Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki végzi a házimunkát?
Kicsit felháborító számomra, hogy én is és a párom is dolgozunk, és mégis csak én vagyok képes otthon takarítani, főzni, mosni. A párom még egy nyamvatt pudingot sem képes elkészíteni..ha egyszer nekiáll mosogatni, én moshatom el újra az egészet, mert szinte minden retkes marad.
Én úgy vagyok vele, ha nem dolgoznék, csak ő, akkor persze megcsinálnék itthon mindent, mert úgysem lenne jobb dolgom és szeretem is a tisztaságot. De ha mindketten dolgozunk, akkor szerintem elvárható, hogy ő is tegyen le valamit az asztalra, mert ez így fair.
Nálatok hogy megy ez? Erről mi a véleményetek?
köszi
Az az igazság, hogy én nem várom el a páromtól, hogy takarítson, mert egyrészt én alapból nem szeretem, ha más takarít, saját magamnál precízebbet nem ismerek takarításban és úgyis az lenne, hogy újratakarítok. Aranyos, mert meg szokta kérdezni, hogy mit segítsen, ilyenkor csak annyit kérek, hogy ágyazzon be maga után és vigye ki a konyhába a szennyes poharakat, tányért, csokipapírt, szellőztessen ki, vigye ki a szemetet. Én megfogadtam, hogy ha közös háztartást vezetünk majd, mosogatógépem tutira lesz, azt nem több bepakolni mint 5 perc, míg a folyó vízzel való mosogatás sokszor 1 egész óra is lehet, ha sok a mosatlan. Porszívóval meg 15 perc alatt végigmegyek a lakáson.
Én azt ajánlom neked, hogy tényleg szerezz be egy mosogatógépet!
25 N
Nálunk úgy megy, hogy a házimunka egy marginális jelentőségű rezsitevékenység, amit alapból nem spilázunk túl és nem fontoskodjuk agyon. Mindig gyorsan eldöntjük ki mit csinál, túl vagyunk rajta oszt "viszon'látás". De ez a szülőktől, nagyszülőktől eltanult háztartásmániás tématúlértékelés hála Istennek nálunk nincs. És mindezek ellenére mindig kifogástalan rend és tisztaság van.
30N,39F
Szerintem is vagy azt tudod tenni, hogy kihagyod az ő dolgait a mosásból, mosogatásból stb., vagy jutalmazási rendszert vezetsz be. Vagy hagyod és te sem csinálod egyiket sem. Valamelyik csak vezet valamire.
Esetleg egy betegség jól jöhet, vagy hogy el kell utaznod valahova üzleti ügyben, vagy ilyesmit tudok elképzelni. A betegséget úgy értem, hogy úgy csinálsz vagy ilyesmi, vagy kitalálsz valamit. Nem kívánom, hogy beteg légy, sőt sok egészséget!!!!
A mosogatást lehet tényleg csinálja rosszul. Bár nem biztos. Esetleg az ő elmosott tányérjában ami retkes maradt, szolgáld fel neki az ételt, meglátjuk tetszik e neki. Persze mintha nem vetted volna észre.
Próbálkozhatsz azzal, hogy megkéred apróbb dolgokra. Mondjuk a mosogatást hagyod magadnak, de a szemetet kiviheti, rakhat új kukazsákot. Vagy meglocsolhatja a virágokat. Letörölheti az ablakot, tükröket, ajtókat, vagy amihez kedve van. Esetleg finoman érdeklődhetsz nála, hogy mihez lenne kedve amit tényleg lelkiismeretesen megcsinálna. Mondjuk öt dolgot kéne mondania. Amúgy ha valamit csinál legyél vele türelmes. Ne kritizáld, inkább dícsérd és mond, hogy milyen jó hogy segített, mégha nem is tökéletes. Legközelebb majd jobb lesz. Persze amikor jó pillanatában van óvatosan elmondhatod, hogy mit kellett volna még kicsit szakszerűbben, de csak ha adódik olyan pillantat. Vagy mikor nem látja megcsinálod, kiegészíted a munkáját néha. De ne vesd a szemére, inkább köszönd, hogy neked azt már nem kell megcsinálnod és ez milyen jó, mennyi időd maradt ez miatt másra. Esetleg egy ilyen esetkor mond neki, hogy mivel ő megcsinálta, más tervezett munka nincs, így elmehetnétek valahova, vagy ide és ide együtt. Lehet rájön, hogyha csinál valamit több idő jut egymásra.
A főzéssel is lehetne próbálkozni, kikérni a tanácsát, hogy mit gondol az étel kóstolása közben, hogy milyen pikáns dolgot lehetne még belerakni, hogy ne a hétköznapi íze legyen. Hátha felkelti az érdeklődését kicsit.
Viccelj vele, hogy ágyba kéred a reggelit holnap. Hátha megteszi. Adott pillanatot ki kell fogni egy ilyen közlésére persze.
Ha főzöl akkor hirtelen kelljen elszaladnod a boltba valamiért és bízd rá a mártás keverését, egyszerűbbeket eleinte, hátha megtetszik neki. Ha kavargatta, figyelt rá, dícsérd nagyon és köszönd meg. Máskor kérd meg, hogy keverje már be a pácot, milyen legyen? milyet szeretne. Esetleg neten nézzetek különleges recepteket. Hátha megjön a kedve. Esetleg vegyél ki húst, hogy délutánra kiolvadjon és minden legyen otthon elővéve amit szerettél volna elkészíteni, aztán hirtelen kelljen túlóráznod, vagy elszaladnod valami fontos ügyben és kérd meg hogy készítse már be a pácot és bele a húst, vagy ilyesmit. Vagy valami egyszerű ételt. Ha megtesz bármit is, nagyon dícsérd és köszönd meg. Még ezek jutottak eszembe így hirtelen. Remélem valamelyik beválik majd. De az biztos, hogy valahogy másképp kell hozzá közeledned mint eddig. Csak az válhat be.
Majd írd meg mire jutottál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!