Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A barátommal egyidősek vagyunk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátommal egyidősek vagyunk. A gondom abból adódik, hogy vagyonilag nem tartozunk egy csoportba. Jogos aggódnom?

Figyelt kérdés

A barátomék nagyon gazdagok, míg mi "középkategóriásak" vagyunk. Nem a pénzért vagyok a barátommal, mielőtt valaki azt gondolná, sőt zavar, hogy mindig helyettem akar fizetni, hiába mondom neki, hogy kifizetem a részemet, én nem hívhatom meg őt semmire.

Be akar mutatni a szüleinek. Nővérem főnöke az ő apuja. Eléggé félek, mit szólnának hozzám, mivel igazából a barátommal úgy ismerkedtünk össze, hogy elhanyagolják a szülei, egyfajta támaszt nyújtottam neki. Viszont én nem tudok síelni, nem érdekel a snowboard, sőt nem szeretnék luxusnyaralásra menni, így nincs is közös témánk a szüleivel.

Hogyan viselkedjem, hogy lássák, nem a pénzre hajtok? Félek, hogy egyből úgy esnének nekem, kezdek kétségbe esni.

A másik pedig, hogy a volt barátnője állandóan bekavar, még egy iskolába járunk, viszont nem tud leakadni rólam. Én vagyok a "gonosz", holott már több mint fél éve szakítottak, akkor még nem is ismertem a barátomat. Barátom még jóban van vele, viszont azt mondja, ne törődjek vele. Nem szólok neki vissza így sem, de nagyon zavar. Ez ellen mit javasoltok, hogyan szoktassam le a lányt a zargatásról?

A barátaim sem fogadják el, azt mondják egy gazdag hülyegyerek, holott nem, csak elhanyagolják a szülei, és nehéz neki beilleszkedni. Így pedig nehéz egymás mellett maradnunk :(

2009. jan. 26. 19:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

ezek alapján te nagyon szereted ezt a fiút, akkor álljatok ki egymásért, jöhetnek szülők, balfék exek, songoku nevében mondom :) győznötök kell

a szülők tapasztaltak, ha látják hogy szereted a fiút, érteni fogják hogy nem a pénz miatt vagy vele

az exet meg küldd el magadban melegebb éghajlatra

2009. jan. 26. 19:08
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszi a megértő válaszod! :)

Igyekszem én így tenni, de pld nővérem mondta, hogy mikor felvették a munkahelyére, "alapkövetelmények számított a téli sportok űzése", persze nem vérkomolyan, csak a volt barátnője pld imádott síelni...

Félek attól, hogy belekérdeznek, hogy "na, és a síeléssel hogy állsz?", nem mondanám az igazat ugyebár (utálom a téli sportokat, rossz emlékek), de egyből kiesne egy közös program, nem akarom, hogy belém kössenek, hogy "ez a lány nem jár ki sehova"...

2009. jan. 26. 19:13
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Összetett probléma.

A nagy vagyoni különbség valóban közé állhat két embernek. Nem csak azért, mert "kinézik maguk közül" a szegényeket, hanem mert a szegényebb - ahogy te is - feszélyezve érzi magát a másik általi kifizetésektől. Plusz ugye a gazdagabb máson nőtt fel, tud síelni meg minden, míg te olyan "ciki" helyekre jársz, mint a Balaton, és esetleg a kajából is az olcsóbbikat veszed. Ezek rögzült dolgok, hosszú távon nehezen, de azért leküzdhetőek.

Az, hogy mindent kifizet, szerintem jó dolog. Én is (ffi vagyok) fizettem mindig, akár ha egy kategóriában is voltunk a barátnőmnél, vagy ha ő volt pénzesebb. Ettől te nem leszel kevesebb. Azonban ha téged úgy neveltek, hogy 50-50%-ot fizess, akkor ezt nehezen fogadod el. Ezt mindenképp meg kell beszélni. Ha úgy érvelsz, hogy számodra ez fontos, akkor el kell fogadnia valamilyen alkut.

Én a feleségemmel úgy beszéltem meg, mivel nála is előjött ez a probléma, hogy kb a keresetünk arányában osztozunk. Ha éppen 10x annyi pénzem volt, akkor 10-szer én hívtam meg őt, 1-szer meg ő engem. Nehezen, de elfogadtam. Azóta közös a kassza, szóval mindegy.

Hogyan viselkedj, hogy ne higgyék, hogy a pénzre hajtasz: légy őszinte, látszódjék, hogy Ő érdekel. Komolyan. Az őszinte szeretet meglátszik. Ha meg azt akarják gondolni rólad, akkor úgy is azt fogják, és kész. Ne foglalkozz velük.

A volt barátnő is egy nehéz ügy. Nem fogod tudni levakarni magadról, és ne próbáld szembefordítani a pasidat vele ilyen "vagy ő vagy én" dumákkal. A pasidnak valószínűleg fontos az illető abban az értelemben, hogy azért mégis eltöltött vele X hónapot, míg te vagy az újonc. Az exnő az életének egy lezárt, korábbi része. Ha elhiszed, hogy lezárta, akkor nincs okod féltékenykedni.

Az egy másik kérdés, hogy a csajszit attól még fúrhatod egy kicsit, de a háború ne jusson a pasi fülébe. És csak akkor, ha az exnő mögött nincs valami helyip*csa klub, mert akkor téged fognak kiutálni az iskolából.

