Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet megváltoztatni, írányt mutatni neki? Bonyulult. Segítség!
Havi 50-60ezrem van nagyjából, ebből a költségiem:
25-30 albérlet, 4000 telefon, 5000 net.
A többi kaja.
A barátommal 1,5 éve vagyunk együtt.
Gyakran főzök rá, sokszor kérdezi van ez, van az, csinálok-e neki ezt azt.
Pl tésztát.
Neki eszébe sem jut hogy áthozzon egy szószt, vagy egy csomag tésztát.
Pedig már mondtam neki, hogy nem sajnálom tőle, de akkor is gáz, hogy ő nem képes hozni/venni alapanyagot semmihez. Ráadásul ha főzünk én eszek egy adagot, ő hármat.
Nem tudok félre tenni kaját és beosztani több napra, hogy félre tegyek pénzt, mert néha jól esne venni ezt azt magamra.
Ha volt is félretett pénzem, azt rá költöttem, nem kéri, de én olyan típus vagyok hogy veszek szülinapjára ajándékot, meg Karácsony pl.
Mert nekem fontos az, hogy adjak a másiknak, hogy örömöt szerezzek neki.
Ő van amikor nagyon jól keres, de azt magára fordítja. (kaja, hobbi cuccok stb)
Van amikor kevésbé keres, van olyan 1-2 hónap amikor semmit vagy alig van pénze.
Én gondoskodok róla akkor is, hogy ne éhezzen, szomjazzon.
Fordítva nincs így, még akkor sem, amikor nekem 12 napa van 4000Ft-om.
Hiába keres jól általában, nekem egy csokit sem hoz, egy szál virágot sem, talán 8hónapja hozott utoljára vmit.
Ajándékot nem igazán kapok tőle, mert ha olyan alkalom is volt éppen, nem volt pénze, utólag sem gondoskodik róla, hogy meglepjen.
Önzőnek tartom, de neki ilyen a jelleme, tulajdonsága, ettől függetlenül szeretem és ős is szeret,
az lenne a kérdésem, hogyan lehet megváltoztatni, írányt mutatni neki, hogy nem vagyok pénzéhes, meg nem a pénzzel lehet örömet szerezni, de VEGYE ÉSZRE MAGÁT,
jól esne ha nem lenne teher neki az a pár „forint” és költene az alapanyagokhoz, meghát ha tényleg magától akar ezt azt enni nálam, miért nem nyílvánvaló hogy néha hozzon hozzá vmit??
Én már nagyon sok hasznos dolgot vettem neki miközben nekem szükségem lett volna dolgokra, de lemondtam azokról a dolgokról, sőt, volt hogy tartoztam másnak, persze visszaadtam.
Csak kellemetlen, hogy nem képes meghívni (költeni) legalább 2 havonta egyszer mozira,
vagy néha néha meghívhatna egy kávézóba egy italra, de nem teszi.
Eddig nem voltunk étteremben, nem is várnám el, bár jól esne elmenni egy pizzériába, de hát...
Voltunk már mekibe, de nem hívott meg semmire, max egy kávéra, azt elfogadtam.
Anyukájához ha átmegyünk és van vmi kaja néha megkínál, de soha nem fogadom el, mert tudom, hogy szegény az anyukája és rosszak a körülményei,
ő mamájánál lakik, de ott 3szor voltam eddig.
Tudom hosszú lett..
21/N 24/F
A nehéz gyerekkor, az semmi más, csak egy dolog, ami mögé elbújhatunk és ha szorul a hurok akkor hevesen rámutogatunk, mert gyávák vagyunk szembe nézni saját magunkkal.
Amit végig kell gondolnod, hogy mit szeretnél az életben, ha vele maradsz? Szeretnél vele együtt élni később? Esetleg gyerekeket? Szerinted, ha ilyen a "jelleme" - ami megint csak egy takaró, amivel a lelkiismeretünket melengethetjük - akkor milyen kapcsolat lesz belőle? Szerintem nagyon sz@r lesz, rád nézve. Na meg persze a párodra is, csak ő valószínűleg olyan szinten van, hogy ezt nem látja át. A szavaidból úgy vélem, hogy két teljesen különböző mentalitással rendelkeztek. Te próbálnál a jövőbe gondolkodni, tervezni, míg ő tipikusan önsajnáló, mának élő típus. A kettő nehezen tud megférni egymással hosszútávon.
Megteheted azt, amit sokan javasolnak, hogy leülsz vele erről beszélni. Ebben az esetben, amire készülj fel, az az, hogy a saját értékrended miatt nem lesz igazad a vitában (mert valószínűleg úgy is vita lesz belőle). Azért nem lesz igazad, mert az életünk során belénk ivódik, hogy a pénz nem minden, meg nem lehet a szeretetet, meg a törődést megvásárolni, stb-stb. De közben meg mégis ott lesz az, hogy ez Neked nem jó így. És éppen ezért nem szabad hagynod, hogy ez a lelki dolog legyőzzön. Ha ezt ő nem tudja megérteni, vagy nem is próbálja, akkor ismételten odalyukadunk ki, hogy egy halott kapcsolatról beszélünk.
Ezeket gondold végig. Ha szeretet van, az nagyon sokat jelent, de ez kialakulhat más iránt is, ha ott hagyod. Ha azt mondja megváltozik, kapjon egy esélyt, hiszen neki kell megküzdeni saját magával elsősorban. Ha ebbe belebukik, akkor vele maradhatsz ápolgatni, de erre rámehet a boldogságod. Ha ott hagyod akkor viszont egy "pénzéhes k*rvának" leszel titulálva, de ezzel ne foglalkozz, mert akkor valószínűleg nincs azon a szinten, hogy ezt átlássa.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Így látom a helyzetet, nem szoktam mások véleményére adni, de jó "olvasni" hogy mások is így látják.
Alaposan elgondolkodok, hogyan tovább.
Szeretem, szerelemből közel 1,5 éve.
Lehet lesz egy munkám, ami sok időmet elveszi, neki is szintén, ha mindketten helyre állunk anyagilag, megmondom neki, hogyan folytassuk, mert annak nincs értelme, hogy én vásárolok pedig közel sem eszek annyit.. másrészt ő is törekedhetne többet, megpróbálom bevezetni a főzés örömeibe..
Bár ő tipikusan a "férfi" aki fizikai munkát végez, a konyha messze áll tőle..
Szia!
Együtt tudok veled érzeni.
Nekem egy 2.5 éves kapcsolatomnak lett emiatt vége.
A keresetem 120.000 Ft. Kifizettem a számlákat, bevásárolok, és a többi az ő adósságára ment. Egy Ft-ot nem nem költhettem magamra,mert nem volt miből. AZ utolsó fél évben már azt kellett hazudnom neki, hogy lecsökkentették a fizumat 40ezerrel,és nem marad semmi pénzem. Így kezdtem el magamnak ruhákat és kis apróságokat venni, amiket előtte 2 évig nem tudtam megtenni. Ő is dolgozott,de mindig minden fontosabb volt neki. Belefáradtam és inkább szakítottam. Sajnos megváltozni az ilyen pasik nem fognak.
Tapasztalatból mondom neked.
Azóta már 7 hónapja van valakim, aki megbecsül,nem húzz le anyagilag, és megtudjuk egymást lepni kisebb ajándékokkal néha.
Most 23 leszek, ő meg 29 lenne. és 20 voltam mikor össze jöttünk.
Kutyából nem lesz szalonna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!