Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Fillérb..ó zsugori a barátnőm?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fillérb..ó zsugori a barátnőm? Barátnőmet különösen anyagiasnak találom, minden fillért számol, miközben ezek után utána számolva sokkal többet adok a kapcsolatba, mint ő. 40 felett képes lehet megváltozni, vagy képesek lehetünk összekoácsolódni?

Figyelt kérdés

Barátnőmmel (42) 4 hónapja vagyunk együtt (én 38), sokat randiztunk. Ő tőlem 50km-re lakik, 3 alkalom kivételével mindig én mentem hozzá, pedig én lakom a fővárosban, ahol sokkal több a lehetőség bármire. Minden szuper volt, egészen az első közös nyaralásig, ahol azt vettem észre, hogy a kiadásokat elkezdte forintra pontosan leszámolni, bár lehetőleg úgy, hogy az neki kedvezzen. Az útiköltség repjegy, szállás és bérautó részét én fizettem előre, ezért úgy beszéltük meg, hogy kint ő fizet mindent, és akkor a végén megnézzük a különbözetet Splitwise-al és rendezzük ezt. Ezt teljesen normálisnak találom, pláne 300 000 Ft/fős út esetén, mivel az indulásig kifizettem összesen 400 000 Ft-ot.

A problémák ezután kezdődtek a nyaraláson. A boltban vásárolt 5000 Ft-os számlánál megnézte, hogy mennyi zsemlét vettünk, abból kiszámolta, hogy én mennyit ettem meg és ő mennyit, és így osztotta el a költségeket. Ezt már túlzásnak találom, de rendben. Az étteremben megvett 2 hamburger és 1 sültkrumplinak az 1/3-át ette ő meg, de a krumpli egészét hozzám írta. Itt egyébként elszámolta magát a kasszás, és mondta barátnőm, hogy jól jártunk. Mondom igen, de rossz hamburger típust mondtál neki a fizetésnél, a drágábbat ettük, ezért számolta el. El akart menni anélkül, hogy szólt volna emiatt a kasszánál. Mondtam, hogy menj vissza, és fizesd ki a hiányzó 2000 Ft-ot. Észre vettem, hogy mivel az éttermekben is ő fizetett, ha nem láttam a fizetést, mert a kasszához ment, vagy mosdóban voltam, akkor semennyi borravalót nem hagyott az éttermekben. Plusz infó, hogy egy appommal 30%-al olcsóbban tudtunk enni az éttermekben, mint a rendes ár, a szállás és az autókölcsönzés árán kb. 70 000 Ft-ot tudtam lefaragni az eredeti árhoz képest, amit ő kifizetett volna, ha nem szólok, hogy ugyanezt olcsóbban is meg tudom szerezni. Szóval spóroltam kb. 100 000 Ft-ot nekünk, de ő az 50 Ft-os zsemléket számolgatta darabra pontosan.

A nyaralás során is, és utána pedig, mivel már az összeköltözésről beszéltünk, felhozta, hogy hogyan osztjuk majd el a kaját, lakást stb., mert ő kevesebbet eszik. Ez nekem elég furcsa téma, mert én meg mondjuk elvagyok 20 fokban is, nem kell a 23 fok nekem, de nyilván én sima cuccokat eszek csak, ő meg csak bio-t. Különös apropó, hogy mivel hét vége felé már nála voltam az utóbbi időben, megkértem, hogy a Home Office napokon, csütörtökön és pénteken tőle dolgozhassak, ne kelljen 2 órát utaznom csak azért, hogy otthonról home officeozhassak. Erre ő azt válaszolta, hogy szó sem lehet róla, mert akkor ki fizeti a rezsit, vizet, villanyt, meg WC papírt. Na itt bejelzett a vészcsengő. Most azt várná el, hogy az autója biztosításának, javíttatásának, autópályamatricájának a felét is fizessem majd összeköltözés után, amit határozottan elutasítottam, mivel 3 hónap alatt háromszor használtuk az autóját a környéken kirándulásra, szigorúan ő vezetheti, miközben ő napi szinten azzal jár dolgozni, nekem meg amúgy is van egész Ausztrára tömegközlekedési bérletem. Azt már közölte, hogy nem használhatom az autóját, és amúgy is a férfi dolga, hogy autót és lakást biztosítson egy kapcsolatba :O

Ő sosem jön hozzám, mert fáradt. Ő napi 7 órát dolgozik ebédidővel, azaz 7:30-tól 14:30-ig, én 8-17-ig dolgozom napi 10 órát, mégis nekem "kell" lemennem hozzá, és emiatt "kellett" megvennem az éves bérletet (Ausztriában ez nekem így 200 000 Ft-ba került egy évre). Szerintem nem csak azért nem jön hozzám, mert fárasztó az utazás, hanem mert az is pénzbe kerül.

Tehát én hetente ingázom 3-4 alkalommal, alkalmanként oda-vissza 2 órát. Külön voltam egy konferencián Dubajban, arról hoztam neki emlékbe 100 €-s arany fülbevalót, de az ő külön nyaralása után a reptérről is hazavittem bérelt autóval, 90%-ban én fizettem az éttermeket az elmúlt időben (kivéve a közös nyaralást) stb, így összesen a 4 hónap alatt én 200 000 Ft-ot szántam csak rá ajándékba, vacsorameghívásra, neki, tehát nem nekünk, de ha az utazási időt és az órabérem is belevesszük, akkor 500 000 Ft felett vagyunk bőven, mégis ő érzi anyagilag kihasználva magát. Mindezt úgy, hogy ő jobban keres nálam és mindketten a felső középosztályban vagyunk.

