Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hirtelen haragú barát, hogyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hirtelen haragú barát, hogyan kezeljem?

Figyelt kérdés

Sosem volt még szoros kapcsolatom hirtelen haragú emberrel, sem párkapcsolatban, sem barátként. Nem tudom, hogyan kezeljem ezt és mire számíthatok. Nem régóta vagyunk együtt és itt a "beszéljük meg, keressünk megoldást" nem működik. Két véglet van, egyáltalán nem érdekli valami és még a figyelmét sem tudom fenntartani vagy felhúzza magát azon, ami nem tetszik neki és elkezd hisztizni, mindennek lehordva. Amikor meg lenyugodott olyan, mintha semmi sem történt volna.

Ez a típusú viselkedés vonhat maga után agressziót? Utalhat pszichés problémára vagy ez normális, csak én nem futottam bele eddig?

Jól indult a kapcsolatunk, de ahogy jöttek a kisebb súrlódások, a hiszti is, és ez engem nagyon megijeszt. Ráadásul nem tapasztalok részéről empátiát, mintha nem érdekelné, hogyan érzek alkalmanként vagy milyen egyéni nehézségeim vannak. Az állatokat szereti, az érezhető. Csak mintha az emberekhez nem tudna vagy nagyon nehezen lenne képes kötődést kialakítani.

Sokat gondolkodtam én lennék-e ennyire elviselhetetlen, több változás is volt az életemben és nem mind pozitív. Barátok tekintetében a helyzet változatlan, nem érzem, hogy bárkivel eltávolodtunk volna.

ma 11:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Mintha magunkat olvasnám. Szakítottam, és eleinte fura volt*, de most már teljesen megkönnyebbültnek érzem magam. Jó döntés volt.

Sok erőt, kitartást, tisztán látást neked, Kérdező!

* A pszichológusom úgy magyarázta, hogy hiába volt kellemetlen számomra az exemmel töltött idő, főleg a végén, attól még az lett számomra a normális, úgy teltek a napjaim. Aztán kiszakadtam belőle, de emiatt felborult az eddigi kialakult rend, és próbáltam magam mentálisan visszaegyensúlyozni. Hiába lett jobb minden, ugye még csak a nagy változást, a megszokottból való kilengést érzékeltem, amiatt volt fura, amiatt voltak kétségeim. Teljesen normális reakció, és szerinte is jól döntöttem.

ma 12:48
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

" itt a "beszéljük meg, keressünk megoldást" nem működik"

Akkor ezt úgy kell kezelni, hogy otthagyod a frászba.

Egy kapcsolat alapja lenne az érdemi, konstruktív kommunikáció. A másik meg a megbecsülés. Az, hogy vele lehetetlen bármit megbeszélni, ellenben egy tahóként viselkedik, ha rájön a tízperc, az egyszerűen nem tolerálható. És egy kapcsolat két emberen múlik. Ha ő nem teszi hozzá azt, amitől az működni fog, akkor felesleges magadat beáldozni azért, hogy egy ilyen idiótával lehess.

Az meg, hogy melyik ősével milyen volt a kapcsolata, az csak a "takaró". Igen, befolyásolja az embert a gyermekkora, de nem lehet mindig ezzel takarózni.

ma 14:10
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy fizikailag esetleg nem bánt, attól még kicsinál.

Nem lehet így élni.

Rossz volt a kapcsolata az édesanyjával, talán részben ezért olyan, "amilyen."

Őszinte sajnálatom, de te ezen valóban nem tudsz segíteni. Nem vagy pszichiáter.

ma 15:08
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :) Nagyon sokat segített a megerősítés.
ma 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!