Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Leírok 2 barátnőmet, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Leírok 2 barátnőmet, hogy látjátok ti a dolgokat? Ha jót tanácsoltok, akkor azt lehet tovább tanácsolom nekik.

Figyelt kérdés

Sziasztok, én ilyen kifejtős válaszoknak örülnék, remélem lesz olyan is.

Szóval első körben vegyük egy barátnőmet, ő fiatalabb nálam pár évvel (én 28 vagyok). Nemrég lelépett a több éve tartó kapcsolatukból a barátja, és kérdés hogy volt-e megcsalás, mert gyanús neki a 3. fél. Most nagyon maga alatt van, szerette a pasit, meg azt hitte eljegyzés lesz, nem szaktás... És mikor panaszkodott nekem az esetről, tök sok ilyet mondott, hogy pedig mi mindent megtett érte. A szokásos "főzött mosott, takarított" mondás, stb. Szexben odaadó volt, stb. És annyira furcsálltam, hogy ilyeneket mond, mármint ez olyan, mintha egy ember hűsége és szeretete megvásárolható lenne. Ha eleget teszek érte, akkor garantáltan marad. Én sose voltam ilyen odaadó meg szolgalelkű, van egy exem, meg van a férjem, ennyi férfi volt életemben, de egyikkel se voltam ilyen, hogy ezt is azt is megteszem, kiszolgálom, lesem az óhajait. Persze szeretem a férjem, ezért az ő lelki állapota az enyém is, de nincsenek ilyen elveim a háttérben. És emiatt mondtam a barátnőmnek, legközelebb ha lenne valakije ne tegye ki a belét érte... Nem ezen fog múlni.

Ez hülyeség, vagy jó tanács volt? Nem tudom... Mondjuk amúgy tök mindegy, mert valljuk be, a legtöbb ember olyan, hogy mondhatsz neki bármit, sosem változik meg.

Meg akkor ugornék valaki másra, egy másik barátnőmre aki egyidős velem, osztálytársak voltunk. Hát hogy ő meg 29 éves (ő már betöltötte, én még nem, de én is idén leszek 29), na és ő meg azért van maga alatt, mert évek óta vágyik esküvőre, és kb. 1-2 éve gyerekre is. Ahhoz képest csak az van neki, hogy azt se tudja a pasija akarna-e egyáltalán gyereket, házasodni. Múltkor felhozta neki az eljegyzést, és elugrott a témáról a csávó. És mondtam neki ha a családos élet a fontos neked, akkor nem is kell úgy összejönni, hogy nem azonosak a célok, meg kéne kérdezni első randin, hogy áll-e szándékában házasodni, és hány év múlva, áll-e szándékába gyerek, stb. Ha minden jól működne kb. mennyi idő után jegyezne el, ilyeneket meg lehetne beszélni. De ő meg, a barátnőm erre azt mondja, hogy menekülnek a pasik a témától, elijeszti őket, nyomulás... De én meg nem látom benne a logikát, ha elijed, ijedjen, akkor úgyse egymást keresik. Vagy legalábbis döntse el, a vele szemben ülő pasi a fontosabb, vagy a családos életforma? De ha a pasi, akkor később se akarja megváltoztatni, hogy na mikor jegyez már el, főleg, hogy összeköltözésig se jutnak el... Szerintem amelyik pasi arra vágyik mint ő, az nem fog elijedni ezektől a kérdésektől. Erre meg azt mondja a barátnőm, hogy de még nem találkozott olyannal, aki bejön neki és rendes lenne. Tehát volt férfi akin érezte biztos jó apuka lenne, de hogy nem vonzódott hozzá. Akikhez vonzódik, azok meg mind ilyenek, kerülik az elköteleződést, felelősséget. (Ebből amúgy arra gondoltam, bizonytalan kötődési formája lehet a barátnőmnek, és az elkerülőkhöz vonzódik, de nem tudok diagnosztizálni nyilván, ez egy pszichológiai terminus. Vannak a biztonságos kötődésű emberek, és vannak a bizonytalanok, aminek több típusa van.) Hát nem tudom... Közben meg ugye azon stresszel hogy jövőre már 30 lesz, és még sehol semmi. Próbáltam benne eloszlatni ezeket a korhoz kötődő szorongásokat, hogy később is lehet anyuka, stb.

szept. 6. 09:40
 1/1 anonim ***** válasza:
18%

Szerintem te ne adj tanácsot nekik amig nem kérnek, megoldják az életüket maguk, felnőtt emberek.

Nem kezdeném el hozzád hasonlóan boncolgatni a kérdésedből sugárzó emberi gyarlóságot, de az biztos, hogy ilyen barátnő nem kéne.

szept. 6. 09:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!