Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Jól gondolom, hogy egy ilyen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jól gondolom, hogy egy ilyen nő sosem fog engem szeretni elsőként?

Figyelt kérdés

2 éve vagyok együtt a barátnőmmel, viszont ő lélekben mindig az anyukáját helyezi előtérbe.

Az első fél évben ez még nem tűnt fel, onnantól kezdett el feltűnni és zavarni. Gondolom az első fél évben még meg volt a barátnőmnek ez az igazi rózsaszín köd, de aztán újra az anyukája lett a fontosabb.

Mindenkinek fontos az anyukája, és máshogy szeretjük mint a párunkat, ez velem is így van. Nem összehasonlítható a kettő, de valahogy ő nem tesz különbséget.

Én úgy érzem hogy nekem a párom később meg a gyerekem fontosabb lenne mint az anyukám.

Ami fokozza az egészet, hogy az anyja egy rosszindulatú, gonosz, egyedülálló hárpia, aki éllősködni szeret csak mindenkin. Szerintem van egy pszichés zavara is, de az csak rá tesz, tehát eleve egy förtelmes személyiség mellé jön ez az elmebaj gyanú. (a barátnőm személyiségét tekintve maximálisan az apukájára hasonlít aki már egy magasabb szint ennél a nőnél)

Hogy a barátnőm esetében mi zavar? Tervezünk egy nyaralást: anyu jöhet?

Elmegyünk a boltba: veszek anyunak is egy ilyet, egy olyat.

Az anyján soha nem kér számon semmit, rajtam mindent.

Egyszer azt mondta hogy neki a megcsaláson kívül az egyetlen ok az lenne amiért elhagy, ha az anyjával nem jövök ki.

Ez megtörtént, már kétszer összevesztem a anyjával mikor elegem lett belőle. (nem hagyott el)

Mi albérletben lakunk, de az anyja rendszerint a barátnőmtől kér pénzt, mert nem bírja beosztani a pénzét, meg nem is akarja, és volt hogy azzal érvelt, hogy dehát én jól keresek, miért ne adnánk neki?

Közben folyamatosan fröcsög rám a hátam mögött.

Ez volt az a pont amikor elegem lett belőle, és megmondtam a magamét, de természetesen még ő volt felháborodva, őrjöngve, üvöltve küldött el a pokolba, hogy finoman fejezzem ki magam. Itt is megmutatkozott a pszichés zavara, mert tombolt mint egy bolond, csapkdota az ajtót, majd sírt, majd üvöltött, majd átkozott és megint sírt hogy én bántom őt lelkileg.

Végül ezt az esetet úgy zárta magában, hogy én provokáltam, és ő azt nem tűri, szóval semmi gond nincs a viselkedésével, és én voltam a tiszteletlen.

A barátnőm ekkor azt kérdezte, hogy mire volt jó, hogy így bántottam az anyukáját?

Ekkor szakítottunk. (vagyis én vele, hogy éljen az anyjával)

1 hónapig folyamatosan ostromolt, így végül adtam neki egy új esélyt.

Ez fél éve tart, igazából van változás, mert lefektettem pár szabályt, hogy nem adunk pénzt az anyjának hiába kér, nem segítünk neki semmiben (legalábbis én nem - és ő sem segíthet olyanba ami érint engem is)

Meg se kérdezheti, hogy jöhet e velünk bárhová az anyja.

Sajnos abban megértem,hogy nehéz ellenkezni az anyjával, mert őt is elküldi a pokolba ha ellenkezni mer, igaz 1-2 nap után mintha misem történt volna úgy keresi meg újra az anyja.

Szerintem könnyen rávágja mindenki, hogy minek tartja vele a kapcsolatot, de azért mégis csak az anyukája, és ha csak ritkán is, de néha viselkedika az anyja értelmes felnőttként is.

Nem tudtam 2 év alatt megérteni, hogy miért ennyire fontos neki ez az ember azon kívül, hogy az anyukája.Viszont nem akarom, hogy megszakítsa vele a kapcsolatot (bocs, akarni akarom, elvárni nem várhatom el)

Ez az ő döntése, ha neki megfelel így az ő dolga, csak nekem ne kelljen túl sokszor kapcsolatba lépnem ezzel a primitív alfajjal.

Viszont a változások ellenére is úgy érzem, hogy neki még mindig nem érzésből jön ez, hogy hátrébb teszi az ayukáját csak egy picivel - mint a párját, vagyis engem.

Továbbra is azt érzem, hogy első anya, második a párom.

Ha lenne gyerek akkor meg harmadik lennék, és megkocáztatom hogy a gyerek is csak második.

Persze ilyenekben nem is gondolkozom, sőt, pont az ellenkezőjén, hogy még így sem érzem azt, hogy ő háttérebe szorítaná az anyját, nem tud családban gonodlkozi, nem tud felnőttként élni.

