Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A bizalmatlanság megmérgezheti...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A bizalmatlanság megmérgezheti a kapcsolatunkat? Tűrjek, vagy lázadjak? A lázadás viszont azzal jár, hogy elvesztem.

Figyelt kérdés

2 éve vagyok együtt a barátommal. Ő 19, én 18 éves vagyok. Tökéletes lenne a kapcsolatunk, hisz kölcsönösen imádjuk a másikat, és tényleg sok mindenben összepasszolunk. Kivéve egy valamit. Mióta együtt vagyunk, én nem voltam bulizni, és ő sem. A baj az, hogy annyira féltékeny és bizalmatlan, hogy nem hogy bulizni, de még a barátnőimmel sem enged el moziba vagy hasonló programra. Mégis mit tegyek? 2 évig kibírtam így, hisz nagyon szeretem. De mégsem élhetem le úgy az életemet, hogy 30 évesen is ő mondja meg hogy hová mehetek, és hová nem. Mit tennétek egy ilyen helyzetbe. Sokszor próbáltam már megbeszélni vele, de nem lehet, mert mindig vita kerekedik belőle, és ő azt szűri le hogy mással/másokkal akarok lenni. Nagyon sok mindenben korlátoz, és tényleg már nincs is életem rajta kívül. Annyi minden izgalmas dolog történik az emberekkel ebben a korban, de mellette nem élhetem meg ezeket. Mit tanácsoltok? Válasszam a szerelmemet, aki mellett nincs életem, vagy válasszam a szabadabb teret, aminek következtében egész biztos szakítanánk. Kérlek segítsetek.:(

Egy bizonytalan lány!

2010. nov. 14. 22:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nekem 3 éve volt egy pontosan ugyanilyen kapcsolatom: 2,5 évig voltunk együtt, ezalatt az idő alatt nekem is csak ő töltötte ki az életemet, és másfél év után azon kaptam magam, hogy a legjobb barátomat (akivel előtte és azóta is minimum kéthetente találkozom) nem láttam már hónapok óta. Sőt, egy barátomat sem.

Mindez azért, mert ő nem bírta (hozzáteszem, két értelmes mondatot nem beszéltek soha, az igazi baja az volt, hogy a legjobb barátom fiú).

Igaz, nem csak a legjobb barátom, hanem a barátaim többsége fiú, ugyanis a lányokkal nem igazán jövök ki jól (kivéve néhányat, akik a barátnőim :) ).

Érdekes módon rajta kívül ezt minden barátom elfogadta, ahogy a mostani páromnak sem jelent problémát a dolog, mert bízik bennem.

Tudom, hogy szerelmes vagy, én is átéltem ugyanezt, de elértem arra a pontra, mikor azt mondtam, hogy elég.

Mindig az ő barátaival mentünk mindenhova, ha az enyémekkel kellett volna, húzta a száját és végül mindig kierőszakolta, hogy ne menjünk.

Egyedül persze nem mehettem.

Ha mégis elmentem dacból (mert volt, hogy már nem bírtam) akkor meg nem tudtam magam jól érezni, mert előtte bűntudatot keltett bennem.

Megbeszélni persze soha nem lehetett vele az ilyesmit, ezerszer próbáltam.

Szóval besokalltam, egy este kiharcoltam, hogy elmehessek a legjobb barátommal bulizni, ott csókolóztam egy sráccal, gondoltam, ha nem bízik bennem, legalább legyen is rá oka.

Persze bűntudatom volt, másnap bevallottam nekei, volt sírás-rívás mindkettőnk részéről, aztán ment minden tovább, úgy, ahogy volt, sőt durvábban, hiszen ott volt a kezében az "adu ász", hogy egyszer már megcsaltam...

Egyszer aztán végleg betelt a pohár és otthagytam valaki másért.

