Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Összevesztem a barátommal egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Összevesztem a barátommal egy apróságon. Mit tegyek? Kikészítenek a megjegyzései!

Figyelt kérdés

Másfél éve járunk. Amikor utoljára náluk voltam, akkor evés közben csörgött a telefonom, és gyorsan felvettem. Amíg beszéltem, anyukája pantomimmal elmutogatta a kérdést, hogy kérem-e még a kaját, nem kértem, kivitte a tányéromat. A ma reggeli beszélgetés a barátommal:

Ő: de amikor itt leszel, akkor segítesz kitenni a tányérokat.

Én: milyen tányérokat?XD

Ő: hát múltkor is b@sztad kivinni magad után...meg 1x nem hallottam, hogy azt mondtad volna minimum, h "kösszb@zmeg".

Én: jótudodmit? akkor nem is megyek hozzátok, úgyis felidegesítem anyukádat...

Ő: akkor ne gyere. délutánra döntsd el mit akarsz. jössz, vagy maradsz otthon.

Most ezen így kiakadni? 2 évig EGYÁLTALÁN NEM voltam emberek között, vendégségben meg pláne, most szocializálódom, néha még elfelejtek megköszönni dolgokat. Amúgy általában ha vendégségben vagyok több napig, mosogatok magam után, stb. Most mi a fenét csináljak? Már szinte szégyellek elmenni hozzájuk. Itthon mindent én csinálok - mosok, takarítok, főzök, etetem a kutyát, a családot...És jah, néha előfordul, hogy elfelejtem megköszönni a kaját, amit elém b@sznak. Szerintetek?

18 évesek vagyunk

2010. dec. 17. 06:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ilyen stílussal csodálom, hogy két éve van barátod. Odab@sszák a kaját... ehhez nincs mit hozzáfűzni, magadat minősíted vele.

Jól mondta az egyik hozzászóló, ha vendégségbe mész, köszönd meg az ételt, dicsérd meg, ha ízlett, ha nem, akkor pedig ne oktasd ki a vendéglátódat. A kaja után illik megkérdezni, hogy segíthetsz-e valamiben. Legtöbbször visszautasítja a házigazda, de ezzel nagyot nőhetsz a szemében. Ha pedig azt mondja, hogy jó lenne, ha segítenél leszedni az asztalt mi lesz? Leesik a karikagyűrű az ujjadról? Amint a mellékelt ábra is mutatja, ha nem adod meg a tiszteletet a barátod családjának, hamar összeveszés lesz a vége, és hidd el nem téged fog választani a családjával szemben.

De elég is ennyi osztás, nem szemétkedni akarok, csak ideje szocializálódni ahogy te fogalmaztál.

Most nem a barátodtól kell bocsánatot kérni, hanem a családjától, hogy felvetted a telefont (ez sértő dolog és tiszteletlen) és mondd meg nagyon örültél, hogy ott lehettél velük, többet nem fog előfordulni, hogy így viselkedsz. Ha megbékítetted a családot, hidd el a barátod is meg fog bocsátani.

Pár szót még a telefonálásról asztalnál: némítsd le a telefonod mielőtt asztalhoz ülsz, ha elfelejtetted nem baj, kérj elnézést és nyomd ki. Ha muszáj felvenned kérj bocsánatot, állj fel az asztaltól és menj ki elintézni. Fogd rövidre a telefonálást, max 1-2 perc.

26F

2010. dec. 17. 10:18
 12/14 anonim ***** válasza:

ez most komoly, hogy így beszélt veled, vagy csak kozmetikáztad?

Én ezt nem engedném meg senkinek, hogy így kezeljenek!

Gondolkodj csak el picit rajta, mennyibe tartanak téged ott. Sajnállak. f

2010. dec. 17. 10:45
 13/14 anonim ***** válasza:
0%
Na azért álljon meg a menet. Másfél év azért már sok idő, gondolom nem mostanában kezdtél el a barátodhoz járkálni, de ha mégis, akkor tárgytalan a hozzászólásom, akkor én kérek elnézést. Nekem van egy barátom, 9 hónapja vagyunk együtt, kezdetektől járkálok hozzájuk, szinte már "hazamegyek" ha hozzájuk megyek. Eleinte megköszöntem, megdicsértem a kaját, de nem segítettem mosogatni, főzni, semmi ilyesmi, nem is engedte a barátom és az anyukája sem. Mostmár se nem köszönöm meg a kaját, se semmi, van, hogy én csinálok a barátomnak kaját a saját házában, ha megebédeltünk pedig vagy lerakjuk a tányérokat a mosogatóba, hogy majd később elmosogatjuk, vagy majd az anyja elmossa szó nélkül. Ez az ő dolguk, hogy hogyan intézik el, én megteszem a magamét, mindig rákérdezek, hogy nem mosogatunk el? Nem. Oké, nem tudok vele mit kezdeni, elvégre az ő otthona, nem az enyém. A másik dolog. Ha drága anyósodnak problémája van a modoroddal, viselkedéseddel, akkor az a minimum, hogy másfél év után a szemedbe mondja, nem pedig üzenget a fiával. Vagy ha mégis üzengetni próbál, vagy nem meri a szemedbe mondani, akkor ne foglalkozz vele, akkor ez az ő dolguk, nem a tied. Én is hasonló cipőben járok, anyósom a hátam mögött mond ezt-azt a barátomnak rólam, amit mindig elmesél nekem. Én pedig mondom neki, hogy jó nem érdekel, mondd meg neki, hogy a szemembe mondja, majd akkor reagálok, így nem. Meg is mondta neki, hogy legközelebb nekem mondja. Azóta is mondja..... :) 21/L
2010. dec. 17. 12:05
 14/14 A kérdező kommentje:
Amúgy azért írtam, hogy odab@ssszák, mert rohadt ideges voltam már, még sírtam is. Köszi a válaszokat...
2010. dec. 17. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!