Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nem igazán megy a nyílt és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem igazán megy a nyílt és őszinte kommunikáció köztünk, ez a legnagyobb gond a kapcsolatban, mit tehetek érte, érdemes asszertív kommunikáció képzéseken tanulni, ha ennyire béna vagyok?

Figyelt kérdés

Az őszintének kell lenni dolog nem megy. Sajnos még nekem sem. Nem azért mert nem hiszem, hogy képes lennék rá, de abszolút nem az a könnyen megnyíló fajta, panaszkodni azt tud, de a pozitív érzéseiről nehézkesen beszél, azontúl hogy szexi vagyok, persze a férfinak a tettei beszélnek többet, de azokból is egyre inkább csak amolyan rituálék vannak már, újabb viselkedésformákat nem hoz már a kapcsolatba. Megköszönni is nagyon ritkán szokott dolgokat, amit rosszul csinálok, azt kéretlen szóvá teszi. Volt, amikor ez motiváló volt, volt amikor leszóltam, hogy nem megy nálam a stílusa, nem vagyok a haverja meg nem a főnököm.

Eljutottunk abba a szakaszba, ami sajnos vagy nem sajnos, de úgy tűnik, már a melós rész lesz. Részemről elmúlt a rózsaszín ködös állapot, de ő azóta sem beszél semmi fontosról, hogy mi célból is vagyunk együtt.

Nem töltünk több időt együtt, mint az elején. Néha hiányzom neki, néha nem. Rutin minden hétvégén őnála aludnom, 1-2 éjszakát, csak akkor nem tudok, amikor olyan a beosztása. Heti 3-nál több ilyen este nincs.

Néha van program, de ebben mindketten irtó bénák vagyunk. Én minden más barátnőm által szervezett programra elmegyek, de kitalálni szinte semmit sem tudok, és emiatt mindig ritka unalmasnak éreztem magam, de azt sem tudom, hol kell keresnem ilyesmiket. Plusz a legjobb barátnőimmel bárhol, bármikor lehetett lelkizni.

A kapcsolatomból ez nagyon hiányzik. A férfiak egymással nem lelkiznek, de a barátnőim párjai legalább a párjukkal igen. Mindent megoldanak. Sosem kért tőlem tanácsot a házas barátnőm, annyira jó a kapcsolatuk, hogy egyetlen negatív dolgot sem hozott fel a sráccal kapcsolatban, így látok olyan példát, ami alapján én nagyon rosszul csinálok dolgokat.

Szerintem ez nagyon nagy baj, hogy én érzem magam unalmasnak és tudatlannak ebben a kapcsolatban, aki nem tud kiszedni semmi fontosat a másikból.

Ha nem is tudnám esetleg megmenteni ezt a kapcsolatot, tud segíteni egy kommunikációs tréning? Pl: A hogyan szelidítsünk férfit egy coach házaspártól?

Pszichológushoz jártam, de kész ötleteket nem adnak az ember kezébe, tudatosították bennem, mi a feladatom, de hogy hogyan nyerjek ehhez a kifejezés szintjén tudást, az nem volt téma. Nem volt annyira gyakorlatias, inkább feltáró jellegű, megnyugtató. Jó volt, de nem igazán ez volt a fókusza. Persze lehet most azzal kéne odamennem, hogy párkapcsolati szorongás. :D Ne tárjunk fel mást.

Azt még mindig nagyon szégyellem, hogy nagyon későn lett kapcsolatom és most sem megy. Más tizenévesen átesik ilyeneken és megtanulja kifejezni, mi a baja, mit szeretne. Nálam ez a minta nem volt érvényes a családban sem, el is váltak a szüleim, mert ők semmit se tudtak megbeszélni.

Látom, hogy hiànyos az eszköztáram, ami van, azt is szégyellem.

dec. 8. 18:29
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha ismered Gyuláékat, tuti tudnak segíteni.

A csoportban feltehetsz kérdßet is, de mindenki ajánlja a tanfolyamokat.

Vágj bele, magadba fektess :)

dec. 8. 21:44
 2/2 A kérdező kommentje:
Most is őt hallgatom, nem lehet bőgés nélkül kibírni. Sok-sok fájdalmat idéz fel a családomból. :( De mégis szembesülni kell ezzel, mert máshogy nem lehet továbblépni!
dec. 8. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!