L/23

2010. nov. 15. 00:37
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hosszú választ!:) Dettó nálunk is ez van, csak az ő barátai léteznek, velük megyünk mindenhova, enyémek mintha nem is lennének. Emberszámba se veszi őket, velük sehova nem lehet elmenni.:S Mindig csak az ő barátai, az ő családja, az ő lakásuk... :S És még én vagyok az önző. Közölte, ha megcsalom biztos hogy nagyon megver. De én amúgy sem csalnám meg, hisz ígéretet tettem, hogy sosem csalom meg. De ha lenne más akit hasonlóan tudok szeretni, és boldog tudnék lenni mellette.. hát nem gondolkoznék kit válasszak. Csak sajnos mint már írtam.. előző kapcsolataim borzalmasak voltak. Elsőben megerőszakoltak, többiben kihasználtak, átvertek. Félek, hogy rajta kívül nem lenne olyan aki a belső értékeimet is tiszteli és szereti, csak a külsőmet látja, és értékeli.. egy darabig..
2010. nov. 15. 01:00
 13/15 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Hát, amit írtál az elég durva: nem tudod, hogy rajta kívül lenne-e aki értékel, mikor azt mondta, hogy "megver" ha megcsalod???

Hát, ne haragudj meg, de ebből azt veszem ki, hogy ő sem túlzottan értékel.

Nekem valaki ilyet mondana, azonnal sarkon fordulnék, bármennyire is szeretem az illetőt...

Az az igazi baj, hogy nem csak hogy nagyon szerelmes vagy, ráadásul önértékelési gondjaid is vannak.

Nem tartod magad elég jónak, hogy találj valakit, aki megérdemel.

Pedig hidd el, találsz ezerszer jobbat.

Persze tudom, hogy nehéz, most már könnyen beszélek, hogy én túl vagyok ezen.

De nagyon meg fogsz könnyebbülni, ha elhagyod, meglátod.

Én sem hittem volna, hogy ilyen könnyű lesz, és persze, fájt is, mert 2,5 év az 2,5 év, de igazából fellélegeztem.

Mondjuk nekem "könnyítésként" ott volt, hogy van mellettem valaki (a srác, akiért otthagytam), aki segített könnyebbé tenni az egészet.

Azóta látom, mennyire hasznos volt ez a kapcsolat, hiszen sokat tanultam belőle.

Emellett soha többé nem engedném, hogy bárki a tulajdonává tegyen és "kalitkában tartson".

Ne félj az elszakadástól, szerintem te is sokkal boldogabb leszel nélküle és visszatekinteve erre az időszakra látni fogod pár hónap múlva, hogy mennyire jó döntés volt lezárni egy ilyen bizalommentes, "zsarnok" kapcsolatot.

L/23

2010. nov. 15. 01:35
 14/15 anonim válasza:

Megver, ha megcsalod? Jó kis pasi lehet ez.

Ha félt a barátaidtól, mert rosszba visznek, akkor menjetek együtt valahova. (Te+Ő+barátaid)

Lehetőleg elsőre rövid időre, nem túl vad helyre, azért,m hogy lássa, hogy ezek is normális emberek, nem kell tőlük féltenie.

Ha ez se jön be, akkor elkezdhetsz te is féltékenykedni a barátaira, és ha kérdőre von, mondd a szemébe, hogy csak viszonzod a "kedvességét".

Lehet, hogy ebből veszekedés lesz, de ha elég erős a kapcsolat akkor kibírja és mindkettőtöknek jobb lesz.

2010. nov. 15. 02:50
 15/15 anonim ***** válasza:
Hát elég korán benne vagy a sürüjében. Nem hangzik valami túl biztatóan a helyzet. Ha hagyod azt amit most csinál, egyre rosszabb lesz minden, és meg fogod őt gyűlölni előbb utóbb. És akkor elveszít. Senkit nem lehet kalitkában tartani. Az az igazi szerelem, ahol bíznak egymásban, és elhiszik, hogy a másik nem azért van velük mert bezárták, hanem szabad akaratából. Szerintem menekülni fogsz ebből a kapcsolatból nemsoká, mert megfolyt ez a helyzet. Én így éltem le 16 évet, lett két gyerekünk is, és most verem a fejem a falba, hogy miért nem akkor voltam bátrabb amikor még egyedül voltam. Mert gyerekekkel sokkal nehezebb odébb állni. Az az igazi ha nem kell választani a szabadság és a szerelem között, mert egy igazi szerelemben benne van a szabadság. Keress ilyet, biztos hogy találsz, ha bátor vagy.36/n
2010. nov. 15. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!