Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Betegesen féltékeny vagyok a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Betegesen féltékeny vagyok a párom exére?

Figyelt kérdés

Magam sem értem a reakcióim, fél éve vagyok együtt a kedvesemmel, nagyon szeretjük egymást, viszont! Volt egy barátnője előttem, akivel másfél évig együtt voltak, nagyon passzoltak, végül a távkapcsolat miatt véget ért, én pedig úgy érzem - már betegesen - féltékeny vagyok az előző partnerre. Állandóan csekkolom a közösségi oldalakon, (napi szinten) gyakran kérdezgetem a párom a lányról, hogy vele mi hogyan volt, úgy érzem mindent meg kell tudnom róla. Az az igazán különös, hogy egyszerre fáj, és ,,izgalmas" a gondolat hogy ezzel a lánnyal volt, és milyen élményeket éltek át. Mintha élvezném is a tudatot, hogy mást is szeretett már, de fáj is ugyanakkor. Tudom, teljesen nonszensz ez így leírva, mégis így érzem.

Egyszer belementünk szexuális témákba is, és teljesen hányingerem lett, amikor hallottam, hogy milyen volt a csajjal, holott én kérdeztem rá, kb 2 hétig nyomot hagyott bennem az a beszélgetés. Ami szintén fura, hogy amikor megemlíti őt, mégjobban felerősődnek az érzéseim a párom iránt, szinte fellángolok érte.

Nem tudom hova tenni az érzéseim, mintha a megszállottja lennék a LÁNYNAK és a kettejük volt kapcsolatának, napi szinten eszembe jut, úgy érzem beleőrülök.

Egyébként konkrét okom nincs a féltékenységre, ki is törölte a lányt mindenhol amikor összejöttünk, ráadásul úgy, hogy nem is kértem, mindemellett azt mondta, hogy teljesen közömbös neki már.

Egyszerűen fura, hogy ennyire emlékszik a vele való eseményekre, valamint talán fáj hogy ő volt az első szerelme, és tudom, hogy hónapokig gyászolta a volt kapcsolatot a párom. Más nő nem is volt az életében, tehát én vagyok a második barátnője.

Próbálom nem igazán említeni ezt az egészet a kedvesemnek, nehogy elijesszem vele, mivel otthagyni semmiképp sem szeretném, és ő is ragaszkodik hozzám, így inkább magamban rágódom.

Bárki, aki valaha hasonlóan érzett? Úgy érzem, ez már bőven túlmegy azon, hogy csak nem tetszik a gondolat, hogy a páromnak valaha volt más párja, hiszen napi szinten eszembe jut a dolog. Köszönöm, ha elolvastad.

21 és 23 évesek vagyunk.

jan. 2. 20:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
26%

Ha te ezt élvezed és izgalmasnak találod, nincs semmi gond.

Én lelkileg belerokkantam.

jan. 2. 20:21
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Neked milyen volt a párkapcsolati múltad?

Lehet, ez sokat megmagyarázna a mostani hozzáállásodból.

jan. 2. 20:41
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon jól átlátod a helyzeted. Egyszerűen rögeszméd az exe önértékelési gondjaid miatt, de közben "tetszik", hogy "jófej" volt a párod vele mert azzal kötöd automatikusan össze főleg tudatalatt, hogy hozzád is az lesz.

Az egyetlen értelmes javaslat amivel szolgálni tudom a pszichológus és az önbizalom növelése.

jan. 2. 20:48
 4/13 anonim ***** válasza:
63%
Maradj egyedül! Mindenkinek jobb lesz.
jan. 2. 20:52
 5/13 anonim ***** válasza:
63%

"Nem tudom hova tenni az érzéseim, mintha a megszállottja lennék a LÁNYNAK és a kettejük volt kapcsolatának, napi szinten eszembe jut, úgy érzem beleőrülök."

Minél előbb szakemberhez fordulj és ha nem segít a terápia akkor szakíts mivel hátráltatna a gyógyulásban.

Komoly mentális beteg vagy és ellátásra szorulsz.

jan. 2. 20:58
 6/13 anonim ***** válasza:
84%

Az már önmagában nagyon jó, hogy nem tartják a kapcsolatot, úgyhogy fixen nem csal vele, nem szereti már. Népszerűtlen vélemény, de szerintem nem jó megmondani a párodnak az exed nevét, mert akkor két percen belül arca is lesz ugye a közösségi médiának köszönhetően, ahova mindenki azt rakja ki, amikor a legboldogabb pillanatai voltak, te meg ezt hasonlítod össze a legrosszabb napjaiddal. Mindig találni valamit. Ha esetleg nem szép az ex, akkor biztos több vagy többet érő papírja van, vagy több barátja, vagy több pénze, vagy volt a Maldív szigeteken, te meg még nem és vágysz oda. Egyébként szerintem érthető ez a fajta féltékenység. Amit te most hallasz, az régen történt, de az agyad nem fogja fel, mert te most hallgatod a sztorikat, tehát olyan, mintha most történne. Plusz efelett ugye nincs kontrollod, nem tudod megakadályozni, ami előtted történt. Az meg nehezítő tényező, hogy állítása szerint minden tökéletes volt köztük, csak messze kerültek egymástól. Tehát ha nincs távolság, a mai napig együtt lennétek. Aztán ott van az idő is. Te akkor szembesültél a sztorival, amikor pár hónapja voltatok együtt. Nem tudsz ilyen rövid idő alatt annyi jót adni neki, mint az exe másfél év alatt, ami természetes, de zavaró neked.

Én a helyedben letiltanám a csajt és leszoknék a kémkedésről és a kérdezősködésről. Az a legjobb, ha őt is megkéred, hogy ne említse, mert zavar, koncentráljon inkább a jelenre.

jan. 2. 21:00
 7/13 anonim ***** válasza:
Együtt lennének*
jan. 2. 21:02
 8/13 anonim ***** válasza:
21%

Őszintén szólva neked nem való párkapcsolat mert tele vagy önbizalom hiányával és míg nem leszel egészséges szinten magabiztos addig mindig úgy fogsz viselkedni mint most csinálod. Ráadásul a párod hiába mozgat meg érted hegyet-tavat az kevésnek bizonyul hiszen ÖNbizalomról van szó és nem bizalmi gondokról iránta.

Szinte biztos vagyok benne, hogy nem fogsz szakítani, de az lesz a vége mert a párod rá fog jönni, hogy veled nem érdemes tovább folytatni és ki fogja tenni a szűröd.

jan. 2. 21:08
 9/13 anonim ***** válasza:
80%
Azert te is hazhoz mesz a pofonert, hogy igy faggatod es utana meg emeszted is magad rajta...
jan. 2. 21:19
 10/13 anonim ***** válasza:
23%
Beteg vagy
jan. 2. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!