 20. 09:06
 3/9 A kérdező kommentje:
Igen készen volt, nagyon vártuk mindig minden hova jött velem vizsgálatokra az uh-on szinte sírt hogy milyen aranyos már most! De nem érzem hogy neki is úgy hiányzik mint nekem!
2009. márc. 20. 09:06
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Meg lehet, hogy neki is hiányzik, de mint férfi nem mutatja ki, meg hát egy anyának teljesen más, de azért az apának is ki kéne mutatni az érzéseit, pláne ha egy ilyen szörnyű veszteség érte. Egy békés pillanatban kéne elkapni egy beszélgetésre. Írd le egy papírra a fontos gondolataidat, amire szerinted reagálna, és így próbáld meg vele megbeszélni, de egy levegőváltozás kicsit segítene, bár mint írtam az előbb is, nekem még nem volt ilyen szörnyű élményem. Próbálj meg másra gondolni, (tudom könnyű mondani), de valahogy zökkenj ki a gondokból, próbálj meg szerelmesen irányulni a párod felé.
2009. márc. 20. 09:13
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Részvétem és együttérzésem, tényleg szomorú esemény.

DE.

Tetszik, nem tetszik, ez az élet természetes része. Mivel van születés, van halál is. És hogy miért pont veletek? Ugyanazért, amiért RENGETEG más emberrel is rendszeresen, az idők kezdete óta, és jelenleg is - épp ebben a pillanatban, ahogy ezt olvasod - sokakat ér ugyanilyen mély bánat világszerte, amikor kiderül, hogy halva született egy gyermek.

Tudom, hogy most nagyon rossz, de ha elfogadod, hogy ez sajnos, bármilyen szomorú is, "benne van a pakliban" és időnként "a legjobb családban is előfordul", akkor már könnyebb lesz túltenned magad rajta. Persze kilenc hónap kitartás után még tragikusabb a dolog, de sajnos ettől függetlenül természetes.

Tudom, hogy nehéz, de fogadd el, hogy ez is része a dolgok rendjének. Ne hibáztasd magad, nem te tehetsz róla, meg úgy igazából senki se. És a következő már rendben lesz, ugyanazon ok miatt, amiért rulettben is csak igen ritkán jön ki kétszer egymás után a zöld nulla.

Párod talán már hasonlóképpen gondolkodik, és azért viselkedik így. Kövesd a példáját. Ez is benne van az életben; fogadd el és lépj tovább.

2009. márc. 20. 09:21
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

ne feledd,hogy egy pasi nehezebben mutatja ki az érzéseit, mint mi nők. Nekem is volt egy vetélésem, igaz csak 8hetes volt a pici. Az apukája minden este beszélt hozzá, simogatta a pocim, nagyon várta már. Aztán egyszer elmentünk dokihoz, aki közölte, hogy mi van. Én sírva mentem ki a rendelőből, elmondtam neki mi történt, és még leb@szott, hogy ne sírjak. Persze erre totál pipa lettem. Hazamentünk, beszélgettünk aztán egyszer elkezdett esni az eső, ő kiment az erkélyre és elkezdett sírni. Akkor értettem meg, hogy ő teljesen máshogy élik meg a dolgokat, mint mi, és attól hogy nem "jajgatnak" meg visitoznak, nekik is fáj. De nyílván egy nőnek ez nagyobb trauma, hiszem a kicsi bennünk növekszik, bennünk fejlődik, mi tápláljuk ezért evidens, hogy jobban is ragaszkodunk hozzá.

Beszélgessetek, találjatok ki közös programokat, hogy lefoglald magad, ne járjon mindig ezen az agyad. Kérd meg, hogy legyen türelmes, hiszen most egy elég nehéz időszakon mész keresztül, és nem azért vagy ilyen, mert őt nem szereted, hanem mert fáj még mindig. Biztos megérti!

2009. márc. 20. 09:45
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
szerintem is megerti es neki is iszonyatosan faj, emiatt nem kell aggodj. szerintem is jo 5let 1 kis levegovaltozas. egymassal, vagy egymastol tavol, ahogy gondoljatok.ertheto h elkeseredett es ideges vagy, ezert viselkedsz igy, ezt a parod is megerti. viszont ne szokd meg h igy viselkedsz vele mert 1szer neki is elfogy a turelme. neha legyel te is figyelmes vele.
2009. márc. 20. 11:05
 8/9 anonim ***** válasza:
Teljesen megértelek, én is veszítettem már el kisbabámat :( Akkoriban én is úgy éreztem, hogy nem is fáj neki, nem is érdekli, és azt sem, hogy én hogy vagyok. A mai napig összeszorul a gyomrom, ha eszembe jut (most is). Főleg azért volt nehéz, mert a sógornőm meg azzal etette, hogy "szerintem nem is volt terhes", meg ilyenek. Gondolhatod, a nagy fájdalmában is csak bántják az embert. Nekünk annyira megviselte a kapcsolatunkat, hogy jó 3-4 hónappal széjjelköltözések és békülések után végülis megpróbáltuk újrakezdeni, és most itt van az 5 hónapos picink, itt sikongat most is. De az a fájdalom belülről még mindig éget, és megmondom őszintén, hogy máig sem tudom, hogy ő mit érzett, mennyire fájhatott neki, mennyire értett meg. Még azt is a fejéhez vágtam kínomban, hogy ő tehet a baba elvesztéséről (mert sokat veszekedtünk). Ő olyan típus, hogy nem szereti elmondani amit érez. De igazán ebből az fájt a legjobban ,hogy nem sok vigaszt kaptam tőle akkor. Én ezt a természetének tulajdonítom, és mivel szeretjük egymást, megpróbálom elfogadni, hogy így alakult. Neked is csak azt tudom tanácsolni, hogy magadnak kell feldolgozni, mert neked volt közvetlen kapcsolatod a babáddal, ő még nem tudta szerintem felfogni a létét, mivel nem volt annyira kézzelfogható. Koncentrálj arra, hogy legközelebb ez nem fordulhat elő, és szeressétek egymást!
2009. márc. 20. 14:11
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!Remélem hamar túl leszünk ezen a kezdeti nehéz időszakon!
2009. márc. 20. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!