Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért veszekszünk? És miért így?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért veszekszünk? És miért így?

Figyelt kérdés

Már nem tudom, mit tehetnék. Párommal közel 2 éve vagyunk együtt (ő 34/f, én 26/l - tehát nem vagyunk gyerekek), kisebb-nagyobb megszakításokkal. Voltunk külön, de visszataláltunk egymáshoz, és a legújabb "felvonásban" (kb. 3 hónapja kezdtük újra), minden teljesen rendben volt. Sokkal inkább, mint előtte bármikor. Kezdett igazi kapcsolatnak kinézni. Képesek voltunk úrrá lenni a konfliktusainkon, ami előtte nem igazán volt jellemző (ezért is mentünk szét). Mondta is, hogy ne féljek, konfliktusok mindig is lesznek (ez világos), de olyanok, mint előtte, már sosem lesznek, mert már tényleg, igazán fontos vagyok neki, ezt a külön töltött idő alatt ő is átértékelte, különben is úgy érzi, sokat változtam ezalatt, és ezért neki is nagyon fontos, hogy mindent minél hamarabb megoldjunk, és ha lehet, békésen. Magyarul elkezdett, elkezdtünk igazán hinni magunkban, a kapcsolatunkban. Hozzá is költöztem. Ez működött is. Tegnap estig. Akkor "dezsavű", egy elharapózott konfliktus miatt, aminek az okára már nem is emlékszem, mert kb. annyi jelentősége volt. Tehetetlennek érzem magam, és tehetségtelennek, úgy érzem, képtelen vagyok megtartani hosszú távon, de nem tudom, mit rontok el.

Tudom azt is, hogy egyszerűbb lenne lelépni, "ami nem megy, nem szabad erőltetni" felszólítással, de nagyon rosszul viseltem a különlétet, nagyon hálás voltam, hogy újrakezdtünk, és kaptunk még egy esélyt. Szeretem, de úgy érzem, bármit teszek, kevés, hogy normálisan meglegyünk, illetve, hogy néhanapján ne keveredjünk egymással olyan konfliktusba, amitől maga a kapcsolat megtorpan. Vagy valamit nem teszek meg, de hogy mit, nem tudom.

Ami miatt ezeket a konfliktusokat nagyon nehezen viselem: párom nagyon hamar, nagyon nagy haragra tud lobbanni, ami jó sokáig eltart nála (napokig). És haragos perceiben olyan dolgokat vág a fejemhez, amik nagyon fájnak. Napokkal később, ha lenyugodott, persze mindig elnézést kér, és bántja, hogy így beszélt velem, de ez akkor engem, abban a pillanatban nem igazán vigasztal. Én már rég lecsitultam (nem vagyok egy haragtartó típus), és közelednék, hogy beszéljük meg, találjunk ki valamit, hogy ezeket a helyzeteket megelőzzük, kiküszöbölhessük, de ilyenkor még napokig elutasító, én meg csak őrlődöm.

Csak nem akarom még egyszer elrontani.

Bocsássatok meg, hogy ennyire hosszúra nyújtottam, igazából azt sem tudom, milyen választ várok. Ha esetleg van valaki, akivel privát tudnék bővebben elbeszélgetni a szituról, talán az is segíthetne.

2009. jan. 30. 13:09
 1/6 anonim válasza:
100%
Szerintem Te nem rontassz el semmit... inkább Ő rontja el a dolgot azzal, hogy haragtartó... Ez ellen nem tudsz mit tenni. Nálunk is ugyanez a helyzet, a veszekedés után én közelednék, Ő meg elutasítóan viselkedik, kb. másnap estig... aztán elfelejtjük az egészet. Figyi, mi 8 éve együtt vagyunk... lassan betölti a kisfiunk az 1 évet. Ha szeretitek egymást, akkor elfogadjátok a másik hülyeségét is...
2009. jan. 30. 13:24
 2/6 A kérdező kommentje:

Tudom jól, hogy pár nap múlva rendben leszünk, csak ezeket a pár napokat vészelem át nagyon nehezen. És ezt a tegnapi jelenetet egy nagy visszalépésként élem meg a kapcsolatunkban. Mert egy ideig ment normálisan is.

