Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet megváltoztatni, írányt mutatni neki? Bonyulult. Segítség!
Havi 50-60ezrem van nagyjából, ebből a költségiem:
25-30 albérlet, 4000 telefon, 5000 net.
A többi kaja.
A barátommal 1,5 éve vagyunk együtt.
Gyakran főzök rá, sokszor kérdezi van ez, van az, csinálok-e neki ezt azt.
Pl tésztát.
Neki eszébe sem jut hogy áthozzon egy szószt, vagy egy csomag tésztát.
Pedig már mondtam neki, hogy nem sajnálom tőle, de akkor is gáz, hogy ő nem képes hozni/venni alapanyagot semmihez. Ráadásul ha főzünk én eszek egy adagot, ő hármat.
Nem tudok félre tenni kaját és beosztani több napra, hogy félre tegyek pénzt, mert néha jól esne venni ezt azt magamra.
Ha volt is félretett pénzem, azt rá költöttem, nem kéri, de én olyan típus vagyok hogy veszek szülinapjára ajándékot, meg Karácsony pl.
Mert nekem fontos az, hogy adjak a másiknak, hogy örömöt szerezzek neki.
Ő van amikor nagyon jól keres, de azt magára fordítja. (kaja, hobbi cuccok stb)
Van amikor kevésbé keres, van olyan 1-2 hónap amikor semmit vagy alig van pénze.
Én gondoskodok róla akkor is, hogy ne éhezzen, szomjazzon.
Fordítva nincs így, még akkor sem, amikor nekem 12 napa van 4000Ft-om.
Hiába keres jól általában, nekem egy csokit sem hoz, egy szál virágot sem, talán 8hónapja hozott utoljára vmit.
Ajándékot nem igazán kapok tőle, mert ha olyan alkalom is volt éppen, nem volt pénze, utólag sem gondoskodik róla, hogy meglepjen.
Önzőnek tartom, de neki ilyen a jelleme, tulajdonsága, ettől függetlenül szeretem és ős is szeret,
az lenne a kérdésem, hogyan lehet megváltoztatni, írányt mutatni neki, hogy nem vagyok pénzéhes, meg nem a pénzzel lehet örömet szerezni, de VEGYE ÉSZRE MAGÁT,
jól esne ha nem lenne teher neki az a pár „forint” és költene az alapanyagokhoz, meghát ha tényleg magától akar ezt azt enni nálam, miért nem nyílvánvaló hogy néha hozzon hozzá vmit??
Én már nagyon sok hasznos dolgot vettem neki miközben nekem szükségem lett volna dolgokra, de lemondtam azokról a dolgokról, sőt, volt hogy tartoztam másnak, persze visszaadtam.
Csak kellemetlen, hogy nem képes meghívni (költeni) legalább 2 havonta egyszer mozira,
vagy néha néha meghívhatna egy kávézóba egy italra, de nem teszi.
Eddig nem voltunk étteremben, nem is várnám el, bár jól esne elmenni egy pizzériába, de hát...
Voltunk már mekibe, de nem hívott meg semmire, max egy kávéra, azt elfogadtam.
Anyukájához ha átmegyünk és van vmi kaja néha megkínál, de soha nem fogadom el, mert tudom, hogy szegény az anyukája és rosszak a körülményei,
ő mamájánál lakik, de ott 3szor voltam eddig.
Tudom hosszú lett..
21/N 24/F
*költségeim
*félretenni
Ez egy önző f*szkalap (már elnézést). Én úgy kidobnám, mint a huzat.
Nem lehet megváltoztatni gyökeresen senkit. Lehet,hogy fél évig 1 évig javul a helyzet, de vissza fog állni. Ő ilyen, szerintem ezen nem nagyon tudsz változtatni.
Esetleg egy kis szünet a kapcsolatotokban helyrerakja, de szerintem ez csak felszíni kezelés lenne, a probléma gyökere megmarad.
Szünetet nem akarok ezért,
meg úgy gondolom rontana a helyzeten.
Mostanában veszekedünk pl azon, hogy neki az az elsődleges vágya, hogy bulizzon és berúgjon,
nekem meg az a vágyam, hogy mivel nagyon sokat dolgozik, ha van egy szabad napja akkor inkább kettesben tölthetnénk..
Nem tudom mi lesz.
Most már nagyon nehéz elviselnem, hogy így viselkedik, amikor elvileg én vagyok álmai nője, a mindene..
Milyen módszereket tudnátok ajánlani,
ami beválna ebben az esetben??
Ő úgy gondolja, hogy nem a pénz számít, képes hozzám vágni ha vmit megszólok.. hogy "Neked a törödés abból jön ha pénzt költenek rád?"
Szeret, de nagyon nagyon más a gondolkodása, soha nem volt komoly kapcsolata..
Egyetértek az előttem szólóval.
Leülsz vele és megbeszéled. De továbbra is tartom az álláspontom. Elkényeztetted. Nem fog változni. A beszélgetés után egy ideig minden ok lesz, de aztán folytatja amit eddig csinált.
(első kommentelő voltam)
13:52
Azért nem volt komoly kapcsolata, mert mindenki kidobta amint rájöttek, hogy milyen. Neked is rá kéne jönnöd, hogy kihasznál. Ennyi.
3 barátnője volt, az egyik 1 hónapig tartott,
a másikat ő dobta mert a csaj elkezdte tiltani erről arról (kb 4 hónap),
a harmadik pedig megcsalta, ezért szakítottak..(kb 3 hónap)
13:57
Magyarul nem úgy mentek a dolgok ahogy ő akarta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!