Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Idegesít a párom. Velem van a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Idegesít a párom. Velem van a baj vagy nem ő a megfelelő számomra?

Figyelt kérdés

Fél éve ismertem, amikor összejöttünk, azt éreztem, hogy mindenben nagyon passzolunk és, hogy szuper kapcsolat lehet ebből, de még csak egy hónapja vagyunk együtt és már most nem ezt érzem. Hasonló az érdeklődési körünk, a jövőképünk, figyelmes, udvarias, jól bánik velem, jól megvagyunk/meglennénk, de az agyamra megy azzal, hogy mindenbe beleszól, mindenről van valami véleménye. Jelentéktelen dolgokba is beleokoskodik, mondván, hogy csak jó szándékból és nem is lekezelően teszi, szerintem ő nem érzi, hogy ezzel probléma van, de én úgy érzem magam emiatt, mint egy hülye aki semmit nem tud magától. Ha valamit máshogy csinálok, pl. takarítás, főzés, autóvezetés, nem azt mondja, hogy baj van ezekkel, csak mindenre van egy tutibb módszere, megoldása, ami sokszor tényleg lényegtelen, pl, hogy szerinte előremenetben praktikusabb parkolni majd elkezdi magyarázni, hogy miért, de nincs semmi baj azzal, ha tolatva parkolok, csak azért elmondja…na nagyon sokszor ilyen jellegű dolgokról van szó. Mindenből az a jobb, amit ő használ és ezt elkezdi alátámasztani… pl. a fogkefe, az elektronikai eszközök márkája, nem sorolom tovább, mert mindent fel tudnék sorolni, és nem jó tanácsként mondja, vagy azért mert kérdezem, én teljesen elégedett vagyok a dolgaimmal, nincs baj velük. Fölösleges kérdéseket tesz fel pl. leveszem a mekis pohár tetejéről a tetőt és úgy iszok belőle majd jön a kérdés, hogy “te leveszed a tetejét?” Látja, hogy leveszem, akkor mi a kérdés? És ezt minden hasonlóan jelentéktelen dolognál megkérdezi, amit máshogy csinálok, mint ő. Nem volt még eddig sajnos jó párkapcsolatom így nincs viszonyítási alapom, ő nem bánt, nem rossz ember, inkább azt érzem, hogy nincs önbizalma és így próbál kompenzálni vagy ezzel akarja fontosnak és értékesnek érezni magát, mert azt érzem őt ez jó érzéssel tölti el, hogy milyen király tanácsokat ad és milyen jó dolgokat mond nekem. Velem viszont a múltban sokan éreztették, hogy nem vagyok elég jó, a szüleim, a korábbi kapcsolataimban, baráti kapcsolatokban is előfordult és nekem sincs sok önbizalmam, így valószínű, hogy engem is rosszabbul érint, mint “kellene” vagy esetleg nem úgy jön át nekem, mint ahogy szánja. Amúgy jó ember, azt érzem, hogy egyszerre szeretem és megy az agyamra, ha nincs velem hiányzik, de ha együtt töltünk időt akkor meg kiborulok ettől.

25/L ő 23 éves

júl. 29. 10:47
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Egy hónapja vagytok együtt, és máshogy működik az agyatok, más a gondolkozásotok, nem ugyanazok a dolgok fontosak nektek. Egyszerűen nem is érdekel téged, és nem vonz, amiket mond, amikről beszél.

Ez így nem fog menni.

júl. 29. 10:52
 2/7 anonim ***** válasza:
78%
Nem felelsz meg neki ha állandóan okoskodik úgyhogy szakíts.
júl. 29. 10:53
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Jaaaj egyik munkatársam is ilyen. Kiborít mikor egy nap 8 óra alatt 50x megkérdez valamit amit lát és nyílvánvaló. Sosem lennék képes ilyen embert kapcsolatban elviselni.
júl. 29. 10:56
 4/7 anonim ***** válasza:
5%

Általában a hasonlót vonzzuk, lényegében a tükörképeddel jársz. Persze hogy idegesít, mert nincs önbizalmad és nem szereted magad, magadat látod. Lehet nem okoskodó, de ugyanez az önbizalomhiányos, megfelelési kényszeres, megerősítésre vágyó személy.

Nyilván nem fog ez működni.

júl. 29. 11:13
 5/7 anonim ***** válasza:
68%
Én azért megpróbálnék beszélni vele, hogy "lehet, hogy csak kíváncsiságból kérdezgetsz, de baromi idegesítő. Nem kell mindent kommentálni, hogy te hohyan csinálnád, csak fogadd el, hogy én máshogy".
júl. 29. 11:54
 6/7 anonim ***** válasza:

Mai mércével szinte még kamaszok vagytok. Egyikőtökkel sincs baj, ha szeretitek egymást, az ilyen dolgokat kedvesen meg lehet beszélni. A srác esetében ez a viselkedés szülői örökség lehet.

A rossz szokásoktól meg lehet szabadulni. Fejlődni, kikupálódni.

Döntsd el, mennyire fontos neked ez a kapcsolat.

júl. 30. 12:15
 7/7 anonim ***** válasza:
67%

Húú, hogy az ilyentől mennyire falra tudnék mászni!

És nem azzal van a probléma, hogy az ember elmondja a saját meglátását. Az a baj, hogy ő ezzel irritál, és képtelen tekintettel lenni rád.

Ha annak ellenére is csinálja, hogy megmondtad neki, hogy ez téged zavar és frusztrál, akkor egyszerűen nem passzoltok össze.

júl. 31. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!