Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férfi hűsége önfegyelem kérdése vagy természetesen jön náluk?
Akinek elvi kérdés, hogy csak azzal dug, akibe szerelmes, annak nem számít a kémia.
------ne haragudj, de már hogyne számítana ... az más kérdés, hogy aztán ezt olyan szinten nyomja el magában h még ha ő maga sincs tisztában talán vele
valóban, nem állatok vagyunk, és a szex nem csupán állatisan ösztön, na de ki mondott ilyet? az ember működésének nagy része bizonyos nagyon is ösztönös, a szexuális működése pedig majd hogy nem kizárólagosan ösztönös (nem állatias, de ösztönös, van különbség!!)
Hát nemtom, de csak mert van egy kapcsolatom, attól még se vak nem leszek, se "ösztönösen" nem fog műkdöni, hogy egy számomra szexuálisan izgató személy után ne forduljak meg és sorolhatnám ...
D e megint csak egy kérdésem van nekem: miért van az, hogy sokan a sexet, tehát egy kémiai-biológiai szükséglet kiélését összekötik az érzelmekkel, és akkor mindjárt csakis hűtlen lehet valaki? Nekem ez magas, bár nem csak nekem. Mondhatnék pár példát, de nagyrészt azt látom, hogy azon kapcsolatok, amelyek nyíltan műkdönek, jóval tartósabbak, ahol meg létezik ez az elvárás, hogy márpedig nincs sex mással, háááátttt, meg is lehet nézni meddig bírja ki mindkét fél. Aztán persze lehet ezt ezer más dologra fogni, na de mélylélektanból tudjuk, hogy azért a sex van minden mögött. Csak mióta kitaláltak olyan fantasztikus lehetőségeteket, mint pl. erkölcs, na azóta az ember kiválóan fel tudja vértezni magát ezzel, és inkább elnyomni azt, amire valójában vágyik.
Ezek után csoda, hogy egy kapcsolat nem működik?
ma 09:55
"------ne haragudj, de már hogyne számítana ... az más kérdés, hogy aztán ezt olyan szinten nyomja el magában h még ha ő maga sincs tisztában talán vele"
Nekem sem számít. :) És semmiféle elnyomás nem tapasztalok ezzel kapcsolatban. :)
"az ember működésének nagy része bizonyos nagyon is ösztönös, a szexuális működése pedig majd hogy nem kizárólagosan ösztönös (nem állatias, de ösztönös, van különbség!!)"
Az emberi intelligencia pedig van olyan szinten, hogy különbséget tudjon tenni az ösztönök és a tudatos dolgok között is.
"Hát nemtom, de csak mert van egy kapcsolatom, attól még se vak nem leszek, se "ösztönösen" nem fog műkdöni, hogy egy számomra szexuálisan izgató személy után ne forduljak meg és sorolhatnám ..."
És sorolhatnád? :) A "megfordulni" és a "sorolhatnád" között bizony van különbség, pont annyi, mint a szexuális vágy megléte és a kiélése között.
"D e megint csak egy kérdésem van nekem: miért van az, hogy sokan a sexet, tehát egy kémiai-biológiai szükséglet kiélését összekötik az érzelmekkel, és akkor mindjárt csakis hűtlen lehet valaki?"
Mert pontosan ez különböztet meg minket az állatoktl, hogy nekünk a szex nem csak ösztön, hanem annál több. :)
"Nekem ez magas, bár nem csak nekem."
Sokaknak viszont nem. De ti nem is fogjátok megérteni, mert ez nem értelmi, hanem érzelmi kérdés.
"Mondhatnék pár példát, de nagyrészt azt látom, hogy azon kapcsolatok, amelyek nyíltan műkdönek, jóval tartósabbak, ahol meg létezik ez az elvárás, hogy márpedig nincs sex mással, háááátttt, meg is lehet nézni meddig bírja ki mindkét fél."