2009. jan. 26. 19:22
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt nagyon gazdag párom, villa a Sas-hegyen, 6 Milliós BMW, luxus utak.. stb.

Egy darabig nagyon jól megvoltunk, igaz, szerelem nem lett a dologból, de jó volt.

Aztán telt-múlt az idő, és előjöttek a problémák, amik pont a társadalmi hovatartozás miatt alakultak ki!

Szinte mindent másképp gondoltunk, Ő nagyon karrierorientált volt, Nekem nem ez a fontos.

Sokszor leszólt, nem jött fel hozzám, mert Ő nem Bkv-zik, a kocsit pedig nem hagyja az utcán parkolni!

Meg ilyenek..

Sajna a szüleivel tényleg lehetnek kellemetlen helyzetek, de ha jó fejek, nincsenek elszállva, akkor nem lesz baj! Add magad, abból baj nem lehet.. mert ha csupa jó szándékból megjátszod magad, és ez kiderül, az félreérthető.. és abból lesznek bajok.

Fontos, hogy mindig tudd, hogy azért, mert valaki gazdag, még semmivel sem különb nálad!!

De nekem úgy tűnik, hogy ti szerelmesek vagytok és minden rendben!

Ha ez így van, akkor ne hagyjátok magatokat!! Ha komolyan szeretitek egymást, akkor senki sem állhat az utatokba!! Bízz a párodban, a csajt meg sz**d le!! Csajt eszi a penész.. tudod, a PÉNZ!!

Én szurkolok nagyon!

Üdv: Haven 23/L

2009. jan. 26. 19:26
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tartalmas választ!

Gondoltam már párszor valami bosszúra a volt barátnő ügyben, ugyanis nagyon nem fair módszerekkel, kizárólag a hátam mögött terjeszt rólam alaptalan dolgokat, de ha tennék is valamit, én jönnék ki vesztesen. Kettőnk közül ő a "népszerűbb", több ismerőse van, én nem is vehetném fel a versenyt vele. Nem féltékenykedem, mert érzem és tudom, hogy szeret a párom :)

Az viszont tény, hogy zavar, hogy míg ők mehettek közösen síelni, én erre alkalmatlan leszek...

De majd akkor bizonyítok másképp :)

Köszönöm még egyszer, jól esett, hogy ennyi időt szántál rám! :)

2009. jan. 26. 19:31
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszi Haven :)

Többen vannak testvérek, de anyuka nem igazán foglalkozik velük, apuka pedig hirtelenharagú, ezért érthető, hogy szegényem inkább magának tartja meg a dolgait, nem a legegyszerűbb helyzet, így félek attól, hogy pont hozzám hogyan viszonyulnak majd...

Köszönöm a bátorítást!

Még saját kocsival nem rendelkezhet, viszont mindent a feneke alá tolnak, ilyenkor bevallom, hogy kicsit elszáll, de itt vagyok én nehezéknek, visszahúzni őt a földre :)

Csak legyek már túl a "nagy találkozáson"... :)) Megkönnyebbülnék... :)

2009. jan. 26. 19:34
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az ex-et hagyd a fenébe, had egye a méreg. A"nagy találkozásnál" ad magad, aztán majd lesz valami (ha el akarnak ítélni,akkor igy is úgy is megteszik). A síelés...Mi lenne,ha elmondanád, hogy mi az a rossz emlék? (ha pl eltört a lábad..ezt bizti megértenék) Szerintem légy velük őszinte amennyire cask lehet, abból nagy baj nem lehet.
2009. jan. 26. 19:57
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

én írtam először. a síelésre visszatérve mert látom ez probléma, szerintem próbáld ki, biztos jó móka és ha ők hívnak legalább látják hogy részt veszel családi programban, tehát oda fogsz tartozni. az nem bíj hogy ők a profi pályán mennek, lesz kezdőoktatás, ott fogtok röhögni az elején mert akkor még sután fog menni, de veled lesz a barátod és majd segít.

minél inkább bújkálsz a szülők elől annál több rossz dolgot képzelhetnek rólad, ha megismernek az a legjobb.

2009. jan. 26. 20:02
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
én most hétvégén mentem az exemhez, akiről azt hittem, hogy olyan anyagi szinten van mint én (középalul:D), erre 2emeletes luxusházikó, 4emberre 6 kocsi...azt mondta, hogy nem akarta, hogy erről szóljon a kapcsolatunk, ti is járjatok nem k...ott drága helyekre, pl mozi vagy valami, és tudod h a szerelem mindent legyőz:P:) és ellenséges emberek véleményére nehogy adj!!én már rég megőrültem vna...
2009. jan. 26. 20:38
 10/11 A kérdező kommentje:

A síelésre hegyeztem ki igen, de mást is írhattam volna... Egyszerűen csak nekik alapvető tevékenységeikhez tartoznak az extrém sportok, amik nekem nem adattak meg.

Én is megkapok mindent, amit akarok, adok magamra, csak éppen én pluszt is kapok, amit ők nem, ami nem pénzben mérhető. Ezért félek, hogy hogyan állnak majd hozzám, és az esetleges megjegyzéseket hogyan védjem ki.

Nem szándékom bujkálni, csak igyekszem információkhoz jutni pld az itt lévők megélt tapasztalatai alapján előbb :)

Sokat segítettetek, köszönöm nektek! :)

2009. jan. 26. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!