Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Korrekt dolog házassági szerződést írni? Ez kissé kiábrándító, ha az ember szerelmes nem?

Figyelt kérdés
Lányok , fiúk válaszát is várom! Ti írnátok ilyet illetve aláírnátok ha erre kér a párod, leendő férjed? Azért jogos dolog hogy az ember félti a vagyonát, főleg hogyha van saját ház, kocsi ami sokat ér! Ti hogy álltok ehhez???
2011. jan. 4. 13:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Én fogok írni és alá is írnám viszont is. Nem kell a sok naív duma, hogy holtomiglan szerelem, a legtöbb esetben véget ér a kapcsolat idővel és ez lehet 20, 30 év is. Környezetemben nem egy pár van, akik boldog házasságban éltek évekig és aztán most úgy tépik, gyűlölik egymást.

Sokak szerintem nincsenek tisztában, de a házassági szerződés a házasság előtti vagyont védi. A házasságkötés után szerzett vagyon váláskor megoszlik a felek között.

Nem bizalmatlanság a másikkal szemben a házassági szerződés javaslata. Arról nem is beszélve, ha annyira biztos valaki a kapcsolatában, akkor minek a sértődés? Úgyse lesz rá szükség szerinte.

26F

2011. jan. 4. 14:04
 12/18 anonim ***** válasza:
Én nem írnám alá! Megalázó és bizalmatlanság. Páromnak volt egy kisebb lakása, mikoe házasodtunk és 4x annyit keres, mint én, de eszébe se jutott. Nekem se, h kifosszam. 27/l
2011. jan. 4. 14:26
 13/18 anonim ***** válasza:

Végrendelet: a halált nem tudod befolyásolni, a párodat viszont ki tudod ismerni. HA elváltok, általában normális embereknél az se jelent kisemmizést.

Házasság előtti vagyon: de van köze hozzá. Az én autómba nem ülhet be? A házamba nem jöhet be? Külön kassza? Akkor minek házasodni?

2011. jan. 4. 14:36
 14/18 anonim ***** válasza:

Utolsó! Félreérted amit írtam! Kiismerni soha nem lehet valakit teljesen, olyan fordulatok történhetnek az életben, amire nem számít senki, érhet embereket olyan külső trauma akármi, amitől gyakorlatilag kifordulnak önmagukból.

Már miért ne használhatná a lakást meg az autót? Senki nem erről beszélt, itt pusztán tulajdonjogi kérdésekről van szó, ha én vettem magamnak egy 10milliós mercedest, persze használhatja de ha elválunk, nehogy már még pénzt kérjen érte vagy fele-fele arányban osztozzunk rajta, amikor az az én tulajdonom, és ez papír nélkül is pont így van, mint ahogy írtam is, sokszor a szerződés csak megerősítést szolgál. a különvagyon az különvagyon marad ígyis úgyis, csak ha nincs papír róla, a másik fél ezzel visszaélhet és állíthat ellenkező dolgokat...

2011. jan. 4. 15:11
 15/18 Pj0tr ***** válasza:

"Soha nem írnék ilyet alá, mert ez a legnagyobb fokú bizalatlanság a másikkal szemben. Joggal merülne fel a kérdés, hogy tényleg szeret-e az illető engem! Ez számomra azt jelentené, hogy valamikor a "jövöben" szándékában állna elválni. Úgyhogy nem, nem írnám alá!" Akkor te meg a másik pénzére hajtasz esetleg? Oda vissza megy a dolog. Ha nem akarod aláírni akkor valamikor a "jövőben" szándékodban áll elválni és vinni a fele vagyonát aminek a létrejöttéhez semmilyen módon nem járultál hozzá...

A szerződés nem azt mondja ki, hogy mi van a házasság alatt. Hanem azt, hogy ha szétmentek akkor amit belerakott ő saját erőből és nem a közös munkátok gyümölcse az továbbra is az övé marad. Az meg hogy ki melyik kocsiba ülhet nem ettől függ. :)

2011. jan. 4. 15:27
 16/18 anonim ***** válasza:

Utolsó, akkor szerinted mindenkinek szándékában áll elválni, csak az a kérdés, h van, aki el akarja vinni a másik pénzét és van, aki nem? Ill. nem akarja, h elvidd az övét?

Mert aki iratni akar ilyet, az válni akar, aki nem akarja aláírni, az is.

2011. jan. 4. 15:32
 17/18 Pj0tr ***** válasza:

A leggyakoribb opciót meg sem említetted. Egyikük sem akar írni és nem is gondolnak rá.

Ez csak egy biztosíték, hogy nem szopod be. Ennyi erővel minek a biztosítás. Te arra készülsz, hogy beteg leszel, esetleg elcsap egy autó?

Ha szeretitek egymást, akkor oly mindegy nem? Én csak arra céloztam, hogy ha az egyik fél szeretne ilyet a másik pedig nem hajlandó belemenni, akkor ez azt jelenti, hogy a másik fél is a válásra készül, mert ha abból indulna ki hogy szerelemes és soha nem lesz vége akkor olyan mindegy lenne, hogy aláírta-e vagy sem.

2011. jan. 4. 15:59
 18/18 anonim ***** válasza:
Hát akkor én maradnék a leggyakoribb, elfelejtett opciónál :)
2011. jan. 4. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!