Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Volt már tipikus mérgező személyiségű párod? mikor tudatosult benned, milyen jelei voltak? Meddig bírtad vele, elhagytad, elhagyott és mennyi idő volt utána felállni a sérülésből amit okozott?
Volt, sajnos. A legutóbbi, másfél évig bírtam vele. Már csak akkor láttam tisztán, mikor elhagytam. Majdnem öngyilkosságba kergetett.
Még nem álltam fel, nem is tudom hogyan fogok…
Volt kétszer is, de mindkettő más miatt volt mérgező.
Első ex. Kb 1 év után kezdett elromlani minden, valószínűleg mai fejjel már úgy látom elmúlt belőle a szerelem és így már elkezdett nagyon csúnyán bánni velem. Csúnya szavak, megalázó szituációk, majd végül már tettlegesség is. Én sajnos ragaszkodtam hozzá így 7 évig szenvedtünk egymás mellett. De még így is ő hagyott el engem. Kereken 1 évbe telt, hogy elfelejtsem ugyanis jött…
A második exem. Nála már a 3. hónaptól kezdődtek a jelek de ő nem bánt velem rosszul, csak nem úgy viselkedett mint egy normális pár. nem mutatott be otthon, eltűnt esténként stb. 2 évig nagyon fura volt körülötte minden majd kiderült hogy van még mellettem nem egy kapcsolata. Pofára esés volt a javából. De az a vicc hogy mellettem akart maradni, rengeteg időbe telt megbocsátani majd most nemrég újra megtette. És ha mèg nem is lenne ez elég pofon még ő hagyott el engem egy másik nőért tehát még normálisan kirakni sem tudtam, és most együtt vannak. Ebből nem tudom mikor tudok majd felállni, elég durva lelki állapotban vagyok, ha az első exem 1 év volt ez szerintem minimum 2 év lesz.
Mindketten bántottak csak másképp. Remélem a 3. már nem fog, de igazából esélye sem lesz, mert én soha többet nem akarom ennyire szívem lelkem odaadni. Nem fogok minden egyes kapcsolatomba belehalni.
Volt. Tulajdonképpen majdnem mindegyik az volt. Nem véletlenül vonzom az ilyeneket, szélsőségesen toxikus családban nőttem fel, ezért nem hallom meg a vészcsengőt akkor sem, amikor már beszakítja a dobhártyámat. Illetve számomra ez az ismerős, így ez a komfortos közeg.
1. Érzelmi bántalmazó apa, gyógyult alkoholista anya. Egy-másfél év love bombing, a családom behálózása majd ellenem fordítása, folyamatos manipuláció és provokálás, az érzelmi igényeim totális figyelmen kívül hagyása, háromszögezés, végül eldobás. Huszonévesen kishíján öngyilkos lettem, de még évekig nem voltam vele tisztában, hogy mi vesz körül, magamban kerestem a hibát. Nem tudom, mennyi idő volt fölállni belőle, de még évekkel később is képtelen voltam normális párkapcsolatot kialakítani, mert mindig poszttraumás állapotba kerültem az első néhány randin. Ezt akkor még nem tudtam, azt hittem, csak simán idegbeteg vagyok.
2. Bántalmazó apa, full normális anya. Annyira tipikus grandiózus nárcisztikus pasi, hogy néhány hónap után nyilvánvalóvá vált, hogy ezt egészen biztosan nem akarom.
3. Rideg, érzelmileg elérhetetlen apa, szolgalelkű anya. A gyerekünk születéséig szinte semmi jele nem volt a személyiségzavarának. Két furcsa tulajdonsága volt csak: ha beteg voltam, sosem ápolt, és érzelmi támaszt nem tudott nyújtani. Ha valami gondom volt, meghallgatott, de csak ült mellettem, és semmi vigasztalót nem tudott mondani. (Ritkán fordult elő, mert alapvetően ez a pár év volt éltem legharmonikusabb időszaka). Miután megszületett a gyerekünk, folyamatosan büntetett a viselkedésével, a legalapvetőbb igényeimet is figyelmen kívül hagyta, gyakorlatilag nem foglalkozott velem egyáltalán, de még kommunikáció szinten sem. Végül elhagyott a gyerekünk páréves korában. Mivel egyedül maradtam a gyerekünkkel, muszáj volt mielőbb felállnom belőle.
4. Bántalmazó apa, rettegő anya. Hatalmas nagy boldog szerelem mindaddig, míg elő nem álltam valami érzelmi igénnyel, vagy meg nem fogalmaztam a legcsekélyebb, legóvatosabb kritikát. Minden ilyen esetben azonnali passzív vagy nyílt agresszió és kivonulás a párbeszédből, majd napokig vagy hetekig tartó csend. Folyamatos háromszögezés, egyre egyértelműbb érzelmi elhanyagolás. Ő hagyott el. Szerinte én vagyok toxikus. Még nem álltam fel belőle, de viszonylag friss seb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!