Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Találok valaha ilyen pasit magamnak? HOL KERESSEM?
Nem arról van szó, hogy pénzéhes lennék, de nekem szüleim idáig mindent megadtak. 8000-ért arckrém, 22 ezerért parfüm, 25-ért csizma, télikabátok stb... Ha mondjuk azt mondom, hogy szeretnék egy Guess táskát 30-ért, szinte biztos, hogy meg is kapom előbb vagy utóbb... de inkább elöbb. Szeretem a mínőségi dolgokat, és ezek sajnos pénzbe kerülnek.
Na de, azt mondják ezt egy pasi se tolerálja majd. Ha mondjuk most lenne egy "párom", megkérdezné mit akarok ünnepekre azt mondanám, hogy azt a Chanel Allure parfümöt 33ezerért. Megvenné? Nem nézne furcsán? Nem rúgna ki azonnal?
Az egy dolog, hogy a szüleid ilyeneket mondtak. Bár azt nem értem, hogy akkor miért vették meg neked ezeket a cuccokat... Sajnos azt kell mondanom, hogy nem tudnak nevelni. Van testvéred? Ő hogy áll az ilyen dolgokhoz?
Másrészt az embert nem csak a szülei nevelik, hanem valamilyen szinten a barátai is. Nekem úgy tűnik, hogy a suliban sem sikerült megtalálnod azt a közeget, ami pozitívan hatott volna rád.
Ne hallgass a szüleidre! Próbálj meg olyan dolgokat keresni, amiben jó vagy, és az majd önbizalmat ad. Nekem is sokszor mondogatták, hogy úgysem viszem semmire... Most orvosin tanulok, harmadéves vagyok. Gimiben a novellaírásban próbáltam kiemelkedni, netes oldalakra töltöttem fel őket, ahol kritikákat is kaptam. Így el tudtam dönteni, hogy jók-e. Általános iskolában a rajzolásban "találtam meg önmagam". Rengeteg rajzversenyre mentem több-kevesebb sikerrel.
Ezt most azért mondom el, hogy lásd, hogy hosszú utat kell megjárni ahhoz, hogy megtaláld, mi az amit csinálnod kell. Én még most sem tudom pontosan, hogy milyen orvos akarok lenni (azt tudom, h milyen nem :))
Próbáld ki magad minél több mindenben, hogy megtaláld a neked valót.
Ezeket a drága dolgokat meg később, mikor majd önálló leszel, nem tudod majd megvenni. Persze, karácsonyi/szülinapi ajándékként kérhetsz a szüleidtől ilyeneket, de az már nem lesz olyan mennyiségű, mint most. Szóval lehet, hogy szép lassan le kéne csökkenteni a kiadásaidat (illetve a szüleidét, mert ők veszik neked). Lehet, hogy az segít, ha összeszámolod, hogy ebben az évben pl. mennyi pénzt költöttek rád a szüleid.
Ha a változás útjára lépsz, akkor előre szólok, hogy nehéz dolgod lesz, erős jellemnek kell lenned. De gondolj arra, hogy a szüleid azért vesznek meg neked mindent nagy valószínűséggel, mert csak így tudják kifejezni a szeretetüket. Ne legyél megvásárolható!
Persze, elvárhatod a szüleidtől továbbra is ezt a támogatást. De ha majd 25 év körüli leszel, lesz munkád, meg ilyenek, akkor már nem illik a szülőkön élősködni. A szülő-gyerek kapcsolatban egy ideig a szülő ad, aztán amikor a gyerek felnő, akkor szép lassan ő kezd el adni.
Bocs a regényért, azt hiszem ráadásul még valamit ki is hagytam, amit akartam, de most nem jut eszembe.
üdv
21L
Kérdező!!! Nem a barátnőmre sajnálom a pénzt hanem a rongyrázásra és a felesleges sz*rságokra! Meg egy ilyen libára is sajnálnám mint te!
