Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit szólnál, ha kiderülne,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit szólnál, ha kiderülne, hogy megcsal a párod?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 11. 23:45
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

nagyon fájna,ha megcsalna,de nem mutatnám ki neki,hogy mennyire szenvedek. pl megkerdeznem,h jo volt a kis szöszivel?(csak plt irtam:D) aztán lekevernek neki egy pofont. aztmondanám,h h pff..aztan elmennék...

ahogy valaki irta,az sokkal rosszabb,hogyha tudjuk,h beleszeretett valaki masba...

2011. ápr. 12. 14:59
 12/19 anonim ***** válasza:
pont me reggel beszélgettünk erről és mondtam neki, hogy biztos máshogy állnék hozzá és tudom, hogy nem tudna a szemembe nézni, de én nem szakítanék vele, ha elmondaná. ha volt mersze megcsalni, akkor legyen mersze elmondani is!!!
2011. ápr. 12. 16:19
 13/19 anonim ***** válasza:

"Ezt úgy bírom. Itt gyk-n mindenki az erkölcs és büszkeség bajnoka. De élőben valamiért ritkábban találkozom azzal, hogy a megcsalás a kapcsolat végét jelenetené."

Mert te biztosan egy tökéletes kapcsolatban élsz, még sosem csaltak meg, és te sem csaltál meg senkit.

Ez nem erkölcs kérdése. Ez ugyanolyan, mintha kirabolnának, kihasználnának, vagy hazudnának neked. Vagy te ezeket is megbocsájtanád? Idáig mindenki azt írta, hogy kiakadna és nem bocsájtana meg, csak te nem. Nyilván mindenki más a hülye, nem pedig te. Ha majd komolyan szeretsz valakit, aki megcsal, akkor gyere vissza ide okoskodni.

2011. ápr. 12. 16:50
 14/19 Tótalaki Ottó ***** válasza:
Semmit, bár biztos rohadtul fájna. Azon viszont elgondolkoznék, hogy mit csinálok rosszul a kapcsolatban. Ha mindent megtettem, de tényleg, akkor a másikkal van a gond. Ekkor nem szeret eléggé. Akkor viszont csá.
2011. ápr. 13. 01:35
 15/19 anonim ***** válasza:

16.50

Voltam már szerelmes, volt olyan párom aki megcsalt, volt olyan is, akit én csaltam meg.

Én megbocsátottam. Van olyan helyzet, amikor a megcsalás szükséges, kell. Nekiállhatsz hisztizni, hogy átvertek. De a párodnak ez valamiért fontos volt - mondjuk azért, hogy feloldjon magában egy konfliktust, vagy hogy rádöbbenjen arra, hogy mennyire szeret. Ha ezt nem bírod felfogni, az azt jelenti, hogy nem vagy képes a saját sérelmeden túl gondolkodni.

(Most nem arról van szó, hogy részegen félrek.rt.)

Te sosem tévedtél, és mindig helyesen, racionálisan cselekedtél, ugye? Sosem volt ellentétben az, amit helyesnek hittél, és az, amit úgy érezted meg kell tenned mert különben megzakkansz?

Tökön döföm magam, ha még sosem nézted el másnak, hogy hazudott neked. Biztos sok barátod lehet.

Az, hogy az megcsalást a rablással hasonlítod össze... Te birtoklod a partneredet? Megvetted? A te dolgod megbüntetni?

Az előző hozzászólásomban azt próbáltam kifejezni, hogy - bár itt mindenki kidobná a partnerét - a valóságban (jártál már ott te is) a legtöbbször azzal találkozom, hogy akármilyen undorító megcsalás is történt, gyakran van második esély, visszakönyörgés, újrakezdés. Mert ugye az érzelem többnyire nyer a józan ész ellen.

Persze, ha a többiek itt a gyk-n azt mondják, hogy nem lehet megbocsájtani, az más! Akkor nem lehet és kész, ez több mint reprezentzatív felmérés. Az én k.rva anyámat.;)

2011. ápr. 13. 07:16
 16/19 anonim ***** válasza:

"Van olyan helyzet, amikor a megcsalás szükséges, kell. Nekiállhatsz hisztizni, hogy átvertek. De a párodnak ez valamiért fontos volt - mondjuk azért, hogy feloldjon magában egy konfliktust, vagy hogy rádöbbenjen arra, hogy mennyire szeret. Ha ezt nem bírod felfogni, az azt jelenti, hogy nem vagy képes a saját sérelmeden túl gondolkodni. "

És hol van az a baromság, amit a nők hajtogatnak folyton, hogy csak az őszinteség számít? Nehogy már a megcsalás egy természetes folyamat legyen! Vagy te ezt így magyarázod? Megcsaltak, megcsaltam valakit, ó ez egy természetes folyamat, mint amikor tavasszal elolvad a hó, nem lehet ellen tenni semmit! Félre kell k.rnia, hogy rádöbbenjen mennyire szeret? Ha azután is másokkal fog lefeküdni, akkor azzal magyarázza, hogy így erősíti a kapcsolatunkat. Lehet, hogy én vagyok a hülye, de egy kapcsolatba nem fér bele a megcsalás, az meg főleg nem, hogy azt mindenféle nevetséges dologgal indokoljuk meg.

