Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy tudom/tudja egy apa magában eldönteni a válást. Gyerekeket hátrahagyni?
Egy ideje azt érzem, hogy nem szeretem a feleségemet (nem érzem szeretve magam, nem érzem jól magam a párkapcsolatban).
Sokszor megbeszéltük,parkapcsolati terápián túl vagyunk, belefáradtam.
Viszont van 2 gyermekünk (4,6 évesek) akik imádnak. Egyszerűen nem tudom rávenni magam a válásra "hátrahagyni" őket. (Tudom, látnám őket/ők is engem x naponta,de már belegondolok,görcsbe rándul a szívem)
Mit tegyek?
Mit tegyél? Semmiképp ne hagyd hátra a gyerekeidet...
Tudom,hogy nehéz, de néha a legjobb döntés különválni. A gyerekeknek is jobb 2 boldog kiegyensúlyozott szülő, mint 2 boldogtalan. Ráadásul az élet is baromi rövid, hogy elfecséreljük.
Mi 17 év után váltunk, békében barátságban, az exem az első hetekben 2naponta jött a gyerekhez, (4éves volt)aztán beállt, hogy a heti 2 délután apa megy érte és 2hetente hetvégén nála van. De bármikor jöhet az exem hozzá, bármikor felhívhatják egymást. És nyert +2 főt aki szereti őt :)
Itt a fő kérdés, hogy a feleséged hogy áll hozzá, ő is boldogtalan, ő is válna? Mert úgy sokkal könnyebb kialakítani egy olyan rendszert ami mindenkinek jó.
Sokszor érzem azt, hogy ő is inkabb efelé hajlana(gondolom azért kezel így engem/helyzeteket/stb).
Kiábrándító a helyzet, csak őrlődök magamba (külvilág felé próbálom nem mutatni)
Persze,ezt nem szeretném én sem,Hogy a gyerekek megérezzék.
Hosszú lenne leírnom mi is a probléma,de eddig amikor ez feljön bennem próbálom,hogy ők ezt ne érezzék meg.
A hátrahagyást sem úgy gondolom,hogy sosem látom őket,hanem a mindennapok :(
Megértelek.
Hát vagy összeszorítod a fogad, és még pár évet kihúzol, míg nagyobbak lesznek, vagy a heti váltásban állapodtok meg.
Miért van még mindig az a férfiak fejében hogy ha elvalnak akkor természetes hogy ők hétvégi apukák lesznek?
Lehet nálad is a felügyelet. Sőt, lehet váltott felügyelet is, ki lehet venni a részed a hétköznapokból is. Tudod, amikor munka után rohannod kell értük az oviba, vacsorát csinálni, megfurdetni, reggel feloltoztetni, vinni az oviba, ha beteg otthon maradni vele.
Nem csak az a variáció létezik hogy két hetente hétvégén elviszed őket fagyizni meg állatkertbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!