Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jehova Tanúi! Nálatok egy lány járhat egy fiúval, olyan értelemben, hogy tényleg együtt vannak, a szó modern értelmében?
Tehát együtt vannak, találkoznak, kettesben vannak, stb.
Mert olyat hallottam, hogy csak felügyelet mellett találkozhatnak és nem is csókolózhatnak és egymás kezét se foghatják meg. Ez miért van így?
A valóságban ez nálatok hogy működik? Hogy kivitelezhető mindez?
És egy lány aki hisz ebben, hetente kétszer jár összejövetelre, meg megy szolgálatba pl. hetente v. 2 hetente, és a szülei is tanúk, meg már több mint 10 éve ebben nevelkedik, az betartja ezeket? Vagy elgyengülhet, és ha szabályt szeg akkor mi a helyzet?
Vagy ők ezt mindenképp betartják? Még ha szerelmes lesz akkor is?
És egy tanú házasodhat nem tanúval? Mik a következmények ha így tesznek? Vagy milyen életük lesz?
Tanúk írjatok légyszíves!
Ezt a kérdést rossz helyre tetted fel. Ha a Kultúra-Vallás témakörben helyezed el, akkor már itt hemzsegne az össze Jeho. Én csak a vérátömlesztéses dolgot tudom, hogy más vérét nem kaphatják meg, inkább hagyják "megdögleni" az embert (aki mellesleg felépülhetne), pusztán vallási okokból, ami számomra elég felháborító.
A mi utcánkban van az egyik imaházuk, meg néha bedobnak ezt-azt, amúgy nem sok vizet zavarnak.
Amúgy sajnálom szerencsétlen lányt, ha ezek a dolgok így mennek, mert életének legszebb éveit ilyen bugyuta és korlátolt vallási szabályok veszik el. Jah a másik, hogy tudomásom szerint csak jehovával házasodhatnak, különben elfordulnak tőle, vagy nem engedik a frigyet.
Szia.
Én is hivö vagyok. És a rokonaim jehova tanui, bár én nem.
Én ugy tudom, h eléggé korlátoltak határaik. ha te is rendes hivö vagy kérdezz meg egy vénet ( ha jol tudom igy hivják a feljebb valot ) vagy olvass bele a jehovák által forditott egyéni bibliába.
látom itt eléggé kialakult egy két vélemény... én is az melett vagyok h ...
légyszives egy két kérdésemre adj választ :
1, miért mondják azt h csak 144ezer ( ha nem emlékszek rosszul ) "felkent" ( emberek választják ) mehetnek be a mennybe?? miközben a bibliában az van benne h senki sem mehet be a mennybe csak általam ( azaz jézus által ). és ez nem emberi döntés.....
2, h nem szaba a vérátömlesztés.. isten azt mondta h ha én már megtisztitottam......... az ok h a vér a bünt jelentette .. de ö megtisztititotta.... mi ez a "vér ellenesség"?
szóval.. én a jehova tanuival nem értek nagyon egyett és igen a csengetés.... rendben van h hirdetni kell.. de nem tukmálni....
modern alatt mit értesz? le is feküdtök? mert ha igen............hát a biblia a házasságig nincs szex-et vallja...
várom a válaszod
jah és az elözö vagyok,
lehet h tiltják de én azt javaslom, ha nem vagytok egy sikon ( és igen hitbelileg ) akk nem fog müködni... mert ö ezeket nem fogja tolerálni
"a biblia a házasságig nincs szex-et vallja..."
Ez nem így van, nekünk a konformáció előtti oktatáson református lelkipásztor azt mondta, hogy a "ne paráználkodj" az azt jelenti, hogy "ne törj házasságot", azaz a megcsalás tilos, és nem a házasság előtti szex.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!