Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők, akik sokkal többet keresnek, mint a párjuk/férjük, nálatok ez nem okoz gondot?
Nálunk kicsit kellemetlen, hogy a lakást nekem kell majd vennem, több törlesztőt belefizetnem, mert ő keveset keres. Neki ciki, nekem meg fura. Mit lehetne erre kitalálni? Önerőre gyűjtök, spórolok. Arra gondoltam, hogy max amíg gyűjtök (1 év) meg talán utána is, fizessen ő többet vásárláskor, stb.. úgy az önerő is gyorsabban gyűlik.
Van bárki, aki volt hasonló helyzetben?
Előre szólok, nem szakítok és még egy jó ideig nem vált munkát.
Köszönöm!
Akkor nem zavarna, ha lenne házassági szerződés. Ha nem vagytok házasok, akkpr is megér egy kört az ügyvédnél, hogy milyen elővigyázatossági lépéseket kell tenni.
Te, gondolom, így is úgy is vennél lakást, akár együtt vagytok, akár nem. Szóval ezügyben nem befolyásolja az életedet, hogy ő mennyit keres, és jobb is, ha az ingatlan nem közös, pláne, ha nem vagytok házasok. Ha úgy alakulna, hogy ingyen beköltözhet hozzád, akkor azt vele kell megbeszélned, hogy hajlandó-e ezt valamiképpen kompenzálni, pl fizesse ő a háztartási gépeket (amik szakításkor is a lakás részei maradnak) vagy fizesse ő az ételek háromnegyedét, vagy akármi. Ha ezeken felháborodik, az is jó, mert tudni fogod, hogy miféle emberrel vagy együtt.
Ahogy korábban írták, megkell nézni, hogy tartós dolog-e vagy átmeneti? Ha átmeneti, max 1-2 évig tart, foglalkozna vele a fene. Amikor összeházasodtunk és házat vettünk, a férjem kevesebbet keresett nálam. De tudtuk, hogy átmeneti és nem foglalkoztunk vele ebből a szempontoból.
Ha tartós, tehát 5-10 vagy több évig is ez a felállás, akkor a te nevedre több, az övére kevesebb százalék kerüljön, így ha együtt maradtok, akkor tök mindegy, ha elváltok, akkor meg mindenki annyit kap, mint amennyit beletett.
Mondjuk ha a pasi keveset keres, nem is tud beletenni sem.
Én a saját nevemre venném a lakást. A pasi is majd vesz magának ha akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!