Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek a melegek közti házasságról?
Ellenzitek, egyet értetek, vagy nincs semmi véleményetek?
Miért gondoljátok azt, amit?
(Csak kíváncsiságból kérdezem, én 21 éves lány vagyok. Én teljesen egyetértek, mert sok olyan házasság van heterók között, akik nem is szeretik egymást, akkor miért ne lehetne melegek közt, akik viszont szeretik is egymást?)
Szigorúan jogilag a melegek nem házasodhatnak, bejegyzett élettársi kapcsolat a hivatalosított formája a kapcsolatuknak, mert a házasság alkotmánybíróságunk szerint csak férfi és nő között lehetséges.
Egyébként én nem ellenzem a dolgot, ha szeretik egymást, miért ne köthetnék össze az életüket?!
Ja, és még valami
"Én teljesen egyetértek, mert sok olyan házasság van heterók között, akik nem is szeretik egymást, akkor miért ne lehetne melegek közt, akik viszont szeretik is egymást?"
Amikor összeházasodtak, még szerették egymást... Ha a melegek összeházasodnának, az nem garantálná, hogy nem válnak el.
Pap a világon nem adná össze őket! Nem véletlenül, egy házassághoz 1 férfi és 1 nő kell, hogy közös gyerekeik szülessenek.
Fura világ ez!:O
Egy rajzfilmhősnővel is sokkal könnyebb lenne az élet pedig..
Bizonyos országokban most is lehetőség van rá (pl. Spanyolország, az USA egyes tagállamai), szerintem jó ötlet lenne itt is bevezetni. Ha két ember őszintén szereti egymást, a nemüktől függetlenül legyen lehetőségük összeházasodni.
F/17
A házasság manapság bizony szekuláris jogi intézmény, így csakis jogi kérdés, hogy házasodhatnak-e a melegek. Az, hogy a történelmi egyházak áldásukat adják-e rá templomi esküvővel, más téma. Magyarországon ilyesmi biztos nem lesz egy darabig, de van olyan ország Európában, ahol van. Miután a svéd törvényhozás legalizálta az egynemű házasságokat, a svéd lutheránus egyház (ami régen Svédország államegyháza volt, kb. mint az anglikán egyház az Egyesült Királyságban) is bejelentette, hogy vállalják egynemű párok templomi összeesketését.
Hogy miért értek egyet a melegházasság legalizálásával? Sztem egyenjogúság kérdése a dolog, az általános emberi jogokból levezethető. Ha a heteróknak joguk van a szerelmükkel összekötni az életüket, akkor ugyanez a jog jár a melegeknek is, kivéve, ha van valami jó ok arra, hogy miért ne járjon. Ilyen okot azonban még nem hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!