Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A szüleim nem látják szívesen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A szüleim nem látják szívesen a barátnőmet ünnepekkor. Én a barátnőm nélkül nem akarok hazamenni, de a barátnőm nem akarja, hogy miatta ne menjek. Ilyenkor mi a jó választás?

Figyelt kérdés

A szüleim nem kedvelik a páromat. Igazából az exeimet se kedvelték soha, anyám kb az a típus, aki szerint soha senki nem elég jó a "pici fiához", apám meg nem akar anyámmal összeveszni, ezért mindig hagyja, hogy anyám bedumálja neki a bolond kifogásait.

Igazából anyámnak az a baja a barátnőmmel, hogy komolyanvehetetlen, meg kvás, ami amúgy nem igaz. A komolyanvehetetlen részt anyám abból szűrte le, hogy egyszer, amikor nálunk aludt, mert a vizsgálat után lekéste az utolsó járatot, akkor látta, hogy a barátnőm milyen pizsamában alszik, és hogy olyat márpedig épeszű nő nem visel, totál gyerekes, komolyanvehetetlen, baj van a fejébe. Amúgy semmi extra nem volt, csak egy plüss kezeslábas, kapucnival, meg fülekkel. Kvásnak meg azért tartja, mert a barátnőm szinte mindig szoknyát hord, télen is, nyáron is, mindenféle hosszúságban, a minitől a bokáigérőig bármilyet. Anyám szerint meg ez ízléstelen, szoknyát akkor kell húzni, ha kiöltözik valahová, indokolatlanul kiköltözni meg kvás szerinte. Az meg már csak hab a tortán anyámnak, ha az a fránya szoknya rövidebb a "térd felett egy tenyérnyivel van az alja" kategóriától.

Anyám amúgy mindig csak nekem szidja a barátnőmet, a barátnőmmel tök normális, ha találkoznak (bár ez ritka), ezért a barátnőm nem is tudja, hogy miket mond róla az anyám.

És hát amikor szóba kerültek az ünnepek, anyám azt mondta, hogy engem szívesen látnak, de a "k*va" nem jöhet. Én meg megmondtam neki, hogy ok, de én se megyek. A barátnőmnek is megmondta anyám, hogy nem jöhet, de neki meg úgy adta elő, hogy sokan leszünk, nem fér el, csak a rokonok jönnek, senkinek nem jön a párja, ha nincs közös gyerek. Ami meg a barátnőmnek egy elfogadható nézőpont volt.

Amikor a barátnőmnek megmondtam, hogy hát akkor mi együtt karácsonyozunk, kettesben leszünk (együtt élünk), nem megyek haza(neki még nincs olyan családtagja, akivel kapcsolatot tart), akkor tökre kiakadt, hogy igenis menjek, nem akarja hogy úgy jöjjön le, hogy ő tilt a családomtól, nem akarja anyámat megbántani.

Én soha nem mondtam meg a barátnőmnek, hogy miket mond róla anyám, mert nem akartam fájdalmat okozni. Ha most előállok ezzel, akkor nagyon megbántom. Nélküle nem akarok menni, eszem ágában sincs 24-25-én magára hagyni, de ugye nem vihetem a családomhoz. Ha meg nem megyek, akkor meg a barátnőm akad ki rám.

ma 17:43
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Huh, édesanyáddal komoly bajok lehetnek. Nem irigylem a barátnődet! És téged sem! :(

Én a helyedben nem mennék haza, ha így állnak a párodhoz. Lek.rvázza... komolyan... ez nagyon gáz és sértő! Talán kicsit elgondolkodik a viselkedésén. Ha meg nem, akkor érdemes átgondolni, hogy mennyire jó ötlet mérgező családtagokkal szorosabb viszonyt ápolni.

A barátnőd cukin áll hozzá, inkább maradjatok együtt az ünnepeken, nyugodtabb lesz mindnekinek. Gondolom te sem szívesen hallgatnád otthon, hogy a szeretet ünnepén szidja édesanyád a barátnődet...

ma 18:15
 2/7 anonim ***** válasza:
78%

Rohadt sok hazugság van itt a te részedről.

Azt ugye belátod, hogy a a barátnőd a párod, nem az anyád?? Igen is mondd el a párodnak, hogy mit mond róla az anyád, mert az anyád egy sz-rkeverő, életrontó hárpia! Joga van tudni róla a PÁRODNAK, hogy ki lenne az anyósa, ha úgy alakul, mertházasságok futnak zátonyra azon, hogy a pici fiu nem képes a sarkára állni, és EGYÉRTELMŰEN a párja mellett kiállni! Ha következetesen képviseled az anyáddal szemben, hogy ne mondjon semmit a barátnődre, egyetlen rossz szót nem akarsz hallani, ő a te választottad, amihez semmi köze, és ezt akár évekig kell csinálnod, akkor majd meg fogja tenni, vagy pedig meg lehet vele szakítani a kapcsolatot! Felnőtt emberként egy veled egykorú párra, társra van szükséged, vagy az ellenséges anyádra?? Gondold már végig! Döntsd el, hogy felnőttél e már! És természetesen a pároddal karácsonyozz, ne mérgező emberekkel!

ma 18:23
 3/7 anonim ***** válasza:

A leírásod alapján úgy tűnik, kedves Kérdező, hogy a párod jóval érettebb érzelmileg, mint édesanyád.

"És hát amikor szóba kerültek az ünnepek, anyám azt mondta, hogy engem szívesen látnak, de a "k*va" nem jöhet." Mivel a párod nyilvánvalóan nem prostituált, erős és stabil a kapcsolatod vele, tehát a jövő pozitív minőségeit ő képviseli számodra. H anyád megpróbál visszarángatni a szintjére, nem csodálom.

Vedd észre, hogy édesapád mintáját követed. Ő sem mer édesanyáddal konfrontálódni.

Te döntési helyzetben vagy, hogy melyik kimenetelt választod. Én személy szerint a felnövést ajánlom (amennyiben képes vagy rá).

Ha van humorérzéked, postán elküldöd a szüleid ajándékát.

Boldog ünnepeket!

PS. Én magam mindig azt a társaságot választottam, amelyik nagyobb szabadságfaktort ad nekem. Persze bennem van kockázatvállalási képesség.

ma 18:40
 4/7 anonim ***** válasza:
69%
Egyetértek a #2-vel. Szerintem sem fair a pároddal szemben, hogy nem tudja milyen kétszínű anyukád. Joga van tudni és neked jogod van eldönteni, hogy kiállsz a párod mellett, nagyon kevésszer találkozol vele míg meg nem változik, vagy hallgatod tovább, hogy qrvázza és megjátsza magát a párod előtt. Viszont ha nem mondod el és kiderül, hogy tudtál mindenről pl. pont anyukád direkt elmondja neki, hogy fájdalmat okozzon akkor ne csodálkozz ha elhagy a párod.
ma 19:01
 5/7 anonim ***** válasza:
20%
Hát... én nem bántanám meg a helyedben a páromat azzal, hogy az anyám egy k.rvának tartja:( Szerintem ez az a téma, amit nem feltétlenül kell a másikkal megosztani.
ma 19:10
 6/7 anonim ***** válasza:
64%
Ha nem mondod el neki, milyen anyád valójában, akkor falazol anyádnak, es áruló vagy. Itt az ideje, hogy dönts: a barátnőd vagy anyád.
ma 19:45
 7/7 anonim ***** válasza:
64%
Joga lenne tudnia a barátnödnek ezeket a dolgokat, hogy még veletlenul se menjem hozzád
ma 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!