Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ebben mi a meglepő?

Figyelt kérdés

Pár összejön. Egyikük egyedül van, a másik kisgyerekkel.

A gyerektelen teljes mértékben elfogadja a gyereket, és viszont is.

De egy kikötése van, hogy a másik szülő, azaz a párja exe, soha be nem teheti a lábát a házukba.

jan. 14. 22:33
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

Szerintem sima párkapcsolatba se fér bele ez az "xy ide be nem teszi a lábát" kijelentés. Már persze, ha a "házuk" a közös otthont takarja. Ha közös, akkor a pár egyik tagja se dönthet önhatalmúlag, "mert csak" alapon, főleg nem ilyen stílusban kinyilatkoztatva.

Az ilyesmit normálisék megbeszélik észérvek mentén, nem, mint a bàró kihírdeti az egyik az akaratát, aztán pont.

jan. 15. 06:15
 12/30 anonim ***** válasza:
Nem attól tart, hogy megkörnyékezné az egyedet és ezért nem engedi be?
jan. 15. 07:13
 13/30 anonim ***** válasza:

"De egy kikötése van, hogy a másik szülő, azaz a párja exe, soha be nem teheti a lábát a házukba."

Férfi vagyok és nem mozaikcsaládban élek, de ebbe én se mennék bele, ill. rossz ötletnek tartanám, ha valaki belemenne.

Nyilván ne legyen ott rendszeres vendég, de:

- Előfordulhat, hogy a gyerekkel kapcsolatban meg kell beszélnie az apának és az anyának valamit, és erre kézenfekvő helyszín lenne valamelyikük lakása. Jut eszembe, mit szólna ez a férfi, ha a nő a tiltása miatt az exe lakására menne föl?

- Ha hozza-viszi láthatásra a gyereket, miért ne léphetne be egy percre a lakásba? Miért baj, ha nem az ajtóban adja át, hanem esetleg pár szóban elmondja, hogyan telt a hétvége, esetleg nem érzi jól magát (egészségileg) a gyerek vagy más praktikus közlendőket nem az ajtóban mond el?

- Vannak olyan ünnepek, amiket nem lehet megosztani. Pl. egy ballagás utáni ünneplésen elfogadnám, hogy a másik szülő is ott vendégeskedik nálunk. Vagy egy eljegyzésen. De ha egyszerűen az lenne a születésnapi kívánsága a gyereknek, hogy anyja és apja EGYÜTT köszöntsék meg, akkor is elfogadnám.

Szóval, aki ilyen kikötést akar tenni, attól jobb, ha a másik fél (gondolom ő a nő) mihamarabb megszabadul.

jan. 15. 15:08
 14/30 A kérdező kommentje:
13. Na az basz..., hogy még meg is vendégeljem.
jan. 15. 15:11
 15/30 anonim ***** válasza:
Akkor nem való neked ez a felállás. A nő kéne, csak a gyerekét (meg ami ezzel jár) nem vagy hajlandó elviselni. Hát keress helyette egy gyermektelent.
jan. 15. 15:15
 16/30 anonim ***** válasza:

#13 és #15 vagyok.

Pedig egyébként teljesen reálisnak gondolom, hogy pl. egy gyerek azt akarja, hogy a szülei együtt ünnepeljék meg őt. Pláne egy jelesebb alkalmon, mondjuk a 18. születésnapján.

Jól írják mások, hogy te magát a gyereket sem fogadod el.

jan. 15. 15:17
 17/30 A kérdező kommentje:
16. Szerintem meg fogadja el a gyerek, hogy a szülei már nem egy pár, hanem 2 idegen.
jan. 15. 15:20
 18/30 anonim ***** válasza:

17, ugyan nem ez a gyakoribb (bár sokkal egészségesebb minden résztvevőre nézve), de vannak jó válások is, ahol a két szülő nem köpi le egymást, ha találkoznak. Ahol együtt tudnak működni, tudnak értelmesen kommunikálni, közös elvek mentén nevelni, csak külön. Valóban a gyerek érdekeit nézni.

Neked olyan "kell", akivel közösen gyűlölheted az apukát, tönkretéve a gyereket. Mondjuk ez nem az értelmesebb réteg lesz.

jan. 15. 15:25
 19/30 A kérdező kommentje:

18. Nem kell köpködni egymást, de hogy az új partnernél/vele együtt ünnepeljenek..., vagy csak simán egy fedél alatt legyenek, na az kizárt.

És nem csak én vagyok így vele, a legtöbb nő sem örülne/engedné, ha a volt férje + annak új, pláne fiatal csaja társaságában kéne lenni.

jan. 15. 15:30
 20/30 anonim ***** válasza:

17-re:

A gyerek általában mindkét szülőjét szereti, akkor is, ha ők egymást nem. Ha a gyereknek van egy ilyen kérése, akkor minden, a gyerekét szerető szülő emellé kell, hogy álljon. Még akkor is, ha adott esetben ők sem szívesen ülnek le egy asztalhoz. De aki a gyerekét szereti, az túllép ezen.

Nem nagyon értem, mit akartok ti egymástól ezzel a nővel. Te nem fogadod el a gyerekét (és azt, hogy a gyerekének apja is van, akivel tartja a kapcsolatot), ő meg eszerint elvan olyan férfival, aki nem fogadja el az ő gyerekét.

jan. 15. 15:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!