Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mi az a barátság? Milyen a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi az a barátság? Milyen a felnőtt barátság?

Figyelt kérdés
Kicsit összezavbarodtam. Sokat csalódom mostanában ismerősökben és akikről azt hittem, h barátok. Van akivel akkor történik ez amikor jó, van akivel akkor történik ez amikor rossz dolog történik vbalamelyikünk életében, de van h nincs semmi extra. Új és 15 éves barátságoknak hitt kapcsolataim s megszakadnak. Talán én csinálok rosszul vmit....talán nem jól tudom, h mi az a barátság és ezért nem barátként viselkedem és ezért szünnek meg ezek a kapcsolatok....szeretném megkérdezni tőletek h milyen az igazi barátság?....mi az a barátság felnőttkorban?....m nekem ez nem megy...
2009. febr. 5. 07:59
 1/2 anonim ***** válasza:
27%
Ilyen az élet.
2009. febr. 5. 09:13
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Van a másikban amit kedvelsz. Ez lehet bármi ami az ő alap személyiságének a része. És bármi történik, bármilyen összekoccanás, félreértés vagy mellőzöttségérzés, emlékezteted magad rá, hogy ez az értéke nem változott (ha valóban nem változoott de az alap dolgok nem változnak szinte sosem).

A barátság ápolása is tudatos döntés. Ne hagyd, hogy az érzelmek elsodorjanak. A barátság ha azon alapul, hogy "jaj de jó nekem vele", vagy "mindig számíthatok rá" akkor nem barátság hanem önzés ami meg fog bukni mert nem mindig érzi jól magát az ember és nem mindig számíthat a másik támogatására. Ugyanis nem azért van az a másik.:)

Szóval... kevesebb érzelem, több értelem. Empátia, tisztelet és figyelem a barátság alapja. És a megbocsátás, hogy nekünk is megbocsátsanak.:)

A másik...

nem kell fennakadni azon, hogy barátságok véget érnek. Ez is az élet része. Ritkán találunk olyan embert akinek az értékeit egy egész életen át tudjuk tisztelni. Nagy szerencse az ilyen.

És a barátságot akkor is ápolni kell amikor az embernek kevés az ideje. Tuatosan, odafigyelve a kapcsolatra.

Szerintem.

2009. febr. 5. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!