Mert az anyja a kutyának se kell, és a lányát ostromolja, mert ő az egyetlen ember aki szóba áll vele, úgyhogy ebben megértem a barénőmet is, mert piócaként van jelen az anyja rajta.

Ellenben érzem hogy próbálkozik az anyja ellen és azt értem teszi.

Nem tudom a korábbi kapcsolataiban hogy mutatkozott meg az anyjával való viszonya, bár 2 évvel ezelőttig volt egy hasonló tuskó párja az anyájnak (mint amilyen ő is), de aztán az se bírta és elhagyta.

Ha nem kerül képbe a kapcsoaltunkat illetően az anyja én teljesen idillinek írnám le.

Veszekedéseink 85%-a az anyja miatt van/volt eddig.

Vagy valahogy kapcsolódott az anyja ezekhez a komolyabb veszekedésekhez. (volt hogy kicsit, volt hogy konkrétan miatta, ebből volt a több)

Nem tudom mit gondoljak, miben reménykedjek....szerintetek van esély a változásra?

A barátnőm 23 éves (én 26)

jan. 27. 15:41
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A barátnőd betegesen kötődik az anyjához és még ő magától nem jön rá, majd nem megy el pszichológushoz te nem tudsz rajta segíteni! Szakíts újra, de véglegesen.
jan. 27. 16:05
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

1etértek az elsővel, de veled egy pontban már nem:

"Én úgy érzem hogy nekem a párom később meg a gyerekem fontosabb lenne mint az anyukám."

Én úgy érzem, hogy a párom, gyerekem, szüleim, sőt még a barátaim is megférnek egymás mellett és nincs kivételezés, hogy melyik az első hisz mindannyiukat szeretem és mindegyiknek ki is fejezem főleg ha problémák merülnek fel és jó tanácsra, vagy segítségre van szükségük.

Attól, hogy párom van még nem ő az első számomra. Párom ugye lehet bármennyi, de szüleim, legjobb barát csak egy-egy...

jan. 27. 16:11
 3/8 A kérdező kommentje:

2-es

Igen, ezt elég rosszul fogalmaztam meg. Így gondolom én is, most ez egy ostoba példa, de ha az lenne a választás, hogy a párom vagy anyukám haljon e meg, nyilván nem tudnék választani.

Az egyikkel le kell élnem az életem (ez a párom) a másik viszont a valódi,feltétel nélküli szeretetet adja amit egy egészséges kapcsolat (anya-gyerek kapcsoaltnál) semmi sem írhat felül.

Nagy az átfedés, de akkor is máshogy szeretjük a szüleinket, meg a párnukat. A barátnőm viszont nem, nála nincs meg ez az átfedés, hanem ugyan úgy helyez el mint az anyukáját, és ezen belül jobban szereti őt.

Pl. ugyan mint apukám és anyukám is ugyan úgy van elhelyzeve nálam is, de anyukámat szeretem jobban, csak egy nagyon kicsivel de ezt kitudom jelenteni.

Egy párkapcsolatnál nem jelenthető ki, hogy az anyukámat vagy a páromat szeretem jobban mert más a kettő.

Csak miuvel én úgy érzem, hogy egy skatulyába vagyok az anjával, ebben a skatulyában az anyja van felül.

Remélem ezzel nem rontok a magyarázatomon :D

jan. 27. 16:18
 4/8 anonim ***** válasza:
70%
Hallgass az elsőre és szakíts.
jan. 27. 16:21
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha jobban ragaszkodik anyuhoz mint hozzád és még a pénzed is elosztogatja akkor tipli haver.
jan. 27. 16:22
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem pedig nincs azzal gond, hogy valakinek fontosak a szülei, több kérdésben is látom ezt, hogy ilyet tanácsoltok, ha valaki sok időt tölt a szüleivel az gyerek. Nekem pl a párom nem fontosabb mint anyukám, szimplán más kategória. Mondjuk az utazást is meg lehet bsszélni. Én a szüleimmel is utazom 30 évesen meg a párommal is. A párom alapból nem tudna drágább utakat finanszírozni, apám meg szívesen jön velem olyan helyekre ahova a párom nem akar. Mi meg tudjuk ezt oldani.
jan. 27. 17:17
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem lenne bajom az "anyóssal" utazással, ha nem lenne egy (számomra) elviselhetetlen személy, aki még fúrkálódik is a hátam mögött, de azért számotartja hogy jól keresek, és számít a pénzemre, meg a segítségemre/segítségünkre.
jan. 27. 17:54
 8/8 anonim ***** válasza:

"Ekkor szakítottunk. (vagyis én vele, hogy éljen az anyjával)"

Ennek a történetnek itt kellett volna vége legyen. Nem is olvastam tovább, bocs.

jan. 28. 06:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!