Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Minek megházasodni, ha idővel...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Minek megházasodni, ha idővel úgyis megunjuk egymást?

Figyelt kérdés

Azt tapasztalom én is, hogy egy idő után rám unnak a nők. Max néhány évig bírják velem, de az is, a vége felé már, csak egy nagy kínszenvedés szokott lenni. Alapvetően tudom, hogy unalmas vagyok, de ez miért baj nekik, mikor ők is dögunalmasak nekem, de ettől függetlenül mégis tudom szeretni őket, úgy a magam módján, valahogy, általában addig, amíg ők is szeretnek engem, valahogy. (A szerelmet szerintem most ne keverjük ide, mert pl az nincs, vagy nagyon ritkán jön össze kölcsönösre.)

Akik élethosszig együttmaradnak és tényleg jó is a kapcsolatuk és nem csak pl megszokásból, félelemből, stb nyűglődnek együtt, ők ezt hogyan csinálják? Hogyan tudhat egy férfi érdekes maradni egy nő, asszony szemében, egy egész életen át?

aug. 13. 07:33
1 2 3 4 5 6 7
 1/64 anonim ***** válasza:
42%
Nem kell megházasodni, ez csak egy idióta szokás hogy emberek összeházasodnak!
aug. 13. 07:38
 2/64 anonim ***** válasza:
92%
Ne keresd a megoldást más életében, ha neked alapból nem megy valami. Nem kötelező megházasodni.
aug. 13. 07:39
 3/64 anonim ***** válasza:
81%
Először is "élethosszig" tartó szerelem nincs. A dédszüleim és az ő korosztályuk együtt voltak addig, amíg az egyikük meg nem halt. A szerelem és a szenvedély sose tart örökké, általában szeretetté és egymás iránti kölcsönös tiszteletté alakul. Volt idő, amikor a házassági eskü (betegségben, szegénységben, jóban-rosszban stb.) még jelentett valamit. Az emberek áldozatokat hoztak egymásért. Ha valami elromlott, azt nem lecserélték, hanem megpróbálták megjavítani. Természetesen régen se mindig volt így, csak az arányok qrvára nem mindegyek szerintem.
aug. 13. 07:41
 4/64 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötelező a házasság. Másrészt a párkapcsolatot mindkét félnek ápolnia kell. Én úgy gondolom, hogy döntés kérdése, hogy kitartasz-e valaki mellett vagy sem. És ez mindkét félre vonatkozik. Nyilván megvannak a különböző okai annak, hogy mikor éri meg és mikor nem.
aug. 13. 07:46
 5/64 anonim ***** válasza:
24%

Sajnos erre az igazságra csak 2 házasság után jöttem rá...

De végül rájöttem! :)

aug. 13. 08:00
 6/64 anonim ***** válasza:
74%

A házasságnak nincs köze a szerelemhez. Nem szerelemből maradtak házasok régen sem az emberek, hanem mert úgy tudták magukat fenntartani, adott egy biztos pontot az életben, meg ha születtek gyerekek, akkor adott ennek egy formális keretet, nem csak úgy "elvoltak" egymás mellett a szülők.

A többit leírta 3-as.

aug. 13. 08:04
 7/64 anonim ***** válasza:
90%

"Volt idő, amikor a házassági eskü (betegségben, szegénységben, jóban-rosszban stb.) még jelentett valamit. Az emberek áldozatokat hoztak egymásért. Ha valami elromlott, azt nem lecserélték, hanem megpróbálták megjavítani"

Haha! Na, ez az ő korosztályukra pont nem jellemző 😅 Csak megszólták volna a nőt, ha elvál a férjétől. Főleg falun.

aug. 13. 08:06
 8/64 anonim ***** válasza:
100%

Az emberek addig tartanak ki valaki mellett, amíg lángoló szerelem van. Utána nem tudnak mit kezdeni a másikkal, pedig szerintem innentől jönne a legszebb időszak.

Alapvetően olyan emberrel kell hosszútávon tervezni, akivel összeillünk. Nagyon kevés pár illik össze, mert hiába ott a testi vonzalom, az nem elég.

Tudatosan kell kitartani a másik mellett még akkor is, ha időnként úgy érezzük, mással jobb lenne. De nem szabad egymás kezét elengedni. Vannak hullámvölgyek, szürke hétköznapok, hangulatváltozások. Ez minden egyes kapcsoaltban így van, nem lehet örökké tűzben égni. Ezt el kell fogani.

Persze nem kell, csak ha az ember azt érzi, hogy tényleg vágyik valakire, aki ugyan így gondolkodik, kierőszakolni nem szabad semmit sem magunktól, sem s másiktól.

Hogyan lehet érdekesnek maradni? Fogalmam sincs. Sokat gondolkodtam rajta, miután elhagytak más nőért. Arra rájöttem, hogy olyan életvitelt érdemes kialakítani, ami mindenkinek kellemes. Kompromisszumokkal, tisztelettel, odadigyeléssel.

Anno sok konfliktust generáltam otthon, ezt nem szabad. Nem a másikon kell levezetni a feszültséget, emellett egymásnak a szabad teret is meg kell hagyni(például ha éppen egy szombati nap csak ülni akar és TV-zni, akkor tegye azt, ne rángassuk el), a házimunkát meg kell osztani egymással.

Na és az együtt töltött minőségi idő. Gyerek után sem áll meg az élet, lehet menni randizni, újdonságokat kipróbálni, ami mindkét félnek jól esik. Egy nyaralás ne a veszekedésről szóljon, ahogy látom majdnem minden párnál.

Nagyon fontos az, hogy az ágyban is hasonlóak legyenek az igények, tudatosan nem szabad hagyni, hogy ellaposodjon a dolog.

Baromi ritka, hogy az ember olyan embert talál, akivel mindezeket hosszútávon megélheti. Sokszor évekkel később derül ki, hogy nem ezt vártuk, vagy nem azt nyújtjuk, amit terveztünk.

Azt tapasztalom, hogy az ember vagy ül és megalkuszik, nem dolgoznak azért, hogy ne így éljenek (vagy az egyik fél belegebed, a másikat nem érdekli), vagy pedig az első adandó alkalommal félremegy.

Egyébként meg szerelemből házasodni hülyeség. Viszont az a bwj, hogy hiába beszélik meg a felek, hogy mit szeretnének egymástól, vagy nem tudják, vagy hazudnak, hogy bevágódjanak a párjuknál. Hamis ígéretek, tévképzetek, tuti boldogtalanság egy idő után.

aug. 13. 08:21
 9/64 anonim ***** válasza:
100%

8. "Utána nem tudnak mit kezdeni a másikkal, pedig szerintem innentől jönne a legszebb időszak. Alapvetően olyan emberrel kell hosszútávon tervezni, akivel összeillünk"

Nagyon-nagyon kevés ember gondolkodik így. A legtöbben a fellángoló szerelmet nézik be összeillésnek, és akár évek múltán derül ki, hogy semmi keresnivalójuk egymás mellett.

Aki meg az első hullámvölgyben már mást akar keresni, az teljesen komolyanvehetetlen. Hullámvölgyek márpedig mindig vannak, olyan nincs, hogy örökké 120%-on pörög a kapcsolat.

aug. 13. 08:24
 10/64 anonim ***** válasza:
83%
Mi nem untuk meg egymást. A barátnőim a férjemet általában a "szórakoztató" jelzővel jellemezték. Az is volt, nem lehetett mellette unatkozni. De ez nem jelenti azt, hogy komolytalan lett volna, mindig számíthattam rá. Ha visszamehetnék az időben, ma is őt választanám.
aug. 13. 08:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!