Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek erről az egészről? Ti hogyan oldanátok meg?
4 éve járunk a kedvesemmel. És most el szeretne venni feleségül. Imádjuk egymást, és nagyon jó lenne együtt lenni, mert sajnos nagyon sok a távolság közöttünk. Ő Iránban él. Szóval kíváncsi vagyok a véleményetekre ezekkel kapcsolatban:
- Fogalmunk sincs hogyan mondjuk el a szüleimnek, mert félek, hogy kiakadnak a szüleim, mert mindig is a kapcsolat ellen voltak, mert apu ki nem bírja állni (a törököket,négereket,kínaiakat stb.....)akik szerinte nem hozzánk valók. Egyedül csak a párom vagyona miatt engedték, hogy együtt legyek vele, hogy kihasználjam (tudom,szánalmasak), de én szeretem a őt. (Az ő szülei nagyon szeretnek engem)
-Ezenkívül a szerelmem iszlám vallású, imádja Allahot, de mindketten tiszteljük egymás vallását, nincs köztünk emiatt semmi ellentét. De mindketten szeretnénk megtartani a vallásunkat. Így milyen esküvő lehetne? És később ami a gyermekünk vallását illeti, nem hihet egyszerre kettőben, és ha az én vallásomat is gyakorolná, ez biztos rosszul esne a páromnak, mint ahogyan nekem is fordított esetben.... ???? Ezzel kapcsolatban nem tudom........
- A másik kérdés pedig, hogy akkor Iránban éljünk-e? Mert a páromat odaköti a munkája....
Szóval vélemények erről az egészről??? Ti hogyan oldanátok meg? Emellett szeretném elmondani, hangsúlyozni, hogy ő egy csodálatos ember, akit egyszerűen imádok, és vele szeretném leélni az életem.
Az apukàd ne érdekeljen
legyen két szertartàs ( ha olyan vagyonos)
a gyerek felnött koràban döntse el hogy melyik vallàst szeretné, ne Ti helyette
Az utolsó mondatod alapján úgy látom, te már döntöttél.
A szüleid hagyd abban a hitben, hogy csak lenyúlod, aztán kész. Felnőtt vagy, annyit tehetnek, hogy belenyugodnak.
A gyerek vallásáról: próbáljatok megegyezni, hogy megvárjátok, amíg ő tud majd dönteni, addigra tőletek mindkét vallásról megtanulja, amit érdemes, látja, ti hogy éltek, stb. Majd ő maga választ vallást.
A helyzetet elnézve: szerintem beszéld meg a pároddal, hogy hol képzelte el, hogy élni fogtok.
Ha nincs ellenedre Irán valamiért, és tényleg ezzel a fiúval akarod leélni az életed: akkor mindegy, hogy hol élsz, nem?
Abban meg megegyezhettek, hogy pl. nyáron itt nyaraltok, meg átjöttök karácsonykor a szüleidhez.
Ne vedd sértésnek, de egy elfogult rasszistának, mint a férfi nemű ősöd, még a kérdésére se ügyelnék, nemhogy a véleményére, szóval számomra ő ki van vonva a képletből.
Én a helyedben viszont jobban aggódnék az iráni női jogok miatt, mint amiatt hogy majd valamikor a jövőben mikor gyerekeid lesznek, akkor milyen vallásúak lesznek. Ráadásul ha nem jön össze a dolog, mert a kedvesed idővel megváltozik amint Iránba értél, akkor neadjisten ha váltok, a gyerekeket neki fogják itélni.
Férfi vagyok, de ha nő lennék hétszentség hogy oda nem mennék, szerelemből se.
Nagyon óvatosan ebben a helyzetben!
Ha Iránba mész, teljesen ki leszel neki szolgáltatva. Az fog történni, amit ő akar. Főleg, ha még komolyan vallásos is... szóval óvatosan. Mennyit éltetek idáig együtt? Tudsz egyáltalán vele együtt élni? Úgy is, ha ő parancsol?
A gyerekek vallása: a fiúk őt kövessék, a lányok téged, és persze mindenki tanulja meg mindkét vallást.
Lánynak nagyon nem jó a mohamedán vallás, csak rosszat tesz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!