Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit adhat egy nő a férfinak?
A barátom már nagyon sokszor mondta nekem, hogy szerinte semmit nem kap tőlem. Azt kérte, gondolkozzak el azon, lemondtam-e valaha bármiről érte, vagy tettem-e bármit a kapcsolatunkért. Már a kapcsolatunk első heteiben előhozta, hogy szerinte ő sokkal többet tesz értem, mint én érte, amit azzal indokolt, hogy ő jár át hozzám.
Fogalma sincs, mit teszek érte, és kérte, mondjam el. Ekkor elmondtam neki, hogy szerintem mivel fejezem ki az iránta érzett szeretetemet: azzal, hogy sokat bújok hozzá, simogatom, dicsérem, meghallgatom, ha valami bántja, és próbálok lelkileg segíteni. Nagyon ragaszkodom hozzá, és biztosítom arról, hogy stabil pont vagyok az életében, nem kell félnie. Szexuálisan is igyekszem maximálisan kielégíteni: kezdeményezek, és akkor is benne vagyok, ha épp fáradt vagyok, mert fontos nekem, hogy jól érezze magát.
Hagyom, hogy irányítson, követem, és örömmel tölt el, hogy vele lehetek. Ezek mind-mind olyan dolgok, amiket adok neki vagy amik természetesen fakadnak belőlem.
Most, hogy sokadjára is előhozta ezt a témát, elgondolkoztam: mit várhat egy férfi egy nőtől? Miért mondja, hogy semmit nem adok? Kérdeztem már tőle, pontosan mire gondol, de soha nem tudta megfogalmazni.
Úgy érzem, hogy ezzel az egész személyemet utasítja el, nem vagyok elég úgy ahogy vagyok, az kevés ami vagyok. Amit nyújtok neki az egy láthatatlan semmi, hogy szeretem és valami nagyot kellene tennem, hogy érezze vagy elismerje?
Szerintetek is semmit ez egy semmi? Mit kellene tennie egy nőnek, hogy ne legyen egy nulla?
Mióta vagytok együtt?
Te kérdezted már tőle, hogy Ő mit tesz érted? (azon kívül, hogy ő jár hozzád)
Elhiszem, hogy ez nagyon frusztráló neked.
Egy párkapcsolat nem egy teendő lista aminek meg kell felelni.
Hát ha még tudnád, hogy pontosan mi is van azon a listán, de így hogy ő maga sem tudja megfogalmazni.
Egy nőnek pontosan azt kell adnia amit te adsz. Szeretet, megértést, támogatást.
El kellett volna küldeni azonnal.
Vagy nem szeret téged, nem te kellesz neki, vagy simán egy hülye manipulátor.
Meg kellett volna neki mondani, hogy arra van az ajtó, ott lehet menni, ha nem elég, amit kapsz.
Köszönöm a válaszaitokat! Nem, már egy ideje nem vagyok olyan odaadó, mióta sokadszorra hallottam tőle, hogy szerinte semmit nem adok. Azóta nem érzem magamban azt ami eddig magától jött.
Persze, többször visszakérdeztem, hogy ha én “nulla” vagyok, akkor ő mit ad a kapcsolatba. Ilyenkor mindig felsorolja, hogy rendszeresen átjön hozzám (amit egyébként nem kérek tőle – ha terhes lenne neki átjárni, megoldanánk felváltva, de ő nem mondja, csak pár havonta fejtemhez vágja, hogy ő “tesz értem, én meg semmit” és akkor ezt hozza érvként. Pedig azt is megbeszéltük, hogy nálam jobb lenni, több lehetőség, 3x akkora lakás stb nála még a wc ajtót sem lehet bezárni). Ezen kívül említi, hogy amikor programokra megyünk, gyakran meghív, vagy hogy mivel egyszer elmondtam, mennyire szeretem a virágokat, havonta vesz nekem egyszee. hobbija a főzés, gyakran készít ételt, és olyankor rám is gondol. Szóval ő ezek alapjan nagyon sokat tesz bele a kapcsolatba. Vagyis mindig elmondja és felsorolja ezeket és az én dolgaimra meg azt mondja az semmi, mert ö is bújós.
Ez a nárcisztikusozás annyira csak egy semmilyen buzzworld, amit imádták puffogtatni, bármi tartalom nélkűl. Félreértés ne essék, ez a szitu szerintem sincs rendben, de ennyiből megállapítani hogy nárcisztikus, szerintem elég fals.
A kérdéshez.
Én legalábbis arra szoktam ilyenkor gondolni, hogy meg kell erőltetni magamat, hogy a másiknak jó legyek, és ez a másikon nem látszik, ahogy valszeg te sem látod. Persze így hogy nem tudja megfogalmazni, nehéz vele dolgozni. Próbáld kipuhatolni, hogy milyen terhei vannak. Amit tehetsz, az az, hogy megpróbálod valahogy finoman tudtára adni, hogy mi a te nehézségeid, ez márcsak azért is fontos, mert így nem egy kitalálós játék a kapcsolat, hanem célzottan tud tenni. Meg azt is mond el, csak úgy normális módon, hogy mik azok a dogok,( és itt fizikai dologokra gondolok, pl: ebédet főzés, sminkeltél, stb) amiket megtettél te azért hogy neki jó legyen.
15
Oké, érthető. De ha neki ez ennyire terhes/fárasztó/megterhelő/nyűgös, akkor minek csinálja? Vagy minek csinálja, ha nem szívesen csinálja? Vagy minek van párkapcsolatban egyáltalán? Vagy miért kell ezt összehasonlítani egyáltalán?
Érthetetlen számomra, hogy ő mit vár egy kapcsolatban, mert nekem ezek nem tűnnek olyan nagy megterhelésnek, elvárásoknak.
Szerintem keresned kellene egy olyan férfit, aki örömmel tesz boldoggá téged...
"ebédet főzés, sminkeltél, stb) amiket megtettél te azért hogy neki jó legyen."
Mondom, hogy a csaj a kutyája :D és még biztatod is, hogy csicskuljon be neki még jobban, puhatolózzon mi lehet a fiúcska baja :D
Ahelyett, hogy azt mondanád: küldd el 2 hétre a csávót, és addig érezd jól magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!