Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Undorodok nagyon. Egyre erősebb bennem. A párommal minden nap veszekszünk emiatt. Hogyan tovább?
Sajnos eléggé speciális problémával fordulok hozzátok. Azt kell tudni rólam, hogy régen egy kényszeres evő voltam, aki ráadásul semmilyen kaját se vetett meg. Imádtam a csokoládét, a cukrot, pékáruk meg egyenesen a mennybe repítettek. Jöhetett minden csőstül (meg is látszott rajtam, de nem durván). Amikor ebédeltem akkor 3 tányér krumplifőzelék alatt nem is álltam meg.
A bajom az, hogy kicsit akartam formálni az alakomat, és elkezdtem egy diétát. Ez alatt átfordult minden másba a dolog. Megszűnt a kényszeres evés, ami jó, de elindultam egy negatív irányba. Olyan szintre jutottam, hogy nem tudok lisztes dolgot, se cukrot enni. Egyenesen rosszul leszek tőle és még a csokitól is!!!( Ez nálam rekord, mert engem mindenki csak úgy hívott hogy csokifaló!!!)
Most már jól nézek ki és nem foglalkozom az alakommal, de a kaja undorom megmaradt. Reggel eszem, mert éhes vagyok. De kb. egy joghurt fér le. Utána meg valahogy gyümölcsöt eszem (narancsot) meg túrót. Délután már nem is kívánok semmit. Próbáltam erőltetni, mert nem akarok koplalni meg visszahízni, de egyszerűen nem megy. Semmi élvezetet nem találok az evésben, halál nyugodtan elvagyok 0 evéssel/nap.
Napi kalóriáról meg nem is beszélek inkább...ha "nagy" napom van, akkor 700kcal megütöm alulról. S ez nagyon nem jó. Zöld teát meg vedelek. Nem vagyok anorex. Nem vagyok kövér sem.
A párom nagyon szeret és próbál kedveskedni nekem mindig minden jó dologgal. Süt nekem sütit, főz jó ebédet, de sajnos nem tudom megenni. Nem azért mert rossz, hanem nem csúszik le. Emiatt sok a veszekedés és nagyon megbántom.
MIT TEGYEK?
26 L
Jelenleg ugy tudsz megtanulni enni, mint a csecsemok!
Tehat reggel kezdjel zoldseglevel pl. /friss/ aztan pedig tizorai es ebed.
Nagyon fontos az, hogy rendszeresen etkezzel es egeszsegesen, mivel most jol elvagy, mint irod, de egy par honap mulva mar nem fogod ezt erezni, mivel "kimerited" a szervezetedet.
Nem szeretned, hogy a parod elhagyjon, akkor tegyel lepeseket!
Szereted Ot oszinten, akkor viselkedj ugy, hogy ezt a parod is erezze, tehat nem csak mondani kell, hanem ereztetni,
tehat Te fozzel Neki es Te kinald Ot, Te gondoskodjal Rola, s nem forditva, mivel egy ido utan megfogja ezt unni, s odebb all.
Olyan eteleket keszits, amit Te is szivesen eszel, ha nem tobbet, ne 1-2 kanallal, s ne lassa a Parod, hogy undorod van az eteltol, mivel igy az O etvagya is elfog menni, de meg Beloled is kifog abrandulni szep lassan.
Ha ezt igy egyedul nem tudod megoldani, akkor keress fel egy szakembert, de igazabol nagyon egyszeru ez, hiszen csak akaraterore van szukseg es kitartasra.
Tanulj meg elni!
Ez sajnos egyáltalán nem speciális probléma. Egyre több az ilyen fiatal. Fordulj pszichológushoz. Már réges rég meg kellett volna tenned.
Bár el tudom képzelni, hogy most már szervi oka is van az étvágytalanságodnak, úgyhogy párhuzamosan egy belgyógyászati kivizsgálás is kellene.