Igaz, hogy én is azt érzem, hogy az ő hozzáállása változott meg, mert tegnap nyomát sem láttam a "nekem is fontos, hogy megoldjuk, mert szeretlek, és nem akarlak elveszíteni"-dolognak. És a veszekedés 3. percében már nem is a kiváltó okon veszekszünk, hanem azokon a dolgokon, amik a veszekedés hevében elhangoznak. És igaz, én sem tudok ilyenkor leállni. Próbálok a jobbik felére hatni, hátha el tudom fojtani az indulatokat, de csak egyre mélyebbre ásom magunkat vele, mert minden ilyesmit cseszegetésnek vesz. Minden kísérletem, hogy javítsak a helyzeten, csak ront rajta. Leállnom meg azért nehéz ilyenkor, mert nagyon szarul tűröm a feszkót (ez is megérne egy pszichoanalízist :P), és pl. tegnap éjjel egyig tartott ez a dráma... Hát én utálom álomba bőgni magam, jobban esett volna, ha legalább lefekvés előtt eljutunk addig, hogy "Oké, szeretjük egymást, de most hagyjuk békén kicsit egymást, amíg mindketten lenyugszunk, mert addig csak rontunk a helyzeten. De mivel szeretjük egymást, ha alszunk rá egyet, mindketten elkezdünk dolgozni azon, hogy minél hamarabb rendbehozzuk, és hogy ilyesmi ne nagyon fordulhasson elő többé... vagy minél ritkábban" Valami ilyesmit szeretnék. Egy tárgyilagos dolgot, hozzáállást, nem ocsmány dolgok felhánytorgatását, kiforgatását, utána meg "jó éjszakát".

De szerinte nekem kéne változnom, "felnőnöm" (most ez van épp porondon, hogy gyerek vagyok, és úgy is viselkedem), hiszen "Ő ilyen"...

2009. jan. 30. 13:39
 3/6 anonim válasza:
100%
Nekem nem sikerült megváltoztatni a páromat... ugyanez van nálunk is, mondom, 8 éve! Idővel megtanul az ember együtt élni ilyen dolgokkal is, mert szereti a másikat. És mert vannak a másiknak jó dolgai is, amit szeretni lehet. Hát, én is nagyon nehezen tűröm, hogy olyan csúnya szavakat használ a párom, mikor veszekszünk, de én sem hagyom ám annyiban, nehogy azt hidd. Pont ez a baj, hogy mindketten fújjuk a másiknak. Ááá, ne vedd ezt visszalépésnek a kapcsolatotokban! Ezeken majd átsiklotok. Nőjj, fel, ezeket mondja? Igen, van közöttetek 8 év korkülönbség, bizonyára nem gondolkoztok ugyanúgy... valahogy kompromisszumokat kell kötni, mert azért az sem lehet, hogy mindig neki legyen igaza egy vita folytán. Én mindig azt mondom, ha veszekszünk: - Na, persze, hát megint neked van igazad! A másik véleménye meg le van tojva, mi? Mindegy, legyen akkor neked igazad. Mégha nem is így gondolom, akkor is ezt mondom, hátha elgondolkozik, vagy legalább így véget vetek a veszekedésnek ezzel a mondattal, és bár nehéz, de inkább nem szólok hozzá másnapig. Utána elfelejtődik az egész...
2009. jan. 30. 14:03
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Én egy 34éves srác vagyok.Nálunk szinte ugyanez a szitu.Ha egy srác szemszögéből is szeretnéd tudni,hogy ő hogy látja ezt a dolgot,írj! code34@freemail.hu

De megírhatod a számod is,felhívlak és beszélhetünk telon is.Igy egyszerübb...

2009. jan. 30. 14:21
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm, írni fogok!

Bár nem minden 34 éves fickó egyforma... de ha csak kicsit is közelebb jutok Hozzá egy beszélgetés által, akkor legyen.

2009. jan. 30. 15:30
 6/6 anonim ***** válasza:
Ok,várom az e-mailed.Csak azért gondoltam,hogy beszélhetnénk,mert szerintem nagyon hasonló a mi kapcsolatunk is.Biztos tudnák neked segíteni egykét jó tanáccsal.Meg előfordulhat,hogy te is nekem.
2009. jan. 30. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!