Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » 40 felett a rossz kapcsolat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

40 felett a rossz kapcsolat is jobb a semminél?

Figyelt kérdés

Én fiatalabb vagyok, úgyhogy nem érthetem, ezért kérdezem.

Ismerek több párkapcsolatot, aminél fogom a fejem, hogy ti mégis miért vagytok együtt... Például a nő megözvegyült 42 évesen, 1 éven belül összejött egy munkatársával, akivel mostmár együtt vannak kb 15 éve. A férfi összeköltözni sem akar vele, nem veszi komolyan, de talán neki sem jön jobb, egyszerűen csak van vele. A nő akarna összeköltözést, persze már feladta. Kisebb városban laknak, lehet, hogy 40 fölött vagy még idősebben nincs annyi lehetőség ismerkedni. Másik sztori, 48 éves nő összejön egy férfival, aki papíron még el sem vált. Egy éve romlott meg a feleségével a kapcsolata, amikor megismerkedtek. Már rögtön az elején visszament a férfi a feleségéhez, aztán amikor nem tudtak mégsem együtt maradni, visszament az új nőhöz. Ezt sokszor eljátssza és a nő mindig újra és újra visszafogadja.

Szokták mondani, hogy ennyi idősen már csak a selejt jut, ez lehet a háttérben, hogy nem szakítanak és keresnek jobbat? 1-2 évet igazán lehet valaki szingli, nincs ezzel semmi baj.

febr. 3. 13:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%
Nincs önbecsülésük, vagy nekik megfelel.
febr. 3. 13:10
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
Ez a realitás. Nem hülyék. Értelmesen válogatni a jelöltek közül 40 előtt kellett volna, amikor még megteheti, és akkor nem kerül 40 felett ilyen kényszerhelyzetekbe.
febr. 3. 13:15
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
A rossz soha nem jó. Valami nagyon fontos jó mégiscsak lehet a kapcsolatukban, ami összetartja őket.
febr. 3. 14:16
 4/11 anonim ***** válasza:
87%

2, mégis, hogy lehet úgy értelmesen válogatni, hogy biztosan ne özvegyüljön meg az ember?

Én a férjem halála után az egyedüllétet választottam, mert egy rossz kapcsolat nem lett volna méltó egy jó házasság emlékehez. 12 év elteltével találkoztam valakivel, akivel talán újra tudnám egy napon kezdeni, de korai még megítélni. Az egy-két év szingliség bőven egy örökkévalósággá válhat, és erre nem áll mindenki készen 40 körül.

febr. 3. 14:21
 5/11 anonim ***** válasza:
92%
Mi a jobb, egyedül lenni vagy elviselni valakit akit nem szeretsz és nem akarod, hogy hozzád érjen, megszólítson?
febr. 3. 14:31
 6/11 anonim ***** válasza:
87%
34 leszek nyáron, vidéki, 3 hónap híján 11 éve egyedül, szóval nekem nem kell bemutatni sem azt, mit jelent az a "röpke" 1-2 év, sem pedig azt, hogy milyenek a lehetőségek... Én azt gondolom, nem mindegy, mennyire és milyen módon rossz az a kapcsolat. Van az a szint, aminél egyértelműen jobb egyedül egy életen vagy "csak" egy évtizeden át, de ne higgyük, hogy a tartós/örök egyedüllét annyira jó móka, főleg ahogy kopnak és halnak ki mellőled az emberek. Minél inkább magadra maradsz, annál kevésbé legyintesz arra az 1-2 év szingliségre. Ugyanakkor ha szétnézel vidéken a potenciális jelöltek között ebben a korban, felváltva jön rád a sírhatnék és a hányinger. Na, ez mind így együtt gyilkos.
febr. 3. 14:40
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Tisztázásra szorul az, hogy a rossz elkerülése nem a tökéletes kergetését jelenti, nem illúziókat. Egyszerűen csak többre becsülöm magam, a férjem emlékét, a gyerekeim érzelmi jövőjét (milyen példát mutatok, mint anya) annál, hogy abban kompromisszumot hozzok, hogy inkább egy rossz kapcsolat, mint a semmi. Egy kapcsolat nem rossz a tökéletlenségektől, én embert keresek, de rossz az embertelenségtől. 45n
febr. 3. 14:50
 8/11 anonim ***** válasza:
73%
50 múltam, de 10 évvel ezelőtt elnéztem a silány felhozatalt és inkább egyedül maradtam.Képtelen lennék akárkivel összeállni csak azért, hogy ne legyek egyedül.
febr. 3. 14:58
 9/11 anonim ***** válasza:
Én képtelen lennék ilyesmire. Mindenki cselekedjen úgy, ahogy jónak látja.
febr. 3. 19:20
 10/11 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem nem - a példában említett emberek kapcsolatfüggők mondjuk a leírás alapján. Van jó pár ismererősöm, akik 40+-osan tartósan szinglik, és teljesen jól megvannak (pl. volt anyósjelöltem olyan vidám, energikus 80 évesen is, hogy 20 évet letagadhatott volna belsőre-külsőre is, és ingerekben gazdag életet élt - mondjuk ehhez azért nem árt, ha vannak más tartalmas kapcsolatai).
febr. 4. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!