Egy átlagos felnőtt nőnek kb. 2000 kalóriára van szüksége, de függ a testalkattól, magasságtól is, nem csak az aktivitástól.
De ha kényszeríted, nem sokra mész, csak még jobban undorodsz. A betegséget kell kezelni, nem a tünetet.
Ja, és ne túrót egyél, attól én kb. h*nynék.
Készíts normális kaját, teríts meg szépen, legyenek fűszerek, ízek, nézzen ki jó.
Amit te eszel, az kevesebb lehet 300 kalóriánál.
*gondolj arra hogy előbb utóbb elmúlik a mensezed és nem lehet gyereked.
Ez is igaz. Akkor aztán bottal ütheted a pasid nyomát, mert keres majd egy nőt, aki kövérebb, mint te, de tud szülni.
Kedves KérdezŐ!
Az evést nem lehet kényszeríteni. Rendbe kell hozni a testedet és a lekedet is, hogy kívánd, és épp annyit,amennyi kell, és azt.
Ezt nem kel egyedül megoldanod, és nem is tudod. Keress fel egy szakrendelést, ahol táplálkozási zavarokkal foglalkoznak. Ha vidéki vagy, akkor kérj beutalót a háziorvostól, pszichiáriára. Vag ymenj maszek pszichológushoz, és ő ajánkl táplálkozással foglakozó orvost. Ezt nehéz házilag "barkácsolni" és sajnos ezek a táplálkozási zavarok nagyon veszélyeskké is válhatnak.
Mindenképp fordulj orvoshoz! Kísérjen el a kedesed, úgy könnyebb!
A barátnőm 15 éves kislánya is úgy járt, mint te.(És 60/40 volt a vérnyomása, mire bement kivizsgálásra. )Szépen rendbehozták, de szükség volt az orvosi kontrollra, és a pszichológus támogatására.
Különben, az hogy a fehérliszttől - cukortól rosszul vagy, az normális. Ezek ényleg émelyítőek, csak meg lehet szokni. De ha kitisztul a szervezet, akkor zekből tényleg elég az ünnepeken enni egy kis szeletet, többet valóban nem kíván az ember. Mi is így vagyunk, a lányommal, pedig mi nem fogyózunk, csak úgy leszoktunk, és tényleg: megeszek 2 kocka csokit, de aharmadik már nem kell. Fehér kalácsot sátoros ünnepen, a cukrászsütemény csak nagy fizikai megterhelés uán, de akkor is émelyít a vaj/cukor/liszt, inkább más jellegűt válazstok. Ez a normális.
Reggel rántottát kell enni ecetes savanyúsággal, teljes kenyérrel, citromos teával. Azért, mert az epét reggel ki kell üríteni, és ez csak így lehet: zsír+savanyúság. De így lesz jó a koleszterin, meg a cukorszint. Első nap rosszul vagy, de harmadnap már korgó gyomorral ébredsz.Reggeli uán viszont elvagy délig, akkor leves!!!!!némi hús vagy hal, zöldség, gyümölcs.
Ha délután nem eszel sokat, az nem baj.Gyümölcs, joghurt, teljes kiörlésű gabona.
Jó a testkontrollos gyümölcs>magvak>grillcsirke sorrend is, de nem ennyire. Ez a Király>polgár>koldus sorrend jobb.Próbáld meg.2000 kcal kell, könnyű munka esetén.
A párod nem azért haragszik, mert nem eszed a főzjét, hanem mert aggódik, hogy elfogysz mint a holdvilág. Mindenképp fordulj gyorsan orvoshoz, csoda hoyg még életben vagy.
Nagyon vigyázni kell , van egy pont, ahonnan nincs visszaút.
Nem ijesztgetni akarlak, de anyáron temettük a fiam tanárnőjét. Nme fogyózott, csak elhanyagolta az evést. És nem tudták visszahozni. Két kamasz lányt hagyott itt a férjére, fiatal volt szép és tehetséges. Nem tudták akórházban sem visszahozni. Menj, míg nincs nagy baj.
