Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az emberek részegen igazat mondanak, vagy hülyeségeket inkább?
Most elmesélem, hogyan működik ez :D. Pszichológiát tanulok, Freudi magyarázatot fogok rá adni.
Freud a személyiséget három szinten képzeli el. Egyik az ösztönén, az "id", ami nem befolyásolható, nem változik. Velünk született. Meghatározza, mennyire vagyunk agresszívek, milyen a szexusunk, hogyan igyekszünk a fájdalom elkerülésére. Az ösztönök mindig próbálnak azonnal kielégülni, nem képesek várni. Most kell, azonnal kell a dolog. (Kisgyermekek viselkedését ajánlom figyelmedbe.) Később kialakul az Én, az "Ego", ami megtanulja, hogyan tudja a világban kielégíteni az ösztöneit. A gyermek megtanulja, hogy enni csak akkor tud, ha van a közelben étel. Később, az erkölcsi fejlődést követően kialakul a személyiség utolsó rétege is, a felettes én, vagy "Szuperego". Ez a "lelkiismeret", minden, ami az ösztöneinkre azt mondja, NEM szabad. Ilyen ösztön, hogy nem maszturbálhatunk akárhol, nem közösülhetünk azzal, aki szembe jön, és megkívánjuk.
Az ego, az én mindig a kettő között ingázik, próbál olyan megoldást találni, ami az ösztönöket, és a lelkiismeretet is kielégíti. Szex kell? Elhívja randira a lányt.
Most jön a kérdésre szánt válasz:
Az alkohol a szuperegó működését korlátozza. Felszínre törnek az ösztöndműködések, ha valaki agresszív, részegen még agresszívebb lesz, ha valaki szexuálisan fokozottabb, az még közvetlenebb, és nyíltabb lesz ilyen téren (például elmondja: szeretlek), ha valaki depresszív jellem, részegen jön rá arra, hogy "őt senki sem szereti". Ilyenek vagyunk :).
Anno a tanárom azt mondta: mindenki itassa le a párját, ott derül csak ki igazán, kiben mi is van a tanult erkölcsök alatt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!