Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért nevezi sok nő (vagy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nevezi sok nő (vagy akár a kamaszok is) "páromnak" azt a férfit, akivel még egy hónapja sincs, hogy együtt van?

Figyelt kérdés

Szerintem ez az a szó, ami valami mélyebbet, komolyabbat fejez ki. Mondjuk olyan pároknál teljesen rendben van, akik évek óta vannak együtt. Viszont akik mondjuk max 1-2 hónapja járnak, miért kezdik "páromozni" a másikat? Miért nem jó, hogy barátom/barátnőm? Jó, biztos mélynek érzi a kapcsolatot, de kevés idő után még nem lehet olyan mély, mintha évek óta együtt lennél valakivel.

Igen, és ha valakivel összeházasodik az adott "páromozó", akkor hogy fogja hívni a férjét/feleségét? Ugyan úgy "párom lesz" vagy már játszani fog a modoros "kedvesem"?

2009. febr. 2. 11:29
 1/8 anonim ***** válasza:
49%

Nem tudom miért csinálják, de engem is idegesít. Az egyik ismerősöm már 1 hét után azt mondta a barátjára, hogy "párom" (pedig 23 éves, értenie kéne a különbséget).

Szerintem nem értik mit jelent ez a szó (mármint szerelmi értelembe), és ezzel felvágnak. Úgy tesznek, mint a nagyok...

2009. febr. 2. 11:36
 2/8 anonim ***** válasza:
49%
én alapból utálom ezt a szót, ismertem én is rengeteget akik igy használják és egy hónap mula már mással dugtak miközben a PÁRJUK otthon várta őket.
2009. febr. 2. 11:51
 3/8 anonim ***** válasza:
84%
szerintem meg ez a legnormalisabb, en utalom a szivem, eletem, pasim, csajom, nom kifejezeseket, manajpsag meg ha valaki azt mondja, baratom, akkor az lehet egy barat is. EN angol nyelvteruleten elek es itt legalabb kulon szavak vannak erre, de a masik amitol kiraz a hideg, az amikor valaki baby-nek hivja a baratnojet vagy forditva.
2009. febr. 2. 11:58
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Mikor én összejöttem a párommal, már több mint 10 éve ismertük egymást és a kapcsolatunk már 2-3 éve húzódott...így már a legelején annyira mélynek éreztük ezt az egészet, hogy 1-2 hónap után már páromnak neveztük egymást és ez a mai napig így van (2 éve)... és én azért hívtam így, mert tisztában voltam vele, hogy ő nem CSAK a barátom, pasim, hanem tényleg a testi lelki társam, akivel már évek óta kerestük egymást, csak a sors mindig közbeszólt...és én rosszul is éreztem magam, ha azt mondták rám, hogy a barátnője vagyok, mert nem vagyok a barátnője! társak vagyunk, és azok is maradunk, ez nem csak járás, hanem kapcsolat...és így éreztük ezt már az elején is
2009. febr. 2. 13:37
 5/8 anonim ***** válasza:
76%

Mit mondhatnék? csatlakoznék egy előző válaszhoz.

Jó, oké nem helyeslem azt aki 2-3 hónap után, viszont miért fáj az hogy a kamaszok, hogy hivják egymást. tessék-lássék, az ők bajuk...sokszor "kapcsolat"-nak neveznek két hét együttjárást is...

Én másfél éve vagyok a PÁROMMAL (barátommal), különösebben nem szoktam igy emlegetni, csak pont emiatt, mert senki nem veszi komolyan ha azt mondom...akkor mindenki azt hiszi "járás". De a mi kapcsolatunk nem "járás" hanem összetartozás, és én tudom, hogy a felesége leszek, hogy vele élem le az életemet.

18 éves lány

2009. febr. 2. 14:16
 6/8 anonim ***** válasza:
79%
Hogy miért hívom így? Mert nem egy jöttmenttel, 1 éjszakással jövök össze, hanem remélhetőleg egy hosszú távú kapcsolatba fektetem épp az energiáim. Undorítónak tartom, amikor csajom/nőm/pasim-ként emlegetik azt a személyt, akihez lelki kötelék fűz vkit. Az olyan személytelen és megalázó számomra. Próbálna engem vki lecsajozni, nőzni, ott is hagynám. Az érzelmeket ezzel is ki lehet fejezni és szerintem így van rendjén. Nem játszópajtás vagyok és a páromat se tartom annak. És mivel több mint egy haver, így a helyes, hogy azzal a szóval fejezem ki, milyen érzelmi szálak fűznek hozzá.
2009. febr. 2. 14:21
 7/8 anonim ***** válasza:
37%

Egyrészt: megelőlegezik a bizalmat.

Másrészt: jó érzés villogni vele - akár előre is.

2009. febr. 2. 16:29
 8/8 anonim ***** válasza:
67%
én nem "páromozom" a pasimat de együtt vagyunk már lassan 2éve és már másfél év után felkerült egy olyan jel, hogy öröké őt fogom szeretni, és nem akarok mást, én már 4-5-6 hónap után tudtam marad, egyenlőre még megvan és bízom benne még legalább 60évig meg is lesz
2009. febr. 2. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!