Középiskolában meg az egyik osztálytársamnak négyese volt a lottón. Na és? :) Mit bizonyít ez? :)
"Aztán persze lehet ezt ezer más dologra fogni, na de mélylélektanból tudjuk, hogy azért a sex van minden mögött."
Vagy nem. :) De ti ezt sem fogjátok megérteni, mert, mint említettem, ez nem érthető, csak érezhető.
"Csak mióta kitaláltak olyan fantasztikus lehetőségeteket, mint pl. erkölcs, na azóta az ember kiválóan fel tudja vértezni magát ezzel, és inkább elnyomni azt, amire valójában vágyik."
Erkölcs azóta létezik, mióta az emberiség. A részünk. Ettől is leszünk mi emberek.
"Ezek után csoda, hogy egy kapcsolat nem működik?"
Ezzel nem bizonyítottad, hogy a kapcsolatok azért nem működnek, mert a benne élők emberek elnyomják az ösztöneiket. :)
De ha már ilyen elméleteket gyártunk, nekem is van itt egy: ezek a kapcsolatok azért nem működnek, mert a benne élők nem szeretik egymást, csak azért vannak együtt, mert a társadalom elvárja, hogy együtt legyenek valakivel. Mi több, még önmagukkal sincsenek tisztában, mert nem ismerik önmagukat annyira sem, hogy beismerjék: ők képtelenek hűségesek lenni bárkihez is. Ez ennyire egyszerű. :)
na ezt a 3-ast részletezhetnéd az esetre vetítve, de ne elferdítve, mint ahogy most tetted !
egyébként annyira bírom, hogy talán nincs az életben még egy olyan terület, mint a pszichológia, ahol szinte mindenki sokkal nagyobb szakértő, mint maga a pszichológus :))
A válasz írója 58%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 16:32
Erről mindig a Télapu című film jut eszembe, ahol, amikor megkérdezték a kissráctól, hogy mi az anyja új pasijának a foglalkozása, mindig azt mondta:
- Orvös
Erre az apja:
- Dehogy orvos! Pszichológus!
:D:D:D
te figyelj, én vagyok gyenggelméjű nyilván, de pont ezért, alázattal kérlek, elmagyaráznád nekem, mi ebben a viccben a poén? vagy hol van egyáltalán a poén? van benne? komolyan 10x futok neki, és nem látok semmit.
Nagyon megköszönném!
Igen, csak kijavítanék egy fontos dolgot: az id sosem lehet fejlettség kérdése, hát a többi úgy ahogy fogalmilag stimmel valóban, működésében már nem annyira, de ez hosszú téma. A superego lehet maximum fejlettség kérdése, de ha az meg "túlműködik", azt szegény ego bánja meg, különböző neurotikus tünetek formájában legtöbbször. Ez is olyan, amiről ugyan mindenki hall, de pontosan már kevesebben tudják mi is ez a bűvös 3-as.
Na de a viccet valaki elmaygarázná nekem? ...
A válasz írója 58%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 09:22
Ha nem érted a viccet, annak két oka lehet:
- te is pszichológus vagy
- nem vagy ugyan pszichológus, de nincsen humorérzéked.
:D:D:D
8:47-es vagyok 9:22 én örülök, ha megközelítettem az igazságot:) Így végiggondolva tényleg furi lenne ösztönén nélkül létezni, még ha csak a fiziológiai szükségleteket vesszük, akkor is. jó nagy hülyeséget írtam... :D Mindig tanul valamit az ember.
A viccről meg annyit, hogy a poén az, h a pszichológus az nem orvos csak pszichológus (a vicc szerint). Szerintem pedig a legtöbb betegséget a leki problémák okozzák, és sokkal jobb lenne, ha az embernek problémája van, akkor elmenne pszichológushoz, még az előtt, hogy tüneteket produkálna a lalki sanyargatás, mert sokat segítene. De sajnos sokan úgy gondolják, hogy a pszichológu sok "dilidokik" vagy csak szimplán félnek attól, hogy mi mindent találnának a fejükben,amiről tudni sem akarnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!