Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A társas magány egy idő után mindenképp felemészti az embert? Jobb a hagyományos értelemben vett magány?
Itt tulajdonképpen olyan emberekre lennék kiváncsi, akik voltak már ebben a szituációban vagy valamelyik közeli ismerősük. Akiknek nem olyan rossz a kapcsolata de magányosak. Akik éltek ebben hosszú hosszú ideig, azok utólag megbánták, hogy nem léptek előbb? Illetve ha volt, milyen tüneteket vettél észre magadon, milyen hatással volt ez rád.
Előre is elnézést kérek a hosszú kérdésért de nagyon érdekelnének és köszönöm ha megosztod velem a tapasztalataidat!
Két dologtól tud kialakulni. Az egyik, hogy nem megfelelően választottak. A másik, hogy hagyják elszürkülni, ellaposodni érzelmileg a kapcsolatot.
A vége mindenhol ugyanaz: boldogtalanság. Van aki mer, akar, tud és tesz is hogy lépjen, más meg él boldogtalanul egész életében mert nem képes erre.
Mindkettőben voltam férfiként.
Mindegyik állapotnak meg van a maga kínja. A szimpla magány annyiban volt jobb, hogy meg volt a lehetőség egy új párkapcsolatra. Amíg társas magányban éltem, szinte esélytelen volt társat találni. Szeretői viszony lehetett volna, de ismertem a nőt annyira, hogy csak arra várt, legyen valaki, akiért dobbanthat a férjétől. Én meg csak szexet akartam tőle, mert egyébként nem illenénk össze.
Szerintem a társas rosszabb. Ott van valaki, aki által folyamatosan a fejedben van, hogy ez így nem jó. Azért nem kell egy fedél alatt élni, hogy csak kerülgessük egymást, eldobva a lehetőséget, hogy olyan akadjon aki valóban társ.
Szerintem abból alakul ki, hogy egyik csak megjátssza magát az elején, a valódi természetét csak az összeköltözés után kezdi megmutatni. Hogy neki tulajdonképp nincs igénye valódi kapcsolódásra, de kényelmesebb neki a "párkapcsolat". Jobb nem lesz, egyre inkább belesüppedsz a kilátástalanságba. Egyedül élve pedig lehetnek olyan élményeid amikről így lemaradnál. Egy párkapcsolat legyen élő vagy inkább ne legyen.
Körülöttem vannak társas magányban, én pedig vagyok a sima magányos rengeteg éve. Mindkettő nagyon rossz, és nekem ugyanúgy semmi esélyem/lehetőségem új párkapcsolatra, mint nekik. Ez ugyanis elsősorban nem a kapcsolati státusztól függ...
Haladva az idősödés útján viszont "nyer" a társas magány, én ezt látom. Az átlag magyar embernek 50 körül már nem olyan az élete, mint itt egyes szerencsés kivételeké... A barátságok nagyon fellazulnak, a barátok a saját életükkel és családjukkal vannak elfoglalva, örülnek, ha lyuk van a seggükön. A szülők épülnek lefelé, segítségre szorulnak vagy már meg is haltak. És magának az egyénnek is egyre szaporodnak a különféle problémái. Na most mindenre full egyedül lenni... Ráadásul mondjuk az egyre inkább elc.-osodó vidéken, kertes házban, nőként... 🤐🙄😔 Az átlag nem akkora super(wo)man, mint a gyk-s törzsközönség, hogy arca se rezzenjen az ilyen élethelyzetektől...
Társas magánynál az esélyét sem adod meg magadnak, hogy egyszer boldog lehess. Míg szingliként van rá esélyed, hogy új lapot húzz. Melyik a jobb, a biztos sz.r, vagy a jó esélye, reménye?
Sokan amikor kilépnek a rossz kapcsolatból úgy érzik mintha egy nyakukban cipelt mázsás kőtől szabadultak volna meg.
Köszönöm a válaszaitokat
#4 Nagyon szépen megfogalmaztad, ezt a kapcsolódás dolgot. Kicsit szíven is ütött.
#5 Én fiatalabb vagyok, de ebben a korosztályban is nagyon sokan félnek a magánytól és nem is hagyják el a másikat ameddig nem jön valaki más. Nehéz párt találni, megkérdezhetem netes ismerkedéssel próbálkoztál már ?
#6 Nem mondom, hogy fő szórakozása, de sokszor megbántott nagyon. De ebben is van valami tényleg amit mondasz.
És még egy kérdésem lenne nálatok ez mikor alakult ki a kapcsolatban? Nálunk az a baj elég hamar nem kellett nekünk 10 év sajnos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!