Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Adnátok még egy esélyt ennek a férfinak?
3 évig éltem vele. Az ok, ami miatt egy nap már nem bírtam tovább az a folyamatos verbális bántalmazás ("r*tardált", "autista f*szságok"), és hogy nem éreztem azt, hogy egyáltalán lehet vele kommunikálni. Szerinte én nem tudok kommunikálni, túl finoman utalgattam dolgokra (ez lehet igaz, határozatlan jellem vagyok) de én úgy érzem, hogy én bizony szóltam, komolyan kellett volna vennie.
Utólag eléggé úgy látom, hogy manipulált is.
A szakítás óta elvileg jár szakemberhez, többhöz is: kommunikációs trénerhez is többek között.
(Azt csak óvatosan említem meg, hogy szegény végig sírta a tegnapot, amikor a mediátornál voltunk)
Én teljezen a zéró kontakt felé akartam menni, de szarul éreztem magam hogy nem kap rendes lezárást, szóval hajlandó voltam elmenni vele mediátorhoz. Ugye sajnos eltérnek a célok, ő folytatná.
Ott el is ejtettem egy olyan mondatot, hogy az érzelmes felem nyilván szarul van, de a racionális oldalam szerint a teljes elválás (ergo barátság sem) lenne mindkettőnk számára a legegészségesebb.
A mediátor elejtett egy olyan mondatot, hogy ritka az olyan férfi, aki így hajlandó dolgozni magán. Szerintem is szép és elismerendő, de miért kellett neki ekkora "pofon" ahhoz hogy elkezdje?
Nekem is van mentális bajom, amivel nem foglalkoztam (szorongás, depresszió, ADHD) de úgy érzem, ez annyira nem befolyásolta a kapcsolatot. Jelen voltam, aktív voltam, igyekeztem ahogy tudtam.
Az is fontos infó, hogy a verbális dolgokon kívül nem történt semmilyen rossz cselekedet. Nem bántottuk egymást fizikailag, nem volt megcsalás, satöbbi.)
Ti ezeknek a fényében (illetve ha nem elég az infó, kérdezzetek) mit tennétek?
Én nyilván szerettem, de most a szakítás óta eléggé felszabadultnak érzem magam.
Utolsó mondatodban a vàlasz.
Egyébként a bàntalmazàs minden formában az marad,a verbális is.
Amióta említettem az érzelmi és racionális felemet, azóta nyomatja is, hogy az érzelmi felem emlékszik a jó időkre, a racionális énem viszont megijedt a rossz hatásoktól (az elmúlt 6 hónapra gondol, ami nagyon nehéz volt neki több fronton is, emiatt volt idegesebb és ez sokszor rajtam csattant) és amiatt fogja vissza az érzelmi oldalamat attól, hogy meg merjen próbálni esetleg nyitni.
Illetve az is feljött, hogy voltak/vannak párok sokkal rosszabb helyzetben (pl. fizikai bántalmazás) és ezek közül is volt olyan, hogy helyrehozták a dolgokat és végül minden happy lett (pont az én családomban volt ilyen, hogy a pasi lelépett, de a nő visszahódította, és most is tényleg boldogan élnek, már idősen - őket nagyon szereti emlegetni)
Tuls okat foglalkozol vele es nyilván semmit másokkal.
Ez kb a felesleges szélmalomharc. Kútba fektetsz energiat.
Kizárt. Exem is olyan hogy szakitással bizonygatta hogy elkezdett szocializálodni társaságba járni meg lételeme a kozossegi sport. Meg bizonygatta hogy fittebb is futni jár.
Meg törődne velem. (Ennek ellenére ugyanugy hozta a gyökér formáját fűzés alatt is)
Annyit mondtam az egészre aham.(azt lenyeltem hogy szánalmas.)
Másnaptol már nem járt sehova. Visszatalált önmagához meg a redvás sz.r f.s online életéhez.
Az utolsó mondatodban azt írtad "szerettem", mivel múlt időben beszélsz erről, és kétségeid vannak afelől is hogy visszaengedd, nincs benned az a hatalmas vágy, hogy újra beleugorj vele, úgy hogy hogy szarsz mások véleményére, és gondolkodás nélkül visszamenj hozzá, mert annyira odavagy érte, szerintem felesleges, mert benne is csak hiú reményeket keltessz.
Remélhetőleg, ha ebből tanul, majd mással máshogy csinálja.
Szerintem nem hogy a faszit, de a mediátort is dobd ki gyorsan.
A bántalmazás az bántalmazás minden formában, pont ahogy fentebb mondták. Az, ha valaki ezt teszi veled, az súlyos sebeket ejt rajtad lelkileg. Feltehetőleg ez az oka annak is, hogy ennyire felszabadult vagy most. Ne, higyj a nagy megváltozásokban; az emberek változnak, de nem pár hónap alatt és nem gyökeresen. A bántalmazásban kifejezetten gyakori minta, hogy a bántalmazó akkor tud bántani, amikor hatalma van fölötted. Most, hogy nincsen, végtelenül kedves és kompromisszumkész, de általában amint visszafogadod ez változni fog. Sőt, ahogy látom most is éppen érzelmileg zsarol és gaslightingol téged, miszerint neked kell megadnod a lezárás, belátnod, hogy milyen jó ember, stb.
A zéró kontakthoz jogod van, szakítás után egy ideig én is ezt tartom normálisnak, mert így mindkét fél le tudja zárni a dolgokat, és tud gondolkodni anélkül, hogy újra és újra visszatérne a másik. Ennek ellenére, te bele vagy zsarolva ebbe a tréningbe, ami teljesen érthetetlen, Miért kell nektek tréning, amikor nem akartok közösen semmit sem? Elég lett volna egy este kettesben, ahol megbeszélitek, sírtok és vége. Azért is sikertelen a tréning meg a moderáció, mert nincsenek azonos céljaitok, így még egy párterápia is haszontalan lenne, hiszen minden ilyen változás a két fél közös erejével lehetséges. Ez nem lezárás, hanem pontosan az állandó fenntartása a kapcsolatotoknak. Menj és keress egy szakembert, pszichológust EGYEDÜL, aki neked segít lezárni ezt és dolgozni azon hogy hogyan húzz határokat, hogyan kommunikáld az akaratodat, stb., mert ezekkel neked van nagy problémád, nem nektek. Ezt az embert pedig hagyd, mert láthatólag vagy az exed oldalán van, vagy pedig abban a hitben él, hogy titeket össze kell hozni.
Azért meg mert meggyőztek, ne gyere össze senkivel, mert ez nem csak magadra nézve, de a másik szempontjából is káros. Nem tartozol senkinek semmivel, csak magadnak azzal, hogy boldog legyél.
"Ti ezeknek a fényében (illetve ha nem elég az infó, kérdezzetek) mit tennétek?"
Adj neki egyetlen esélyt. Én adtam, nem bántam meg-sőt. Döntő volt ez a helyzet kettőnknek. Azóta is együtt vagyunk.
Dehogyis adnék,te is jobban érzed magad.
Keresse a saját útját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!