De az én barátnőm nem is ilyen. Együtt élünk, dolgozik ő is, nem a s*ggét vakarja arra várva hogy más eltartsa! És nem is "sajnálok" tőle semmit, fizettem én már neki nyelvórákat, a nyelvvizsga díját, ami pöppet többe került mint egy sz*ros üveg chanel parfüm. És ez legalább értelmes dolog volt, nem ablakon kidobott pénz...
De ha éppenséggel tudni akarod ott lapul az egyik fiókban egy versus versace parfüm neki karácsonyra, mert egyszer meghallottam hogy azt mondta hogy finom az illata, DE Ő DOLGOZIK, NEM KÖVETELŐZIK, ÉS NEM EGY INGYENÉLŐ KIS SENKI MINT TE! Neked egy tábla csokit se vennék b*zdki...
Két utolsó röviden összefoglalta a válaszom, ment is az (y) nekik is....
De ne izgulk, nem vagy még teljesen elveszve kérdező, ha változtatsz a gondolkodás módodon...
Keress egy normális pasit magadnak, akit szeretsz és ő is téged, ő mindent meg fog adni neked és nem leszel egy ócska, boldogtalan lotyó...
Kérdező, ha gusztustalan vagy, és csúnya, akkor ezek a cuccok sem fognak szebbé tenni, ilyen igényekkel pedig végképp nem.
Gondolj már bele, te kit választanál, egy természetesen szép valakit, aki esetleg nem öltözik kvamárkás cuccokba, vagy egy csajt, aki még ilyen cuccokban is ronda?
Amint látom nem vagy könnyű helyzetben. Én a legtöbb válaszolóval ellentétben sok sikert kívánok neked, hogy az igényeid és a jövőbeli életed között ne legyen ekkora szakadék!
Azért pár dologra vigyázz: Először is, miért ne tudnál a saját erődből bármit is elérni? Ha keményen dolgozol, helyén van az eszed, tudsz magadnak biztosítani ilyen életvitelt anélkül, hogy bárki jótékonykodására szorulnál, vagy hogy bárkit meglopj. Ez egy igenis szép cél, ha nem élsz túl pazarló életet. A saját lábadon megállni hatalmas dicsőség, főleg nőként. Tehát higgy önmagadban és merj nagyot álmodni!
Persze ezt elérheted úgy is ha valaki eltart, de attól még te is tedd hasznossá magad. Az olyan nőket, akinek ilyen céljaik vannak, azért nem szeretik mert gyakran csak fognak egy pénzes pasit, aztán teljesen ingyen élőkké válnak. Igenis, legyél te a kivétel, és legyél ugyanúgy hasznos tagja a társadalomnak márkás cuccban vagy anélkül!
A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 10:07
A suliban tényleg nem találtam meg a közegem. Hál'isten idén végzem, mert gyakorlatilag utálnak az osztálytársaim. De semmi baj, mert válaszul én is utálom őket.
Miben vagyok jó? A shoppingolásban!
Mikor majd önálló leszek, nem tudom majd megvenni ezeket a drága dolgokat? Hát pont ezt akarom elkerülni, halihó!!!
Miért ne legyek megvásárolható? Mi a rossz abban?!
Nagyon nagyon gyenge jellem vagyok egyébként...
A válasz írója 67%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 10:19
Versace ott a fiókban? Netán 30ml-es az Ázsiából?
Na, 90%-os angol nyelvvizsgát tettem úgy, hogy szüleim 1 Ft-ot se fizettek semilyen tanárra vagy tanfolyamra. 400Ft volt a könyvtárból kölcsönzött oktatócsomagom. Én speciel, egy mocskos forintot nem adnék magánórára... inkább bukom.
A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:53
Normáli pasit keressek? Azt mondod, olyan sóhert mint ti vagytok?
A válasz írója 59%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 15:21
Mr. Nagyokos, ismered a mondást "a szépség belülről jön"???!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!