Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan küzdjem le az esetleges...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan küzdjem le az esetleges előítéleteket?

Figyelt kérdés
39 éves elvált nő vagyok, és egy gimnáziumban tanítok. Nemrég összejöttem egy 19 éves volt tanítványommal, aki sokkal érettebb a koránál, sokat tudok vele beszélgetni, és eljárni komolyabb helyekre. Ő nem szeret bulizni, vagy diszkóba járni, meg hasonlók, mint a korosztálya, azt mondja velem sokkal jobban érzi magát. Van egy fiam, aki vele pont egyidős és igazából rajta kívül nem is tud rólunk, de ő is néha furcsán néz ránk. Később valószínű, hogy mindenki ferde szemmel fog ránk nézni?
2009. febr. 1. 21:59
 1/4 anonim ***** válasza:
64%

Én azt tanácsolom - tudom, és elhiszem hogy nem könnyű - de próbálj meg nem foglalkozni velük, ha mindketten jól érzitek magatokat a kapcsolatban akkor ne érdekeljen benneteket más véleménye mert úgyse értenék meg. A fiad persze hogy furcsán néz rátok hisz vele egyidős a fiú olyan látszatot kelt mintha lenne egy második fiad.

Remélem sikerülni fog és boldogok lesztek! :)

2009. febr. 1. 22:05
 2/4 anonim ***** válasza:
57%

Lesznek, akik igen, lesznek, akik nem. Nem kell vele törődni. Az a lényeg, hogy jól megvagytok egymással, a többi nem számít. :)

Tapasztalatból mondom egyébként, pár évvel ezelőtt majd' egy évig együtt voltam egy volt gimibeli tanárnőmmel, akinek 16 év előnye volt velem szemben. Nagyon jó, szép és tanulságos egy év volt; remekül megvoltunk mi is, több helyre is mentünk együtt és cseppet sem érdekelt, hogy hogy néznek ránk, jól éreztük magunkat - a baráti köre pedig kimondottan gyorsan elfogadott (egyet kivéve, ami még így is jó arány), mint ahogy őt is az enyém.

Bár persze a szülők már egy másik kérdés. Nem tudom, az övéi hogy vélekednek rólad (ha tudnak rólad egyáltalán), de sajna lehet, hogy fel kell készülnöd piszkoskodásra, ha megtudják. Ilyenkor jöhet a "A fiúk már felnőtt ember, stb. ...".

Ami meg a fiadat illeti, szerintem mielőbb mutasd be neki, ismerkedjenek meg. Ha megbarátkoznak, annál jobb. Az én akkori Kedvesemnek is volt egy fia (bár igaz, ő még valóban gyerek volt), de hamar megismerkedtünk és megbarátkoztunk így is, és tök jól kijöttünk vele (a mai napig).

Szóval hajrá, éljen az összhang, legyetek jóban és örüljetek egymásnak! Bármeddig is fog majd tartani a dolog, azt garantálhatom, hogy egyikőtök sem fogja bánni utólag a közös időt, és mindketten nagyon örülni fogtok ennek a csodás lehetőségeteknek. :)

2009. febr. 1. 22:41
 3/4 anonim ***** válasza:
52%
Kedves Kollegina!Jómagam is gimiben tanítok és a kollegákkal bizony sokszor elbizonytalanodunk, hogy mindent jól csinálunk-e,mert valljuk be mostanság úgy tűnik, hogy az oktatás válságban van és mi nevelők egyre többször éljük meg a kudarcot a munkánk során.De próbálunk a jó úton maradni és a diákjainknak is példát mutatni, mint nevelőként, mint magánemberként.A jó pedagógus úgy is viselkedik,hogy felnézzenek rá.Nem lehetnek "kilengéseink",nem engedhetjük meg,hogy magánéletünk kivetüljön a szakmai tevékenységünkre is.A miénk nem csupán egy szakma;itt nap mint nap gyerekekkel foglalkozunk,mi alakítjuk egy bizonyos mértékig a jövő nemzedékét.Nem akarok vészharangot kongatni, de gondolj a következményekre is:a kartársak ujjalmutogatására, arra, hogy a diákok sem úgy néznek majd rád ahogy ezidáig tették, és a gyereked sem fogja érteni, hogy 40 éves fejjel mitől vadult meg az anyja.Ennek a kapcsolatnak nincs jövője, hiszen a párod még jóformán gyerek.Nem láncolhatod magadhoz, ha úgy dönt mégis öreg vagy hozzá.Ellenben elveszítheted az állásod, az egzisztenciádat- az én főnököm van olyan konzervatív, hogy gondolkodás nélkül megtenné;mondván nincs szükség deviánsokra a testületen belül.És kérdés,hogy a mai helyzetben el tudnál-e helyezkedni tanárként ismét?Jól gondold meg, hogy ér-e egy szalmaláng ennyit!
2009. febr. 1. 23:43
 4/4 anonim ***** válasza:
Kedves "lepontozós ismeretlen ismerős"!Ne értsd félre,nem szokásom begurulni arra, ha lehúzzák a hozzászólásom(irgum-burgum).Jó lenne tudni miért is, de nem várom, hogy indokold, nyilván semmilyen észérvvel nem tudod alátámasztani, hacsak nem a példaértékű életbölcsességeddel. Kvázi, elhangzott a kérdés, melynek lényege,-sarkítva bár- hogy felvállalható-e a kapcsolat.Szerintem nem.Képzeld, mikor pedagógus lettem fel kellett adnom a személyiségem egy részét. mármint ami a külsőmre vonatkozott. Volt orrpiercingem,- egy diszkrét kis pötty- ahogy aláírtam a szerződést el kellett távolítanom, ahogy a fülbevalóim nagy részét, hogy méltóan képviseljem az iskolát melynek tagja lettem. És tudod mit,egy percig sem bánom!De belűl ugyanaz vagyok, éppúgy szeretem a metál zenét ahogy 10en évvel ezelőtt is tettem, csak éppen nem 'ragasztom ki' a homlokomra.Ez mind magánügy,és amíg nem akarod a nyilvánosság nyakába aggatni addig nincs is baj belőle.Kérdésre a válasz: ne akard elfogadtatni, mert úgysem lehet! Legyen ez egyfajta titok, ne ezzel kerülj be az iskolád köztudatába!Peace and love, igen, de csak az ésszerűség keretein belül!
2009. febr. 2. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!