Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Valamennyire ide is illik ez...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Valamennyire ide is illik ez a kérdés. Ti milyen filozófia szerint vezetitek az életeteket? Ez hogyan hat ki a kapcsolataitokra?

Figyelt kérdés
21 leszek, és pár hete vagyok túl egy 6 éves, első kapcsolaton. Ez idő alatt sok mindenben változtam, és úgy döntöttem, meg akarom tölteni az életemet több tapasztalattal. (Ezt persze olyan kereteken belül értem, amíg nem sértek vele meg másokat, és az elveimet. Talán pánik, hogy már a húszas éveimbe kerülök egyre beljebb.) Mindent kiakarok próbálni, és merészebben dönteni, eddig csak vegetáltam, és egy kényelmes kislány voltam. Ennek köszönhetően talán túl naiv is. A megszokott kapcsolatom pedig csak visszarántott akármilyen lépéstől. Mióta ezt így eldöntöttem, már sodort olyan helyzetet elém az élet, hogy egy fellángolásból nagy csalódás lett, és valljam be, nekem kinek nincs más tapasztalata a szerelemben, elég fura volt. Olyan ember vagyok, aki szeret szeretni és mindenkiben a legjobbat keresni. Attól félek, ha ilyen utat választok sokszor leszek magányos. Tudni kell rólam, hogy alapból szeretek minden hétvégén barátokkal lenni, koncertre járni. Iszok, nem hányásig, és a felkínált füves cigit sem utasítom vissza. Nem, mert büszke vagyok rá, hanem mert tényleg mindenre kíváncsi vagyok. Tudom ez sokaknál már kizáró ok és visszataszító lehet bennem. Körbenézek az embereken, és látom, hogy vannak akik óvatosan élnek. Nem járnak el sehova, otthon megnéznek pár filmet, de boldogok. Ha én is ilyen maradtam volna, éppen házasodni készülnék az előző barátommal, akivel alapból jól elvoltunk, de érzelmek már nem voltak. Szerintetek hogyan érdemes élni? Mi az, ami feltölti az életeteket annyira, hogy úgy érezzétek, megéri? Nekem valami nagyon hiányzott a hétköznapi hajtás mellett. (Dolgozok.) De még mindig nem vagyok teljesen boldog.
2011. márc. 28. 13:42
 1/4 anonim ***** válasza:
Kinek-kinek mi okoz örömet. Én azt mondom úgy érdemes élni, hogy ne érezd azt, hogy éppen nem ott vagy és nem azt csinálod, esetleg nem amellett, ahol lenni szeretnél, amit tenni szeretnél és aki mellett lenni szeretnél. Tudni kell váltani. Van akinek a promiszkutiás okoz örömet, van akinek a szerelme mellett felébredni minden reggelen.
2011. márc. 28. 13:45
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem vagy boldog, mert keresed a boldogságot. Valaminek a keresése abból a gondolatból indul ki, hogy nem a részed, nem vagy egész, akkor válhatsz egésszé, ha ezt és ezt és amazt megszerzed. Ez a rengeteg törekvés és harc (nem csak fizikai) a világban ennek köszönhető, így működik az emberek 99,9%-a.
2011. márc. 28. 13:57
 3/4 anonim ***** válasza:

"Én azt mondom úgy érdemes élni, hogy ne érezd azt, hogy éppen nem ott vagy és nem azt csinálod, esetleg nem amellett, ahol lenni szeretnél, amit tenni szeretnél és aki mellett lenni szeretnél."

Ezzel maximálisan egyetértek!

Épp ezért, kedves kérdező, én tökéletesen ellentétes életet élek, mint te!

Most nem akarok nyálzani, de Petőfi megírta már: "az idő igaz, s eldönti, ami nem az".

Éld az életed, ahogy gondolod. Amúgy sem hiszem, hogy az embereket lehetne igazán nevelni, vagy szoktatni. Úgy is azt teszed, amire a belső hang kötelez. És, hogy mi lesz a vége? Egyedül maradsz e majd öregen, vagy lesz egy üres és tartalmatlan házasságod, vagy boldog leszel? Az idő úgyis eldönti. És akkor majd tudod mondani, hogy jól tetted-e vagy sem.

Mindezzel nem arra akarok buzdítani, hogy bárki is vetkőzzön ki az emberi mivoltából, és csináljon meg minden sz.mét dolgot. Csak azt akartam kifejezni, hogy minden dolog visszaüt rád. Ha egy pillanatnyi élvezetért feladod hosszú évek kapcsolatát, akkor majd egy napon téged is ugyanúgy fel fognak adni és ott fognak hagyni egy fellángolásért.

És még lehetne sorolni....

2011. márc. 28. 13:58
 4/4 anonim ***** válasza:

Amúgy abban viszont nem értek egyet, hogy van akinek a promiszkuitás okoz örömet. Vagyis ideig-óráig lehet. De amikor elmúlnak az ösztönök, megöregszel, akkor mi marad belőle? Homokra építettél házat. Szerintem csak aközött van különbség, hogy az életedben az energiákat tartós dolgokba fekteted, vagy haszontalanokra.

Épp úgy, ahogy a fizetésedből is vehetsz egy jó ruhát is magadnak, ami évek múlva is jó lesz, vagy el is ihatod egyetlen éjszaka alatt az egészet.

És szerintem, aki hűdelaza, és mindent ki akar próbálni, az ebben a hasonlatban az, aki elissza. Pillanatnyilag jól érzi magát, aztán jön a másnap...(ami ebben a példában az öregkornak felel meg).

Tudom, h nem divatos ilyenekről beszélni vagy agyalni, főleg fiatalon, de attól meg el fog egyszer jönni, függetlenül attól, hogy gondolsz e rá, vagy sem.

2011. márc. 28. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!