Az is lehet, hoyg nem a fogyókúrával kapcsolatos, hanem valami más betegség veszi el az étvágyadat.Sok oka lehet, és köztük lehet könnyő kis baj, de lehet súlyos is. Nme szabad ezzel viccelni. Kérd a párod segítségét, hogy kísérjen el, kérjen neked időpontot. Ha akrod elkérem a barátnőmék doktornőjének elérhetőségét, írj privit!
egyszer a tesóm is így járt: (csak rövid távon, 3 napig nem evett, aztán meg nem bírt.)
Próbáld meg, ami neki segített, hátha neked is használ.
Anyukám sos menüje. Nagyon jó volt, betegség után is ezt adta gyerekkorunkban.
Első nap: keverj ki 2-3 nyers tojássárgáját sóval! Legalább 1percig kevergesd egy kiskanál hátával egy kistányéron!
Vágj fel 2 cm-es csíkokra egy kenyeret(barna).
Mártogasd a kenyércsíkokat a tojásba, s úgy edd. Lehet, hoyg a gondola nem kívántatja meg, de ha megízleled, menni fog!
Aztán igyál narancslevet 2 dl.
Később szemezgess szőlőt!
Majd igyál megint narancslevet, s megint két tojássárgáját kenyérrel!
2. nap. Főzess valakivel eg yigazi jó húslevest! Sok zöldség, valódi tyúk, nem csak csirke! Vagy hozass éteremből jó újházi tyúklevest! Egyél egy tányérral!
Később Igyál paradicsomlevet, házit!
Azán egyél még eg ykis levest, kis főtt húst, főtt tojást!
Mindig eg ykicsi többet, táguljon agyomrod! Festéket, tartósítót, adalékot ne egyél, mert attól rosszul vagy! Zöld teát se szabad enyit! Ami kis mértékben gyógyszer, az megmérgez ilyen nagy mennyiségben. két liter vizet ihatzs egy nap, ebből 3 csésze lehet a tea, többet nem, mert akkor nem fogsz tudni enni.
3. nap. Maradék leves, narancslé, hajában sült krumpli sóval.
4. nap. zöldségsaláta, sült csirkecomb (Zsírban sölt) krumlipüré tejjel, vajjal, sóval.
5. nap: ehetsz egy jó rendes házi kaját! Leves, pörkölt vagy töltött paprika, ilyesmit, spenótot tojással, vagy bablevest.
Még ma délután kezdj Béres cseppet szedni, dupla adagban, dupla C vitaminal, és még plussz polivitaplexet, vagy valami multivitamint, amiben B vitami is van! Ne pezsgő sz.rt, ne rágótablettát, más vacakot, hanem csak rendes tablettát vagy drazsét!
Szerintem annyira kimerültek araktáraid, már attól se tudsz enni.
Általában nem jó a só, de neked most sósan kell enned(normálisan sósan) attól mindjárt kicsit joban leszel. Cukrot, fehérlisztet ne egyél - max. rántás - de egyél valamiképp teljes kiőrlésű gabonát. Nme muszáj megkenned akenyeret, az is jó, ha csak egy kis szikkadt fekete kenyeret majszols sóval. Kerüld a nagyon friss kenyeret, inkább 2-3 napos szikkadtat egyél. Semmiképp ne tarósat!
Nyomtasd ezt ki! Ha betartod, garantálom, hogy jobban leszel! (Egy kicsit, az orvoshoz attól fontos mielőbb!! elmenned. Legjobb lenne holnap) Alábecsülöd a veszélyt, amit ez az étvágytalanság rejt. Ezért ideges a párod. Nme akar elveszíteni ő sem. Aggódik miattad.
Mikor ettél levest? Szerezz egy jó hús vagy zöldséglevest mé ma délben! Ne porból, ne zacskósat, konzervet, hanem rendes levest.Nem kívánod, de edd meg, utána kicsit jobb lesz máris!
Aztán kövesd a tanácsokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!