Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Munkaidőn kívül mindig együtt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Munkaidőn kívül mindig együtt vagyunk párommal, mindent közösen csinálunk - engem ez zavar, páromat nem, hogyan tovább?

Figyelt kérdés

3 éve vagyunk párkapcsolatban, már az elején is egyértelmű volt, de mostmár biztos, hogy kettőnk közül ő a ragaszkodóbb.

Nagyon ritka, amikor külön programjaink vannak, nagyon szereti, ha folyton egy légtérben vagyunk és neki a legjobb programok azok, amik közösen vannak. Én is szeretek vele eltölteni időt, de néha néhány óra jól esne “nélküle”, amikor kicsit egymagam lehetnék, hogy ne folyton egymás s*ggében legyünk (már bocsánat). A mostani eset: eljöttünk 8 napra nyaralni, de ugyanaz a szitu: amihez kedvem van, vagy neki is azonnal kedve lesz, vagy ha nincs kedve, megpróbál lebeszélni, hogy később csináljuk, amikor neki is jó, pedig próbálnám finoman jelezni, hogy már napok óta max 30 percet “nem láttuk egymást”, nem lenne rossz, ha egy picit lekötné magát egyedül, amíg elmegyek 1 órát zenét hallgatni, sétálni, stb.

Javaslatok?

2024. jún. 26. 13:29
 1/8 anonim ***** válasza:
56%
Keress olyan párt aki néha nyitja be rád az ajtót. Probléma megoldva, nem passzoltok.
2024. jún. 26. 13:52
 2/8 A kérdező kommentje:

“ Keress olyan párt aki néha nyitja be rád az ajtót. ”

Ez így ebben a formában mit jelent?

2024. jún. 26. 13:54
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell vele beszélni, hogy szükséged van az énidőre. Mi egyébként még közös nyaralás alatt is vándoroltunk külön-külön. Például párom szülőfalujához ment misére, én utálom az egyházat, ő nem tud nagyon túrázni, én elmentem mise közben túrázni, kettő után összetalálkoztunk egy randira.
2024. jún. 26. 14:03
 4/8 anonim ***** válasza:
Vagyis üdülés. Tavasszal volt. :-)
2024. jún. 26. 14:04
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy idő után el fog mérgesedni a kapcsolat ha ennyi időt tőltötök együtt.
2024. jún. 26. 15:03
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Mi hasonlóan éltünk ~15 évig. Mindig, mindent együtt csináltunk. Oké, vannak gyerekeink, nyilván így azért más a történet, de így még feszítőbb volt. Nálunk a feleségem volt az, aki nagyon ragaszkodott hozzám, semmit sem csinálhattam egyedül. Ha picit le akartam pihenni mondjuk egy fárasztó munkanap után fél-egy órára, akkor teljesen kiakadt. Ha el akartam menni EGYEDÜL mondjuk kicsit sétálni, vagy bármit, akkor is. Ez szépen rá is ment a kapcsolatunkra, egyszerűen kiégtem. Aztán ő is. Végül leültünk, megbeszéltük a problémát és most ~2 éve sokkal jobb minden, teret és időt, ÉNIDŐT adunk egymásnak: mindketten sokkal jobban vagyunk azóta, hogy nincs akkora és olyan mértékű (káros) ragaszkodás. Elengedjük egymást egyedül is gyakorlatilag bárhová, sőt, ha egyikünk látja a másikon, hogy most éppen már sok volt neki úgy mindenből (gyerekekkel való teendők vagy otthoni munkák), akkor jelezzük egymásnak, hogy "most menjél, pihenj nyugodtan, majd én megoldom".

Egyetlen megoldás van: higgadtan, normálisan meg lehet és meg is kell beszélni ezt, mert hosszabb távon rá mehet a kapcsolatotokra.

Kell az énidő és kellenek olyan programok, időtöltések, amikor csak TE vagy. Nekem legalábbis ez a véleményem.

Nálunk nagyon jól sült ez el, mert lelkileg is sokkal kiegyensúlyozottabbak lettünk, amióta nincs állandó együtt levés és "rövid póráz".

2024. jún. 26. 15:03
 7/8 anonim ***** válasza:
megmondod neki, hogy szükséged van énidőre, és keressen magánka egy hobbit vagy egy kutyát, akit levihet sétálni.
2024. jún. 26. 17:42
 8/8 Senior Séf ***** válasza:
Válts horgászengedélyt.
2024. jún. 26. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!