Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A párom meg meg akarja változt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom meg meg akarja változtatni a vezetéknevét, túlreagálom az egészet?

Figyelt kérdés

Persze felnőtt férfi és azt csinál amit szeretne, nincs beleszólásom.

De röviden annyi, hogy a párom vezetékneve viszonylag egyszerű és rövid, viszont elég rossz viszonya volt az apjával, ráadásul anyai ágról az anyja vezetéknevét senki se viszi tovább a családban, ezért szeretné megváltoztatni a vezetéknevét az övére, hogy ha majd lesznek gyerekek ők továbbvigyék. Viszont ez a vezetéknév sokkal hosszabb, bonyolultabb és nekem sokkal jobban tetszik az amivel megismertem. Mondtam neki, hogy ilyen alapon a mi családunk vezetéknevét sem viszi tovább senki mert én vagyok egyedül a családban aki gyereket tervez. Az volt a válasza, hogy ha egynél több gyerek lesz akkor majd megmondom az egyiknek, hogy változtassa meg az én vezetéknevemre a nevét.

jún. 24. 19:42
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Én full megértem, pláne ha az apja egy gyökér. Szerintem engedd el ezt a dolgot - nem a (vezeték) neve miatt szereted őt, gondolom...
jún. 24. 19:58
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Túl. Nyilván ha egy szerető apja lett volna, akkor esze ágában sem lenne ez az egész. Támogatnod kellene, nem pedig gáncsoskodni.
jún. 24. 19:58
 3/10 anonim ***** válasza:
15%
Miért nem veszi fel a te neved?
jún. 24. 20:01
 4/10 anonim ***** válasza:
83%
Túl. Kit érdekel a vezetéknév? Engem csak akkor zavarna, ha valami bénára akarná megváltoztatni, mint pl Bugyi meg egyéb otrombán hangzók.
jún. 24. 20:01
 5/10 anonim ***** válasza:
69%
Hány betűig elfogadható számodra egy férfi, ha komoly kapcsolatot tervezel vele?
jún. 24. 20:02
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez az Ő nevem. Nem igaz, hogy már az Ő neve felett is te akarsz rendelkezni!

Neked jobban tetszik.... istenem, ekkora kontrollmániát. Te rendelkezz a saját neveddel, ő is a sajátjával.

jún. 24. 20:16
 7/10 anonim ***** válasza:
Ma mar a feleseg nevet is fel lehet venni. Talan ez jo kompromisszum lennr.
jún. 24. 20:23
 8/10 A kérdező kommentje:
#3 Azért mert anyukájának megígérte, hogy felveszi az ő vezetéknevét, hogy a gyerekei továbbvihessék. Nem is feltétlen az zavar, hogy más lesz az ő neve, hanem majd a jövőbeli közös gyereké, ha eljutunk odáig. Szerintem neki könnyebb dolga lenne egy Kovács jellegű vezetéknévvel, mint egy Aschenbrenner-hez hasonlóval. De ahogy az első írta nem a neve miatt szerettem bele, szóval valószínű el fogom fogadni, csak hirtelen meglepő volt.
jún. 24. 20:24
 9/10 anonim ***** válasza:
17%
jaj te, ugyan ez van az én párommal is. Neki tök különleges neve van, és ez igazán megtetszett benne, már elgondoltam, hogy de jó lesz majd felveszem a nevét. Gyűlöli az apját. és meg akarja változtatni, és én nem akarom. Ebből volt már vitánk
jún. 24. 21:08
 10/10 anonim ***** válasza:

Nincs beleszólásod, pontosan. Ne tégy úgy, mintha lenne.

Szívem szerint én is megváltoztatnám anyám nevére, csak sajnos a keresztnevemmel idiótán hangzik :(

De ha így döntenék, a vőlegényemnek akkor sem lenne köze hozzá, mert ez az én nevem és nyilván okkal teszem, nem hirtelen hóbortból.

jún. 25. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!