Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valamennyire ide is illik ez a kérdés. Ti milyen filozófia szerint vezetitek az életeteket? Ez hogyan hat ki a kapcsolataitokra?
"Én azt mondom úgy érdemes élni, hogy ne érezd azt, hogy éppen nem ott vagy és nem azt csinálod, esetleg nem amellett, ahol lenni szeretnél, amit tenni szeretnél és aki mellett lenni szeretnél."
Ezzel maximálisan egyetértek!
Épp ezért, kedves kérdező, én tökéletesen ellentétes életet élek, mint te!
Most nem akarok nyálzani, de Petőfi megírta már: "az idő igaz, s eldönti, ami nem az".
Éld az életed, ahogy gondolod. Amúgy sem hiszem, hogy az embereket lehetne igazán nevelni, vagy szoktatni. Úgy is azt teszed, amire a belső hang kötelez. És, hogy mi lesz a vége? Egyedül maradsz e majd öregen, vagy lesz egy üres és tartalmatlan házasságod, vagy boldog leszel? Az idő úgyis eldönti. És akkor majd tudod mondani, hogy jól tetted-e vagy sem.
Mindezzel nem arra akarok buzdítani, hogy bárki is vetkőzzön ki az emberi mivoltából, és csináljon meg minden sz.mét dolgot. Csak azt akartam kifejezni, hogy minden dolog visszaüt rád. Ha egy pillanatnyi élvezetért feladod hosszú évek kapcsolatát, akkor majd egy napon téged is ugyanúgy fel fognak adni és ott fognak hagyni egy fellángolásért.
És még lehetne sorolni....
Amúgy abban viszont nem értek egyet, hogy van akinek a promiszkuitás okoz örömet. Vagyis ideig-óráig lehet. De amikor elmúlnak az ösztönök, megöregszel, akkor mi marad belőle? Homokra építettél házat. Szerintem csak aközött van különbség, hogy az életedben az energiákat tartós dolgokba fekteted, vagy haszontalanokra.
Épp úgy, ahogy a fizetésedből is vehetsz egy jó ruhát is magadnak, ami évek múlva is jó lesz, vagy el is ihatod egyetlen éjszaka alatt az egészet.
És szerintem, aki hűdelaza, és mindent ki akar próbálni, az ebben a hasonlatban az, aki elissza. Pillanatnyilag jól érzi magát, aztán jön a másnap...(ami ebben a példában az öregkornak felel meg).
Tudom, h nem divatos ilyenekről beszélni vagy agyalni, főleg fiatalon, de attól meg el fog egyszer jönni, függetlenül attól, hogy gondolsz e rá, vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!