"Te sosem tévedtél, és mindig helyesen, racionálisan cselekedtél, ugye? Sosem volt ellentétben az, amit helyesnek hittél, és az, amit úgy érezted meg kell tenned mert különben megzakkansz? "

Természetesen nagyon sokszor tévedtem már életem során. És volt már olyan dolog, amit úgy éreztem, hogy meg kell tennem, de ezt sose más kárára. (Gondolom ezt is a megcsalásra értetted.)

"Tökön döföm magam, ha még sosem nézted el másnak, hogy hazudott neked. Biztos sok barátod lehet. "

Akkor máris veheted elő a kést. Az állítólagos barátaim már nagyon sokszor hazudtak nekem és ha szemet hunytam efelett, pofátlanul visszaéltek vele és újra megtették. Gondolom szerinted ez sem nagy ügy, mert ez is csak egy folyamat és biztos azért hazudtak, hogy még jobb barátok legyünk.

"Az, hogy az megcsalást a rablással hasonlítod össze... Te birtoklod a partneredet? Megvetted? A te dolgod megbüntetni? "

Egyáltalán nem birtoklom a partneremet, pusztán az összehasonlítás miatt írtam, hogy a megcsalás ugyanolyan rossz, mintha kést fognak rám és elveszik a pénztárcámat. Kiszolgáltatottnak, végtelennek és megalázottnak érzem magam. Nem az én dolgom megbüntetni, de azért hadd ne tegyek már úgy mintha csak arról lenne szó, hogy leöntötte kávéval a kedvenc ingemet.

"...akármilyen undorító megcsalás is történt, gyakran van második esély, visszakönyörgés, újrakezdés. Mert ugye az érzelem többnyire nyer a józan ész ellen. "

Hát akkor én valami nagyon el.cseszett ember lehetek. A bizalom is egy érzelem, ami nélkülözhetetlen egy kapcsolathoz. Az elveszett bizalmat nem lehet visszaszerezni. Mindig van jobb, aki szeret és megbecsült és nem b.szatja meg magát mással.

És képzeld el, jártam már a valóságban. Sőt lehet, hogy többet jártam ott, mint te, mert nekem az jött le, hogy inkább elmenekülsz a tények elől és mindenféle mondvacsinált dolgokkal indoklod meg,ha ki.csesztek veled: van második esély, a szeretem megbocsájtok, ez egy természetes folyamat stb.

Senki nem küldött el téged a k.rva anyádba, de azért hagyd már meg az embereknek azt a jogukat, hogy kiboruljanak és ne bocsássanak meg egy megcsalást. Az, hogy te ezen könnyedén túl teszed magad, a te dolgod. A tetteknek következménye van és ha valakinek elnézzük, hogy hibázott, sőt még meg is magyarázzuk, hogy itt lényegében az áldozat, akkor újra és újra meg fogja tenni.

2011. ápr. 14. 19:11
 17/19 anonim ***** válasza:

"És hol van az a baromság, amit a nők hajtogatnak folyton, hogy csak az őszinteség számít?"

Az alomvilagbanelek.hu-n.

"Nehogy már a megcsalás egy természetes folyamat legyen!"

Az elvek szép dolgok, a tények pedig makacsak. Nem írtam egyébként, hogy természetes. (Pedig írhattam volna.) Azt viszont igen, hogy van olyan helyzet, amikor egy belső konfliktus feloldásának ez az egyetlen módja.

Másrészt egyszeri megcsalásról beszéltem, nem a sorozatos félrek.rás megideologizálásáról.

"Az állítólagos barátaim már nagyon sokszor hazudtak nekem és ha szemet hunytam efelett, pofátlanul visszaéltek vele és újra megtették."

Tehát már volt, hogy szemet hunytál felette. Írd meg privátban a címed és átküldöm a késemet, mert neked nagyobb szükséged van rá.:)

"Kiszolgáltatottnak, végtelennek és megalázottnak érzem magam."

Én őt érzem megtévedtnek - már ha alapos önvizsgálatom arra a megállapításra vezet, hogy nincs szerepem abban, hogy más ágyában kötött ki.

(Végtelennek meg abszolút nem érzem magam, nem vagyok én a Pí tizedestört alakja.:))

Én a két hasonlatodat összevonnám: Olyan érzés, mintha tökön öntött volna kávéval.:)

Nem írtam, hogy meg _kell_ bocsátani, el kell nézni, mert ehhez joga van. Azt próbáltam kifejezni, hogy ez a "rögtön kidobom" típusú hozzáállás nem csak meggondolatlan, de életszerűtlen is.

