Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megbocsátható e, ha egy férfi, megüt egy nőt?
A kérdés költői, nem föltétlenül várok rá válaszokat. Meg van róla a véleményem, és nem igazán érdekel a másé. A minap volt egy kisebb konfrontációm egy leányzóval, nem pont emiatt, de ebben a témában.
Ígértem egy történetet, íme:
Kb. fél éve történt, egy kollégámmal. Nemrég nősült, és van egy kislányuk, aki most kb. másfél éves.
Egy átlagos nap, meló után éjfél körül hazaérve (felszolgáló a férj) azt vette észre, hogy nincs otthon a feleség. Benéz a gyerekszobába, a kislány hamu szürke, és úgy veszi a levegőt, mint Darth Vader.
Próbálta kitisztítani a légutat, próbálta lélegeztetni, semmi nem segített.
Autóba be, irány a kórház... megmentették - épphogy. Ál-diftéria.
Közben folyamatos telefon az asszonynak, aki nem vette fel. Hazaérve, a nő már otthon volt, a fürdőszobában, p.icsa részegen.
Mikor meglátta a férjét, vihorászva kezdte el mesélni, milyen rég bulizott ilyen jól és hogy berúgott.
Hazaérve, azt sem vette észre, hogy nincs otthon a kislánya!!!
Hölgyek, urak! Milyen érzések lennének bennetek, ha egy 1 éves kislány haldokolna a kezetek közt?
Mit éreznétek, ha a tiétek lenne a gyerek?
Milyen indulatok lennének bennetek, ha (legalább részben) a párotok "bulizása" miatt halna meg majdnem a gyermeketek? (amúgy együtt aludt anya, és gyerek, tehát jó eséllyel észre vette volna).
Visszatérve a sztorihoz, a férj lekevert egy emberes pofont a nőnek, ha másért nem, hát hogy józanodjon kicsit.
És bárki rámvetheti az első, meg a századik követ is, én bizony megértem az indulatait!
Gondoltam azzal fejezem be a mondandómat, hogy leosztok pár beszűkült tudatú 15 éves (szinten álló) embert, aki ilyen kérdésekre anélkül válaszol ellentmondást nem tűrő kijelentésekkel, hogy akár a konkrét esetről, akár az életről bármit is tudna.
De nem teszem, mert akiben mákszemnyi értelem is van, az úgyis átértékel magában néhány dolgot.
Továbbá hozzátenném, hogy egy ilyen jellegű szituációban egy ember az eszére, és a szívere hallgatva, mérlegelve dönt.
Az itteni válaszolók pedig kizárólag az eszükre hallgatva válaszolnak, így a legnagyobb segítő szándékkal is, csak félig tudnak hasznos választ adni, akármit is csinálnak.
Elnézést, ha "sok" voltam!
Alapból azt gondolom, hogy semmilyen körülmények között nem ütheti meg a férfi a párját.
De ebben a szituációban maximálisan átérzem. Aki anya létére ilyet tesz a gyerekével, nem érdemli meg, hogy anyának nevezzék. Egy másfél éves gyereket még annyi időre sem hagynék egyedül aludni egy lakásban, amíg leszaladok a sarki boltba.
Hát valószínű hogy az anya sem gondolta volna hogy bármi baj lehet, felelőtlen volt és nem is anyának való az ilyen. Ebben maximálisan egyetértek.
De szerintem nem szándékosan akart rosszat, nem bántotta a gyereket, "csak" magára hagyta. Ez tényleg nagyon gáz és talán meg is érdemel egy pofont, de attól még az a férfi sem lesz több a szememben aki ezt megteszi. Stresszhelyzetben derül ki hogy ki milyen, az ilyen megtenné kisebb bűn miatt is (pl. megcsalás).
Én nem ütöttem volna: kiadtam volna az útját, gyerekkel együtt bíróság, nagyobb fájdalom, mint egy pofon.
Ennek ellenére se tudom jogosnak ítélni az ütést, mert az én szemszögemben, bárki is legyen az elkövető, nem elfogadott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!