Én ezt a számolgatást el sem kezdtem volna, és abszurdnak találom, mert szívesen adok, van is, marad is, de hogy nettó 1,5-2 milliós osztrák fizetésnél a zsemlék darabszámát számolgassuk, így kíváncsi voltam, hogy igaza van-e, hogy kihasználom őt és nem igazságosan osztozunk.

Most eljutottam oda, hogy mivel eddigi kapcsolataimban sosem volt ilyen probléma, simán osztoztunk 50-50%-ban és ez volt a normális, ezt a fillérbaszást én különösen kicsinyesnek találom, ami olyan jellembeli eltérésre utal, amit ennyi idősen már úgysem lehet megáltoztatni.

Kinek van igaza? Én családot szeretné alapítani, de működő családot. Sosem számoltam az anyagiakat. Ha valakivel együtt éltünk, akkor volt egy külön, közös számla, amit minden hónapban egyenlően feltöltöttünk, arról fizettük a lakást, rezsit, bevásárlást, nyaralást, és nem számított, hogy én mondjuk tőbbet eszem, a nő meg tampont vesz meg hajlakkot. Jelenleg ezt elképzelhetetlennek tartom.

Szerintem nem érdemes ezt folytatni, de persze lehet, hogy én látom rosszul.

ma 11:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
75%

Elég furi a nőd :D

Neked van igazad, te látod jól, hogy nem normális, amit csinál.

ma 11:53
 12/21 A kérdező kommentje:

Köszi a hozzászólásokat és a ráfordított olvasási időt is :)

/1: köszi, igazad van, de jól esett leírni, mert ha valakinek hosszú, akkor kihagyja az olvasást. Remélem, hogy nem leszel hasonló helyzetben, de ha igen, írd ki ide, mert segít(het), és még az is, ha valaki nem olvassa el, de nem szól be, csak leírja, hogy hosszú a sztori, ahogy Te is tetted. Így köszönöm Neked is a hozzászólásod és szép napot.

/6: Fork az aplikáció neve. Ausztriában, Svédországban, Portugáliában megy, csak le kell tölteni és foglalni.

/9: Mindenki különböző, és érdekel, hogy jól látom-e a dolgokat, vagy sem. Hogy az én értékrendemmel, gondolkozásmódommal nem stimmel-e valami, vagy a nőével. Nyilván, ha itt most 60-70% azt mondja, hogy figyelj, igaza van a nőnek, akkor átgondolom a helyzetet, de itt egyértelműnek látszik a helyzet.

/10: egy külön számlát használok, ami közös. Azon csak a közös pénz van, ami egy hónapra kell. Minden más pénz mindenkinek a saját számláján van, de így nem kell számolgatni appokkal a kiadásokat, csak a közös számlát egyenletesen feltölteni.

ma 12:20
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Kuka
ma 13:04
 14/21 anonim ***** válasza:
67%

Semmilyen szinten nem normális, amit csinál.

Ha családot akarsz alapítani és szeretetben élni, akkor nem ő az embered.

ma 13:15
 15/21 anonim ***** válasza:
20%
Beteges, aki közös számlán van szerintem. Senkiben nem lehet eléggé bízni. Nekem volt olyan párom, aki meglopott, konkrétan a rendőrség derítette ki, hogy az ő számlájára ment a pénz, annyira profin csinalta.
ma 13:32
 16/21 BeefEater ***** válasza:

Kérdező szerintem te is megéred a pénzedet, de a barátnőd ezerszer rosszabb.

Még a nyaralásos résznél arra gondoltam, hogy lehet, hogy túl drága neki az utazás és ott próbál spórolni, ahol csak tud, mert nem engedhetné meg magának, csak nem akarta neked bevallani.

A WC papíros résznél viszont nagyon kiakadtam volna. A közös kasszás résszel egyet értek, ha valakivel együtt élek akkor közös kasszát akarok. De van egy olyan érzésem, hogy innentől kezdve az is elvárás lenne, hogy te is pontosan így viselkedj.

Ha viszont kiderül, hogy az egy szarásnyi WC papírnak nagyobb értéke van számára, minthogy még két napot együtt legyünk, akkor én hazamentem volna dolgozni és soha nem mentem volna vissza.

ma 14:03
 17/21 anonim ***** válasza:
49%

"Kérdező szerintem te is megéred a pénzedet"

Egyébként miért?

Én az ő oldaláról nem látok semmi gázosat a leírtak alapján.

ma 14:10
 18/21 BeefEater ***** válasza:
50%

#17:

"így összesen a 4 hónap alatt én 200 000 Ft-ot szántam csak rá ajándékba, vacsorameghívásra, neki, tehát nem nekünk, de ha az utazási időt és az órabérem is belevesszük, akkor 500 000 Ft felett vagyunk bőven"

Órabért számol arra, hogy a barátnőjével van. Nálam ez gázosnak számít. És ráadásul nem úgy tűnik, hogy hó végén éhezik, mert vett pár dolgot a barátnőjének.

ma 14:20
 19/21 anonim ***** válasza:
0%
15-ös. Sajnálom, hogy soha nem élhetted meg, milyen egy jó párkapcsolat. De azért ne vetitsd ki a saját rossz tapasztalataid a világra.
ma 14:35
 20/21 anonim ***** válasza:
0%

"Na ezért nem vette el senki 42 év alatt."

Kiskegyed szintű boomer oltás.

ma 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!