Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit tegyek, ha egy gyerekkori...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, ha egy gyerekkori trauma miatt nem merek kilépni egy párkapcsolatból?

Figyelt kérdés

Röviden leírom a helyzetem: mindketten azonos neműek vagyunk, ugyanakkor nagyon más a hátterünk, neveltetésünk, mindkettőnknek vannak különböző gyerekkori traumáink. Én pl harminc évesen sem tudok nagyon felelősséget vállalni, ha valamit elrontok, mindig a körülményeket (akár a páromat is) hibáztatom. Elismerem persze, hogy én rontottam el, de sosem hangoztatom. Ez a páromban mindig egyfajta dühös, agresszív hangnemet hoz elő. Ilynekor kicsit úgy viselkedik mint egy toxikus anyuka, aki elmondja a kisgyerekének, hogy mennyire béna, mennyire ügyetlen, illetve mennyire hülye (látod, ennyit ér a sza*os 2 diplomád).

Hetente többször is előfordul a veszekedés, s többnyire mindig a konyha, takaritás, bevásárlás viszonylatában.

Én viszont teljesen mashogy állok ezekhez a dolgokhoz. Pl akkor vásárolok csak, ha már minden kifogyott, odafigyelek mire költök, ellenben a párommal. Takarítás sem prioritás, nyilván ha nagy a kosz akkor feltakarítok, de nem mindig.

Sajnos azt érzem, ha elkezdünk veszekedni, nem nagyon tudok érvelni, lefagyok teljesen, és gyakran akaratlanul is személyeskedésbe megy át a dolog. És ez nagyjából 1 éve tart már.

Ugyanakkor azt veszem észre, hogy a párom sem akar lépni, neki ez így kényelmes. Nekem kevésbé, pláne hogy egyelőre nem lakunk együtt, s rengeteg utazom a barátomhoz (más városban lakunk) hogy együtt lehessünk.

Sok a vita a családi dolgok miatt is. Pl a párom nem vállal fel engem otthon, hiába beszél napi 1-2 órát az anyjával telefonon. Anyám sem igazán örül ennek a kapcsolatnak, mert kívülállóként lántja, hogy nem egészséges ez nekem, s mélyen belül magányos vagyok, valami másra vágyom. Igazából én sem tudom mire, de itt vagyok 30 évesen, s jelenleg csak azt érzem megy el az idő. Ugyanakkor meg az a tény, hogy van egy párom, egyfajta biztonsagot is jelent, tudok kihez szólni, kivek beszélni. De látjátok, ezt a problémát is itt beszélem ki, s nem vele.

Mit tudtok mondani?

nov. 15. 11:13
 1/5 anonim ***** válasza:

Úgy látom ez alapján, hogy ez így egy levegőben lógó, szinte gyökértelen kapcsolat.

Igen, kényelmes mindkettőtöknek, de ez így nem sokáig "üzemel". Elpocsékolt idő, elszalasztott lehetőségek. És az eltitkolásod, na az valami csúcs. Sajnos negatív csúcs..:(

Ha már a közös problémát idegenek elé tárja valaki,az elmondja azt, mennyire van bizalom ebben a kapcsolatban.

Hamis biztonság, amolyan lelki " Patyomkin - falu"...

Azért értelek meg jobban, mert magam is azon az oldalon játszom, ahol Ti.Csak éppen most nincs párom.

nov. 15. 11:22
 2/5 anonim ***** válasza:
Kár volt ennyit írni, a válasz teljesen magától értetődő: pszichológus.
nov. 15. 14:25
 3/5 A kérdező kommentje:
2) lehet, csak tudod ha keveset írok akkor meg nem mindenkinek jön át
nov. 15. 15:32
 4/5 anonim ***** válasza:

Jogos :)

De na, ez pont olyan dolog amivel könnyű elindulni pszichológusnál.

nov. 15. 15:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Például ne írj ki kérdéseket erről a semerre sem tartó kapcsolatról 3 naponta. Sokadik kérdésed már ez, és mindig leírják neked, hogy semmi értelme benne maradni ebben a kapcsolatban. Mégis mi másra vársz még?
nov. 15. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!