2011. ápr. 14. 23:36
 18/19 anonim ***** válasza:

(Végtelennek meg abszolút nem érzem magam, nem vagyok én a Pí tizedestört alakja.:))

Én a két hasonlatodat összevonnám: Olyan érzés, mintha tökön öntött volna kávéval.:)

Nem írtam, hogy meg _kell_ bocsátani, el kell nézni, mert ehhez joga van. Azt próbáltam kifejezni, hogy ez a "rögtön kidobom" típusú hozzáállás nem csak meggondolatlan, de életszerűtlen is.

Te egy nagyon humoros gyerek vagy, gondolom ezt dobod be, ha éppen nem a gyakorikérdéseken írogatsz.

A "rögtön kidobom" hozzáállás miért lenne meggondolatlan és életszerűtlen? Szerinted minden ember, akit megcsaltak, úgy áll hozzá, hogy "nem baj, nem szakítok veled, mert nem akarok meggondolatlan lenni, sőt felejtsük el az egészet"? Mert szerintem nagyon sokan vélekednek úgy, hogy jobb lesz nekem nélküled, majd keresek valaki mást, aki megbecsül.

Köszönöm, hogy felajánlod a kést, de a barát példával is csak arra akartam rávilágítani, hogyha szó nélkül elnézed, hogy kics.sztek veled, akkor azt újra meg fogják veled tenni, úgyhogy egy darabig még nem döfnék bele egy kést legnemesebb szervembe.

Én sem a sorozatos félrek.rásról beszéltem, hanem az első alkalomról. Tök mindegy, hogy csak egyszer csaltak meg, vagy ötször, ugyanolyan fájó mindkét eset. Vagy szerinted itt a mennyiséggel van a gond?

Talán túl naiv vagyok, de én szeretnék hinni egy olyan kapcsolatban, amiben mindkét fél kölcsönösen szereti és tiszteli egymást annyira, hogyha úgy érzik az egyik, hogy valami nem jó, vagy már nem érez úgy iránta úgy, mint korábban, akkor azt a szemébe mondja és nem a háta mögött fekszik le mással, utána meg ha kiderül mindenféle indokot hoz fel.

2011. ápr. 16. 05:34
 19/19 anonim ***** válasza:

"Te egy nagyon humoros gyerek vagy, gondolom ezt dobod be, ha éppen nem a gyakorikérdéseken írogatsz."

Nem baj, hogy ha a hozzászólásod azért lesz rövidebb, mert kispórolsz belőle egy gagyi beszólást. Legalább álcázd viccesnek, mert ezzel a stílussal egy duzzogó kislányra emlékeztetsz.:)

Téged sokszor bántottak életedben, ugye? Engem is. Csak nekem sikerült feldolgoznom. Emiatt különbözik a véleményünk.

Ha megcsalnak, te rögtön menekülsz a kapcsolatból, hiszen kiszolgáltatottá váltál, megalázottnak érzed magad. Úgy gondolod, hogy a megcsalás ellened elkövetett merénylet.

Én úgy gondolom, hogy ha megcsalnak, nem én vagyok az inkriminált fél. Nekem semmi okom menekülni - hiszen a másik fél játszotta el a becsületét. Úgyhogy akár le is ülhetünk átbeszélni az egészet. A tényeken ez nem fog változtatni.

"A "rögtön kidobom" hozzáállás miért lenne meggondolatlan és életszerűtlen? Szerinted minden ember, akit megcsaltak, úgy áll hozzá, hogy "nem baj, nem szakítok veled, mert nem akarok meggondolatlan lenni, sőt felejtsük el az egészet"? Mert szerintem nagyon sokan vélekednek úgy, hogy jobb lesz nekem nélküled, majd keresek valaki mást, aki megbecsül."

Nagyon sokan úgy gondolkodnak, hogy "nem szakítok veled, mert szerelmes vagyok beléd", "nem szakítok veled mert melletted biztonságban érzem magam még így is", "nem szakítok veled, mert még egy ilyet úgysem találok," vagy "nem doblak ki, mert együtt fizetjük a frankhitelt", esetleg "nem doblak ki, mert én is megcsaltalak, csak én nem buktam le vele, gyökér".:D

Feltegyem a kérdésedet fordítva, vagy kapisgálod, mit akarok kifejezni?:)

Ennyi a meggondolatlanságról. Az életszerűtlenségről pedig meggyőződhetsz itt, a gyk-n is. Nézd csak meg, hány megcsalás végződik megbocsátással, visszafogadással.

"Talán túl naiv vagyok, de én szeretnék hinni egy olyan kapcsolatban, amiben mindkét fél kölcsönösen szereti és tiszteli egymást annyira, hogyha úgy érzik az egyik, hogy valami nem jó, vagy már nem érez úgy iránta úgy, mint korábban, akkor azt a szemébe mondja és nem a háta mögött fekszik le mással, utána meg ha kiderül mindenféle indokot hoz fel."

Én meg szeretem reálisan felfogni a dolgokat, mert akkor nem szaladok bele azokba a pofonokba, amik téged ilyen parássá tettek.:)

Szép dolog hinni az őszinteségben és a bizalomban, de nem szabad elfelejteni, hogy nem vagyunk egyformák.

2011. ápr. 16. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!