Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy tudom/tudja egy apa magában eldönteni a válást. Gyerekeket hátrahagyni?

Figyelt kérdés

Egy ideje azt érzem, hogy nem szeretem a feleségemet (nem érzem szeretve magam, nem érzem jól magam a párkapcsolatban).

Sokszor megbeszéltük,parkapcsolati terápián túl vagyunk, belefáradtam.

Viszont van 2 gyermekünk (4,6 évesek) akik imádnak. Egyszerűen nem tudom rávenni magam a válásra "hátrahagyni" őket. (Tudom, látnám őket/ők is engem x naponta,de már belegondolok,görcsbe rándul a szívem)

Mit tegyek?

tegnap 21:26
 1/10 anonim ***** válasza:
90%
Nehéz lesz... De a gyerekeknek is tartozol annyival, hogy nem a rossz családi mintát adod át nekik, és nem egy boldogtalan apukát, anyukát. :(
tegnap 21:34
 2/10 anonim ***** válasza:
79%

Mit tegyél? Semmiképp ne hagyd hátra a gyerekeidet...

Tudom,hogy nehéz, de néha a legjobb döntés különválni. A gyerekeknek is jobb 2 boldog kiegyensúlyozott szülő, mint 2 boldogtalan. Ráadásul az élet is baromi rövid, hogy elfecséreljük.

Mi 17 év után váltunk, békében barátságban, az exem az első hetekben 2naponta jött a gyerekhez, (4éves volt)aztán beállt, hogy a heti 2 délután apa megy érte és 2hetente hetvégén nála van. De bármikor jöhet az exem hozzá, bármikor felhívhatják egymást. És nyert +2 főt aki szereti őt :)

Itt a fő kérdés, hogy a feleséged hogy áll hozzá, ő is boldogtalan, ő is válna? Mert úgy sokkal könnyebb kialakítani egy olyan rendszert ami mindenkinek jó.

tegnap 22:54
 3/10 A kérdező kommentje:

Sokszor érzem azt, hogy ő is inkabb efelé hajlana(gondolom azért kezel így engem/helyzeteket/stb).

Kiábrándító a helyzet, csak őrlődök magamba (külvilág felé próbálom nem mutatni)

tegnap 23:16
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha normális a nő, akkor nem kell hátrahagynod a gyerekeket. Veled is ugyanúgy lesznek, hisz te vagy az apjuk, ezt nem veheti el senki sem. Egyetértek az előttem lévőkkel, valószínűleg boldogabb lennétek külön és még az is lehet találnál mást. Annak viszont tényleg nincs értelme ha a gyerekek is azt látják boldogtalanok a szülei.
tegnap 23:25
 5/10 A kérdező kommentje:

Persze,ezt nem szeretném én sem,Hogy a gyerekek megérezzék.

Hosszú lenne leírnom mi is a probléma,de eddig amikor ez feljön bennem próbálom,hogy ők ezt ne érezzék meg.

A hátrahagyást sem úgy gondolom,hogy sosem látom őket,hanem a mindennapok :(

tegnap 23:39
 6/10 anonim ***** válasza:
33%

Megértelek.

Hát vagy összeszorítod a fogad, és még pár évet kihúzol, míg nagyobbak lesznek, vagy a heti váltásban állapodtok meg.

ma 08:01
 7/10 anonim ***** válasza:
51%
Ha elmentetek párkapcsolati terápiára, akkor az jó jel, azt mutatja, hogy dolgozni akartok a problémákon, meg akarjárok őket oldani. Folytassátok ezt, beszélgessetek egymással ezen kívül is sokat! Nem hiszem, hogy nem lehet megoldani. Egy válás sokszor úgy tűnik, hogy megoldja a problémákat, de hoz a régiek helyére egy csomó más gondot, nehézséget. A gyerekeknek pedig nagy törés, tortúra. Amíg tudtok egymással beszélgetni, márpedig azt írod, igen, addig menthető a dolog.
ma 08:14
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Miért van még mindig az a férfiak fejében hogy ha elvalnak akkor természetes hogy ők hétvégi apukák lesznek?

Lehet nálad is a felügyelet. Sőt, lehet váltott felügyelet is, ki lehet venni a részed a hétköznapokból is. Tudod, amikor munka után rohannod kell értük az oviba, vacsorát csinálni, megfurdetni, reggel feloltoztetni, vinni az oviba, ha beteg otthon maradni vele.

Nem csak az a variáció létezik hogy két hetente hétvégén elviszed őket fagyizni meg állatkertbe.

ma 08:30
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Attól mert elválsz, még nem kell a gyerekeket hátrahagyni. Ha asszony is partner benne (márpedig az lesz, mert 2 kicsi gyerekkel egyedül cudar nehéz), akkor nem csak láthatáskor kell velük foglalkoznod. Hétköznap is bármikor vigyázhatsz rájuk.
ma 08:39
 10/10 anonim ***** válasza:
Te vagy az Karcsi? Xd
ma 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!